• Nίκος Μαρίνος για Νικήτα Αρετάκη: «ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ  9 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΣΑ -  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ»  και προσθέτει «Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ ΑΝΑΔΟΜΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ… - ΕΦΕΡΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ – Ο κ.Μαρίνος ενημέρωσε , για τη συνάντηση των εργαζομένων με το Δήμαρχο και τα όσα τους είπε – Στις προτεραιότητες ο δημοτικός φωτισμός και ο ΛΙΒΑΣ με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων υπέρ του Δήμου.Nίκος Μαρίνος (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου): 

Υπάρχει  ένα διαφορετικό κλίμα, το οποίο δεν το θυμήθηκα 32 χρόνια που είμαι στο δήμο , να υπήρχε ,κι ελπίζω να συνεχιστεί για το καλό του τόπου. Είναι άποψη μου αλλά είναι και άποψη και πολλών συναδέλφων ότι είναι το κλίμα αυτό προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πριν από πολλούς μήνες είχα πει ότι χρειάζεται αναδόμηση. Έχει ξεκινήσει και αυτό είναι πολύ θετικό.  Στη συνάντηση του Δημάρχου και των εργαζομένων στο Πνευματικό κέντρο, όλοι συμφώνησαν όλοι  με το δήμαρχο και αυτό  φάνηκε από το χειροκρότημα, που δεν ήταν εθιμοτυπικό αλλά ουσίας.

Έχουμε πει ξανά ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Όταν οι οδηγίες και οι εντολές είναι ξεκάθαρες τότε έρχεται και το αποτέλεσμα. Είναι πάρα πολύ νωρίς, αλλά έχει ξεκινήσει καλά η δημοτική αρχή. Μπαίνουν γερές βάσεις.

Σίγουρα μπαμπούλας ο άνθρωπος δεν είναι. Προσπάθησα να τον ταιριάξω με τους προηγούμενους 9 Δημάρχους. Δεν ταιριάζει με κανέναν από τους προηγούμενους  9 , που εγώ γνώρισα . Ο άνθρωπος δεν  είναι πολιτικός. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά…. Και κανένας εργαζόμενος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αν κάνει σωστά τη δουλειά του. Και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει αυτή την άποψη. Όμως και η δημοτική αρχή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους εργαζομένους. Η συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων θα είναι δίπλα της.

Η αντίδραση κάποιων  εργαζομένων με αναρρωτικές ή άνευ αποδοχών δεν έχει καμία σκοπιμότητα. Θεωρώ ότι και αυτοί οι εργαζόμενοι που το έκαναν ήταν κάτι σαν δικαιολογία … Σαν σύλλογος δεν πήραμε θέση γιατί εμάς ο ρόλος μας είναι η εργασιακή δικαιοσύνη, όμως κάποιες επιλογές προηγούμενων δημάρχων, έφεραν και τις επιλογές της αναρρωτικής άδειας. Υπήρχαν πολιτικές τοποθετήσεις εργαζομένων… Όταν λοιπόν για παράδειγμα ο Νίκος Μαρίνος είναι στη δροσιά του επί χρόνια ενώ ο άλλος κρυώνει και βρέχεται … ε τότε αυτό δεν είναι εργασιακή δικαιοσύνη. Θα έλεγα  λοιπόν  πλέον ότι τώρα ο κ.Αρετάκης φέρνει εργασιακή διαδικασία.

Μπορεί κάποιοι να λένε τώρα που με ακούνε, «τι λέει ο άνθρωπος;» …  Ας σκεφτούν όμως και αυτούς που σκουπίζουν καθημερινά τους δρόμους….

Η πράξη του δημάρχου είναι καθόλα  νόμιμη. Είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσει , ώστε να μπει ο καθένας εκεί που πρέπει και να αποδώσει γι αυτό, για το οποίο πληρώνεται.

Ούτε είναι σωστό να πηγαίνω εγώ στις 10 και να φεύγω στις 2 γιατί δημόσια το λέω , το έκανα. Ένιωθα λίγο παλιός , λίγο πρόεδρος  λίγο το ένα, λίγο το άλλο και… το έκανα. Όμως τώρα ναι εφόσον δεν υπάρχει εξαίρεση για κανέναν , ναι σε  όλα αυτά…

Για τη μετακίνηση των υπαλλήλων του ΦΟΔΣΑ στο δήμο θεωρώ ότι «σίγουρα ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα» . Υπάρχει κλίμα,  που κάποιοι δε θέλουν να έρθουν στο δήμο.

Έχω πει μάλιστα και το έχω κάνει και πρόταση, να αξιοποιηθούν αυτοί που έχουν πτυχία και να πάνε σε άλλες θέσεις.

Οι υπάλληλοι του ΦΟΔΣΑ,  ενώ γνωρίζουν ότι θα έρθουν στο δήμο  και έχει βγει η απόφαση , δημιούργησαν ένα σωματείο εργαζομένων καθαριότητας, μεταξύ τους. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν, η ΠΟΕ ΟΤΑ δε θα το δεχτεί. Θεωρώ ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ήδη έχω κάνει κάλεσμα ώστε να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι για να έχουμε μεγαλύτερη φωνή στις διεκδικήσεις μας.

Αρκετές φορές ο δήμαρχος με έχει ρωτήσει αν θα κάνουμε απεργία. Του είπα μετά από 2-3 φορές που με ρώτησε ότι «αν κάνουμε, σίγουρα θα έχουν προηγηθεί συζητήσεις με διάλογο και γενικές συνελεύσεις» 

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Πνευματικό Κέντρο, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε πολλά έργα… αλλά δεν είναι ο ρόλος μου να κρίνω αυτά που είπε ο δήμαρχος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει να κρύψει κάτι. Είναι ευθύς και αν όλα πάνε καλά , θα πάμε το τόπο μας, ένα βήμα μπροστά.

Στο τέλος μάλιστα  χειροκροτήθηκε και εγώ κλείνοντας  είπα  «Η τώρα ή ποτέ, δήμαρχε είμαστε κοντά σας»

Του ζήτησα να βγάλει και δελτίο τύπου, για κάποια πράγματα που γράφονται από κάποια ΜΜΕ… Νόμιζα ότι αυτά συνέβαιναν  προεκλογικά , όμως συνεχίζεται.

 Ο Δήμαρχος μας είπε ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρχει οικονομικό όφελος για το δήμο, αναφερόμενος σε ΛΙΒΑ και ηλεκτροφωτισμό

Μίλησε για πόσιμο νερό. Μακάρι να συμβεί και να έχουμε. Όταν ακούς όμως, ότι θα ανοίγεις τη βρύση και θα πίνεις νερό , ξαφνιάζεσαι.

Αναφέρθηκε και στη κατασκευή νέου βιολογικού.

Για την κατάντια του δήμου, δε φταίνε οι εργαζόμενοι μόνο. Έχουν μία μικρή ευθύνη, άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις.

Για το μικρό Βασιλάκη θα βοηθήσουμε κι εμείς ‘όπως κάνουμε πάντα όπου υπάρχει ανάγκη.