ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΣΤΟ Δ.Δ. ΑΡΓΑΣΙΟΥ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Κ. ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ Κ.ΚΟΤΣΩΝΗ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο Κ. ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΜΙΛΑ ΕΚΤΕΝΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ, ΛΑΖΑΡΕΤΑ, ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Ανδρέας Κοτσώνης (Πρόεδρος Τ.Κ.Αργασίου και Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων)

Έχουμε αναλάβει μόλις 35 ημέρες τη τοπική κοινότητα όπως τόσο έχει αναλάβει και η νέα δημοτική αρχή. Προτεραιότητα μου είναι να υλοποιηθεί  μία μελέτη που είναι ολοκληρωμένη.

Χθες ο κ. Μαρινάκης είδε τη μελέτη και μας είπε ότι 99.9% είναι ολοκληρωμένη.

Επισκέφτηκα σήμερα το πρωί το Δήμαρχο, του έδωσα το έγγραφο όπως το πήγα και στο κ.Στασινόπουλο και εστάλη σε Βουλευτή και στην κα Κράτσα.

Είναι πιστεύω η κατάλληλη στιγμή να μπορέσουμε να συμβάλλουμε, κι εντός λίγου καιρού να εντάξουμε αυτό έργο προς υλοποίηση. Είναι όνειρο ο του Αργασίου αλλά και ολόκληρου του νησιού. Θα είναι ότι καλύτερο τουριστικά.

Θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ 2020 , αλλά υπάρχουν και πιστώσεις από το παλιό ΕΣΠΑ. Υπάρχει μελέτη και μπορεί  να γίνει ένταξη του έργου.

Ο κ. Στασινόπουλος ήταν αυτός, που ήθελε να υπάρχει αυτή η τοποθέτηση από τη Τ.Κ.Αργασίου, για να μπορέσει να το προχωρήσει.

Σε λίγες ημέρες θα κάνω γενική συνέλευση, να μου υποδείξουν οι χωριανοί αν κάτι έχω ξεχάσει, για να το υλοποιήσω, στα 4 χρόνια.

Ξέχωρα από τη παραλία Αργασίου, είχαμε σαν προτεραιότητες τη πλατεία του χωριού, τα Λαζαρέτα, τα σφαγεία.

Εξεπλάγην όταν άκουσα ότι έγινε δημοτικό συμβούλιο  και πλειοψήφισε η αντιπολίτευση με 14 ψήφους έναντι 11 στο να παραμείνουν τα σφαγεία στο Αργάσι.

Επειδή υπάρχουν αντιδράσεις , εγώ δε λέω να μη φτιαχτούν  σφαγεία, όμως οι νέες ευρωπαικές οδηγίες  , ζητάνε στάβλωση ζώων. Είναι λοιπόν κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την υγιεινή αλλά και  η στάβλωση όπου μας κάνουν να είμαστε αντίθετοι με την ύπαρξη των σφαγείων στο Αργάσι.

Επίσης ότι ψηφίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο , που αφορά τοπική κοινότητα, πρέπει να παρευρίσκεται στη συνεδρίαση και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Αν δεν καλεστεί ή δεν παρευρεθεί, ο εκάστοτε πρόεδρος, δεν περνάει ως έγκυρη μία απόφαση. Αυτό λέει ο νόμος.

Πρέπει κάπου να γίνουν σφαγεία, γιατί και ο κτηνοτρόφος έχει δίκιο.

Ο κ.Κωνσταντόπουλος έχει προχωρήσει σε προμελέτη. Η περιοχή των σφαγείων στο Αργάσι πρέπει να αναβαθμιστεί , πρέπει να γίνει διαφορετική και ο δήμαρχος έχει τη διάθεση.

Εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι να παρευρίσκομαι σε συνεδριάσεις που υπάρχουν θέματα για τη τοπική μου κοινότητα, να ψηφίζω και φυσικά να προσμετράτε η ψήφος μου.

Τώρα αν η αντιπολίτευση, θέλει να το φέρνει εκτάκτως…, εμένα σαν Ανδρέα Κοτσώνη δεν με βρίσκει σύμφωνο. Με οδηγεί να σκεφτώ ότι κάτι πονηρό συμβαίνει

Για το κυκλοφοριακό έχω κάποιες προτάσεις , αλλά θα τις δημοσιοποιήσω μετά τη συζήτηση με τους χωριανούς μου. Θα κάνουμε πληροφοριακή κανονιστική. Πρέπει να φτιαχτούν πάρκινγκ, χώροι στάθμευσης

Ότι φτιάχνεται , φτιάχνεται για το καλό του τόπου μας. Καταλαβαίνουμε όλοι,  πως μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα σκουπιδότοπο, σε χώρο αναψυχής.

