ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΥΟΜΙΣΙ ΩΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
Ακροατής καταγγλέλει τη τραγική καθυστέρηση ασθενοφόρου το οποίο είχε δεχτεί κλήση από την περιοχή της Αγίας Τριάδας.
Σύμφωνα με τη καταγγελία, γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε , χτυπώντας κάτω στο πάτωμα.
Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αναμονής άφιξης του ασθενοφόρου, οικείο της πρόσωπο επικοινωνούσε με το ΕΚΑΒ, όπου χωρίς να τους αναφέρουν τον ακριβή χρόνο που το ασθενοφόρο θα βρισκόταν στη περιοχή που είχε λάβει κλήση, γεγονός που δεν τους άφηνε όπως ο καταγγέλων δηλώνει να σκεφτούν άλλες λύσεις και να καταφύγουν σε άλλα μέσα μετακίνησης.
Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά για του ς οικείους της δεδομένου του ότι όπως ο ακροατής δηλώνει, όλοι "γνωρίζουμε ότι από δευτερόλεπτα μπορεί να χαθεί ανθρώπινη ζωή"
Ευτυχώς για την οικογένεια είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια.

ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Κ. ΛΙΛΛΥ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ : « ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ…»Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)
Πράγματι στην οδό Ιατρού Γ.Μοθωναίου τα μαζεύουν τα απορρίμματα και τα ογκώδη ,με δαγκάνες και πάνε από το σύνδεσμο, όμως μετά γίνονται πάλι τα ίδια. Σήμερα πάλι πήγαν καναπέ μαύρο. Αμέσως τα ξαναγεμίζουν. Προσπαθούν από τη δημοτική αρχή και θα πρέπει να το σεβαστούν οι πολίτες.
Ως εμπορικός σύλλογος είχαμε καλεστεί σε μία σύσκεψη που είχε γίνει, παρευρεθήκαμε, στη δεύτερη που δεν πήγαμε δεν καλεστήκαμε από τους διοργανωτές που άκουσα ότι ήταν το επιμελητήριο. Δεν είχαμε ειδοποίηση ούτε ως μέλη του επιμελητηρίου.
Άκουσα ότι θα ξαναγίνει σύσκεψη. Ρώτησα τη κ.Τετράδη , της είπα ότι δεν έχουμε ενημέρωση. Θεώρησε ότι αφού έχει ειδοποιήσει το εμπορικό επιμελητήριο θα είναι ενήμεροι και οι έμποροι. Πλέον μου είπε θα λαμβάνουμε ξεχωριστές ειδοποιήσεις.
Ναι τα ξενοδοχεία έπαθαν τρομερή ζημιά, αυτό έχει αντίκτυπο σε όλους μας. Υπάρχει όμως μεγάλο πρόβλημα και με τους έμπορους. Οι προμηθευτές έχουν μεγάλα ανοίγματα και υπάρχουν μάλιστα επιχειρήσεις που έχουν άνοιγμα και 200.000, χρέη που δεν ξέρουμε αν θα  μπορέσουν να εξοφληθούν.
Έχει βγει ένα ψήφισμα, που ζητάει η ομοσπονδία μαζί με εμάς, μετά  το πρόβλημα της Thomas Cook,   την απαλλαγή του φπα μέχρι να πληρωθούν αυτά τα τιμολόγια. Θα πρέπει να υπάρχει απαλλαγή από αυτά, που δεν εισέπραξαν.
Για το ότι δεν καλεστήκαμε στη σύσκεψη πρέπει να ρωτηθεί η διοίκηση του επιμελητηρίου γιατί συμβαίνει αυτό. Και στη τελευταία συνεδρίαση, αναγκαστήκαμε και φύγαμε γιατί το επίπεδο μας ,δεν είναι τέτοιο, που να δέχεται φρασεολογίες που ειπώθηκαν εκεί μέσα. Έτσι αποχωρήσαμε.


Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ, ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ (ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ Γ.ΑΡΜΕΝΗΣ, Γ.ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ, Δ. ΓΑΣΠΑΡΟΣ, Φ.ΚΟΚΛΑΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: « ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ»


Αντώνης Κασσιμάτης (Δημοτικός Σύμβουλος- Ζάκυνθος-Ανατροπή Αναγέννηση)

 

