Φίλιππος Συνετός (Πρόεδρος Συλλόγου Ούγο Φώσκολο)
Η υπόθεση Φώσκολος είναι ένα μεγάλο ιστορικό σημείο για το νησί μας.
Δεν αφορά τόσο εμάς όσο τους ιταλούς αλλά και τους ευρωπαίους.
Αν εμείς το τιμήσουμε, το αναδείξουμε και το αξιοποιήσουμε θα έχουμε συγκριμένα οφέλη. Υπάρχει το ενδιαφέρον και η αγάπη σε σχέση με το τι μας έχει αφήσει παρακαταθήκη ο τόπος
 Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δημιουργία του συλλόγου και μέσα σε αυτά  έχουμε ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό του  οικοπέδου, το οποίο ανήκει στο Δήμο, έχει γίνει  αξιοποίηση και  ενεργοποίηση κονδυλίων, έχει παραδοθεί το σπίτι του ποιητή στο πολιτιστικό σύλλογο, έχουμε διευρύνει ορίζοντες στο εξωτερικό και παράλληλα εδραιώνουμε μια επιστημονική δράση, ώστε να προβάλουμε περισσότερο αυτό το εγχείρημα. Ξεκινήσαμε με 45 μέλη , τώρα είμαστε 30-35 μέλη…
Έχουμε το ενδιαφέρον της Ιταλίας που τον θεωρεί εθνικό της ποιητή. Είναι πολύ γνωστό το εγχείρημα στο εξωτερικό αλλά νιώθουμε και το ενδιαφέρον πολλών ζακυνθινών οικογενειών. Ο ένας από τους 2 λόγους που οι ιταλοί έρχονται στη Ζάκυνθο είναι αυτός. Φέτος έχουν έρθει 30.000 κόσμος. Για τους ιταλούς είναι ένας ονειρεμένος τόπος το νησί μας έτσι  όπως το παρουσιάζει ο ποιητής

Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε  αξιοποιήσει το πολιτισμικό μας περιβάλλον που συνάδει και με τουρισμό επιπέδου. Ίσως να έχουμε πολλαπλάσια οφέλη για το νησί, αν το δούμε , από τα οφέλη που κάποια τουριστικά πακέτα φέρνουν.
Τη Κυριακή 8/9 θα τιμήσουμε 7-8 δωρητές που είχαν κάτι ενδιαφέρον να δώσουν στο χώρο κα που αναδείχτηκε. Είναι ιδιώτες και μόνο. Συμμετέχουν 4 ομιλητές . Προσκαλώ τους συμπολίτες μας να το παρακολουθήσουν , είναι σπάνιο να γίνονται επιστημονικά συνέδρια στο νησί μας.
Θέμα της φετινής συνάντησης είναι “Ο Ούγος Φώσκολος και οι ΄Ελληνες” και πάνω σε αυτή την θεματολογία θα μιλήσουν οι:
- Η Francesca Sensini, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιταλικής Φιλολογίας και Λογοτεχνίας του πανεπιστημίου της Νίκαιας (Γαλλία) με θέμα “Ο Φώσκολος  επεμβαίνει  από το Λονδίνο σε βοήθεια των  ΕλλήνωνΤο ζήτημα της Πάργας”.
- O Γεράσιμος Ζώρας, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: “Ο Ugo Foscolo, επίδοξος αγωνιστής του 1821”.
  • Η Μαριέττα Μινώτου, Λέκτορας Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογία του Ιονίου Πανεπιστημίου και ο Ιωάννης Φίλανδρος, Ιστορικός με θέμα: "Η συμβολή της ΜαριέτταςΓιαννοπούλου-Μινώτου και του Σπύρου Μινώτου στην ανάδειξη του Ugo Foscolo με αφορμή τουςεορτασμούς της εκατονταετηρίδας από το θάνατό του στη Ζάκυνθο το 1927".


Αντώνης Συνετός (Επιχειρηματίας Αγ.Σώστη)

Οδεύει προς τη δύση του ο τουρισμός….περιμένουμε την ανατολή…. Μέχρι τώρα είχαμε μία δραματική κατάσταση. Όλα τα απορρίμματα τα πετούσαν εδώ, η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Περιμένω να συναντηθώ με τον Αντιδήμαρχο Λαγανά , να περπατήσουμε στη περιοχή να δούμε τι λύσεις θα υπάρξουν. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει σε όλο το νησί. Είναι σαν να έχουμε πετάξει σκουπίδια στη πλατεία Σολωμού… Βρωμιά…
Μετά την όλη μας προσπάθεια να αποκτήσουμε Γαλάζιες σημαίες , τελικά χάθηκαν γιατί ήταν βρώμικη η παραλία , όχι το νερό.Σταύρος Σκιαδόπουλος (Πρόεδρος ΒΡΑΧΙΩΝΑ)

Κάναμε Δ.Σ είμαι ξανά πρόεδρος στο σύλλογο ΒΡΑΧΙΩΝΑ και μέσα με τέλη Οκτώβρη πάω σε εκλογές
Θα καλέσω τους πάντες, είναι ο μόνος περιβαλλοντικός σύλλογος στο νησί και  όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει είτε στο σύλλογο  ως μέλος είτε και στο Δ.Σ.
Μετά το συμβάν στο ΦΟΔΣΑ, εμείς έχουμε ζητήσει ενισχυμένη φύλαξη του ΛΙΒΑ, δεν υπάρχει πυρασφάλεια και δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας συμβεί. Βέβαια έχει χιλιάδες δέματα ο ΛΙΒΑΣ. Ανεβαίνουν τα πάντα
Δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Το να φυλάσσεται είναι μία κουβέντα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του….
Περιμένουμε να οριστεί η νέα διοίκηση στο ΦΟΔΣΑ  και στο πρώτο 15θημερο θα ζητήσουμε να δει το Δ.Σ και το κ.Αρετάκη και θα ζητήσουμε αν δεν έχει βιωσιμότητα ο ΛΙΒΑΣ να κλείσει.
Δεσμεύτηκε ο κ.Αρετάκης ότι βεβαίως θα υπάρχει μελέτη …. Θα το ακούσουμε από επίσημα χείλη και θα ενημερώσουμε τους ζακυνθινούς.
 
Υπάρχει απορριμματοφόρο που κάνει προσπάθεια να πάρει τα σκουπίδια. Όμως είναι τρύπιο και οι δρόμοι γίνονται μαύροι από τα ζουμιά. Τα παιδιά μας είπαν ότι έχουν κάνει έγγραφο για επισκευή του απορριμματοφόρου.