Πρέπει να δώσουμε  πίστωση χρόνου στο Δήμαρχο και όλοι μαζί με Βουλευτή, Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη να προχωρήσουμε και να πάμε το νησί , ένα βήμα μπροστά.

 

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ!
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΑΔΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ, ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΛΑΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, ΥΠΟΓΡΑΜΙΣΕ « ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥΜΟΝΟ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ , ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ… ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;;; ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΟΣ ΜΠΟΥΚΙΟΣ, ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ… ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΛΙΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ…»
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΣΗ Ο ΚΟΣ ΚΛΑΔΗΣ , ΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΚΩΠΤΙΚΗ: « ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ, Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΚΙΟΣ» Δημήτρης Κλάδης (Καθαρά Νερά στη Ζάκυνθο)

 

Είναι μία πρωτοβουλία της ομάδας. Δεν θα μείνουμε στα καθαρά νερά, θα ασχοληθούμε με πολλά θέματα και  σε όλα τα δημοτικά συμβούλια θα είμαστε παρών.

Θα έχουμε λόγο και θα συντονίζουμε τον κόσμο και για πολιτιστικές δράσεις .

Παρευρεθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρούμε ότι είναι νευραλγική υπηρεσία, είναι βιτρίνα του νησιού είναι το α και το ω, το Λιμενικό Ταμείο.

Αποφασίσαμε, ότι πρέπει να διεκδικήσουμε να πάει στα χέρια του δήμου,  ώστε να ελέγξει και να κριθεί από τους δημότες

Είναι μία ιδιωτική επιχείρηση σήμερα, που μόνο εισπράττει και να μη πω τι άλλο κάνει…

Για πρώτη φορά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε από κοινού, ότι θα το διεκδικήσει. Εμείς για να βοηθήσουμε αποφασίσαμε προβούμε σε συλλογή υπογραφών, ώστε να δυναμώσει η φωνή του νησιού. Πρέπει το λιμενικό ταμείο να αλλάξει χέρια.

Μιλάμε εκ του αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα ποιο είναι; Ας μας πει ο κ. Μπούκιος , τι έχουν κάνει τι έχουν φτιάξει;

Υπάρχουν συμφέροντα που λυμαίνονται το λιμάνι μας, δεν υπάρχει παρκινγκ, γίνετε το έλα να δεις…

Σύσσωμοι οι ζακυνθινοί θέλουν να έρθει το λιμενικό στο δήμο. Εμείς θα βγούμε και στο δρόμο, να γίνουμε χιλιάδες. για να δηλώσουν σύσσωμοι οι ζακυνθινοί ότι πρέπει να αλλάξει χέρια. Είναι πολύ σημαντικό .

Πυλώνες υποστήριξης θα είμαστε, για το καλό του νησιού και του τόπου και θα είμαστε αντίθετοι σε όποιους πάνε στραβά.

Αν δεν είμαστε ικανοί να συμμετέχουμε στα κοινά και να κάνουμε ανθρωπιστικές δράσεις, τότε να διαλυθούμε

Πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο για το τόπο μας . Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι.

 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ , ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ –ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ  ΣΤΟ ΙΟΝΙΑΝRADIO.GR, O ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ: «ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ… ΜΕΤΑΞΥ  ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ 6 ΚΩΔΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 260.000 € , ΣΥΝ 117.000 € ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΣΚ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ», ΕΝΩ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΜΦΑΣΗ ΌΤΙ «Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ , ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ  ΤΑ ΜΟΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ 300.000 € , ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ – ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥΔιονύσης Γεωργάνος (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων , Μαθητών Ζακύνθου)

Αυτά απορρέουν από μία κατάσταση που έχει επικρατήσει τα τελευταία 30 χρόνια. Καμία δημοτική αρχή δεν έσκυψε πάνω από τα σχολεία. Τα τελευταία 8 χρόνια ασχολούνται με απορρίμματα κλπ… Αυτή είναι η κατάντια

Όταν φώναζε η Ένωση Γονέων και τους λέμε ενδιαφερθείτε για τα σχολεία, μας έλεγαν δεν έχουμε χρήματα. Ανεπίτρεπτο γι α ένα νησί που είναι έκτο σε τουρισμό

Αυτή η κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι που ήρθαν να βάψουν  το κτίριο , μετά από εντολή της δ/ντριας. Μόλις χτύπησαν το σοφά έπεσε όλο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει γίνει συντήρηση. Η μεγαλύτερη μου αγανάκτηση είναι ότι ενώ επόμασταν προνομιούχοι να διεκδικήσουμε χρήματα να τα συντηρήσουμε η ανικανότητα μας, έφτασε στο μεγαλείο της

Δεν έκανε καταγραφή ζημιών ο δήμος, ώστε να φύγουν τεχνικά δελτία και να διεκδικήσουμε προγράμματα. Μάλιστα είχαμε πει ότι όλα τα χρήματα θα έρθουν ονοματισμένα για πιο σχολείο θα είναι.

Προωθούσαμε το αίτημα με το κ.Κοντονή ,αλλά με τις εκλογές σταμάτησε

Βγήκε άλλος βουλευτής και του ζητήσαμε να συνεχίσει τη διεκδίκηση. Πήγε στο υπουργείο , με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε τα τεχνικά δελτία. Του είπα τα έχει η κα Πέτσιου αλλά πηγαίνοντας εκεί το μόνο που βρήκε ήταν 700 σελίδες με αιτήματα. Με παρακάλεσε να του σταλούν από το δήμο τα τεχνικά δελτία. Τεχνικά δελτία όμως δεν υπάρχουν. Αυτό είναι η κατάντια…

Την ένωση γονέων την επαληθεύει το αποτέλεσμα

Ήμουν κ ι εγώ πεπεισμένος ότι ήταν τα δελτία στο υπουργείο και χρειαζόταν πολιτική απόφαση. Όμως δυστυχώς τεχνικά δελτία δεν υπάρχον.

Θα ζητήσουμε συνάντηση με το Δήμαρχο. Ο κ. Πρασσάς δεν είχε εικόνα ακόμη. Δε μπορεί να μου λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και σε 6 κωδικούς να υπάρχουν 260.000 € για επισκευές και τη τελευταία εβδομάδα είχαν συν 117.000 €,  από τον ΟΣΚ.

Τα τελευταία  30 χρόνια δεν έχει μπει καρφί στα σχολεία.

Σήμερα από μόνοι μας φτιάξαμε τη μόνωση του 1ου  σχολείου ως γονείς. Αυτό είναι παράνομο. Βάζουμε το χέρι στη τσέπη αλλά παράλληλα βάζουμε και άλλους να κάνουν τους εθελοντές

Αυτά που γίνονται εδώ είναι τρελά. Δεν δέχτηκαν ούτε αυτό που ζητήσαμε στη προηγούμενη δημοτική αρχή ,να κάνουμε κάποια πράγματα εθελοντικά για τα παιδιά μας.

Έχουμε χάσει και από προγράμματα και αυτό γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο που να έχει πρόσβαση για αμεα. Ούτε κι αυτό δεν έχουμε αξιωθεί να καταφέρουμε

Μόνοι μας χάνουμε τα χρήματα. Αν δεν οργανωθεί ο δήμος, δεν θα αλλάξει το παραμικρό. Από το 1992 δεν έχει φτιαχτεί ούτε ένα κτήριο νέου σχολείου και οι μαθητές τότε ήταν 3500 τώρα είναι 5500 και μας λένε να βάλουν προκάτ. Αυτό δεν θα το δεχτεί η ένωση με κανένα τρόπο. Δεν θα κάνουμε πίσω με τίποτα.

Με βρίσκουν άτομα και μου λένε ότι λαϊκίζω και είμαι γραφικός. Με ρώτησαν κάποιοι πότε τελειώνουν τα παιδιά μου το σχολείο… όσο ζω όμως θα μιλάω, δε φοβάμαι κανέναν και θα τα λέω τα πράγματα όπως είναι.

Εδώ δεν έχει κάνει ακόμη αποδοχή των κτηρίων ο δήμος, δεν έχει τις οικοδομικές άδειες… Η ένωση γονέων έχει σκοπό να διεκδικεί για τη καλύτερη παιδεία.

Ο κ. Ακτύπης είπε, τελεία και παύλα,  ότι τα μόνα χρήαμτα που  μπορεούν να δοθούν  είναι 300.000 €. Αυτά δεν φτάνουν ούτε για βάψιμο. Όμως χωρίς τεχνικά δελτία δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω

Δεν είναι δυνατόν ένα μήνα μετά, να μην έχει περάσει στο δήμο η σύσταση επιτροπών. Δε συνεδριάζουν οι σχολικές επιτροπές αυτή τη στιγμή .

Με τόσα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί οι σχολικές επιτροπές. Θα πρέπει να τρέχουμε με χίλια αν θέλουμε να κάνουμε κάτι σωστό σε αυτό το νησί.