To  πνεύμα του Κλεισθένη είναι, να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, να μη χωριζόμαστε με τείχη και κοινό στόχο να έχουμε, την επίλυση των προβλημάτων
Σε αυτό το πλαίσιο το Σάββατο επισκεφτήκαμε το ΛΙΒΑ ,για επίσκεψη-αυτοψία στο χώρο που λειτουργεί η κινητή μονάδα, δεν θα την  έλεγα επεξεργασίας….
Ο σκοπός της παρουσίας μας, ήταν να δούμε τι γίνεται, και κυρίως πως η μονάδα λειτουργεί σήμερα, σύμφωνα με τους όρους που αδειοδοτήθηκε
Η παρουσία και η παρακολούθηση είναι πολύ σημαντική, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι κάνοντας έγκαιρες παρεμβάσεις μπορούμε να αποφύγουμε καταστάσεις που στο παρελθόν συνέβησαν στο ΣΚΟΠΟ
Όσο αναφορά τι είδαμε.  Καταρχήν, υπάρχει επιδείνωση της λειτουργίας της μονάδας και εκτιμούμε ότι, αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, είναι ζήτημα χρόνου, η λειτουργία να καταρρεύσει.
Θα στα σταματήσει η επεξεργασία και θα έχουμε εναπόθεση χωματερής.
Η περιοχή εκεί είναι ιδιαίτερου κάλους και αν καταστραφεί για εμάς αυτό  θα είναι κατάρρευση.
Τα στοιχεία που συνθέτουν  το κίνδυνο κατάρρευσης
  1. Είναι γνωστό ότι από τη λειτουργία της μονάδας γινόταν μεγάλη υπέρ συσσώρευση δεματοποιημένων απορριμμάτων. Αυτό συνεχίζεται και υπάρχει ανάγκη να επεκταθεί ο χώρος για τα δέματα. Έχουν αρχίσει να καταστρέφονται οι μεμβράνες προστασίας και το περιεχόμενο τους ,εκτίθεται άμεσα στο περιβάλλον. Έχουμε μεγάλη ποσότητα σύμμικτου απορρίμματος. Η δεματοποίηση που γίνεται, είναι απλή, δηλαδή χωρίς  επεξεργασία. Στην ουσία πακετάρονται με μία πρέσα , παλιό μηχάνημα ,που υπήρχε στο ΦΟΔΣΑ, και απλά κάνει  ένα πακετάρισμα. Παράγουμε μεγάλο αριθμό δεμάτων. Το αν κάνουμε επεξεργασία φαίνεται από το πόσο κομποστ έχει παραχθεί.  Αυτή τη στιγμή κάνουμε κακής ποιότητας επεξεργασία
  2. Σε κρίσιμα μηχανήματα, όπως τεμαχιστή και δεματοποιητή, μεγάλη ποσότητα του σύμμικτου απορρίμματος συσσωρεύεται στη περιοχή . Περίπου 600-700 τόνοι, έχουν εναποτεθεί , περιμένοντας να δεματοποιηθούν. Δηλαδή χωματερή  σε ένα χώρο που ρητώς απαγορεύεται, από την έγκριση περιβαλλοντικών όρων που έχει πάρει η μονάδα.
  3. Δημιουργούνται στραγγιδια , που δεν είχαν προβλεφτεί. Άρα έχουμε και πρόβλημα στη διάθεση των αποβλήτων
Έχουμε ουσιώδη απόκλιση από την άδεια λειτουργίας της μονάδας και αν δε γίνουν άμεσα παρεμβάσεις ,υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει
Συζητήσαμε αναλυτικά , μετά την αυτοψία στο ΛΙΒΑ με ΒΡΑΧΙΩΝΑ και είπαμε να γίνει μία ευρύτερη πρωτοβουλία από τις παρατάξει ς μας, συνάντηση με κ.Αρετάκη να τεθούν τα ζητήματα και να δούμε πως θα δρομολογηθούν.
Μεταξύ των ελλείψεων που παρατηρήσαμε είναι ότι μηχανήματα , άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι και χωρίς στέγαστρο
Στη μονάδα αν με ρωτούσατε τι  θα έπρεπε να κάνουμε, θα έλεγα να πάρουμε την ΑΕΠΟ και να την εφαρμόσουμε.
Αυτή η μονάδα δε μπορεί ούτε να αδειοδοτηθεί όπως είναι σήμερα, αλλά το χειρότερο είναι ότι άμεσα θα καταρρεύσει
Γνωρίζουμε τη θέση του ΒΡΑΧΙΩΝΑ για αλλαγή χωροθέτησης , αλλά επίσης λένε και  ότι όσο υπάρχει αυτή η μονάδα, θα πρέπει να τηρείται η  νομιμότητα. Σε αυτό συμφωνούμε μαζί τους .
Για να ανοίξει το θέμα για τη χωροθετήση που θέλει ο ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ, πρέπει να υπάρχει , αυτός, ο  άλλος χώρος.
Η περιοχή του ΛΙΒΑ δεν ήταν η καλύτερη λύση από  την αρχή. Ξέρουμε, πως πήγαμε εκεί… Ο βασικός  λόγος ήταν, ότι υπήρξε εκβιασμός της κοινωνίας, με χιλιάδες σκουπίδια στο δρόμο. Η λύση του ΛΙΒΑ,Ι επιβλήθηκε από αυτόν τον εκβιασμό.
Εμείς ,είχαμε σαν παράταξη διαφωνήσει και δεν ψηφίσαμε το ΛΙΒΑ. Το κύριο λέγαμε, ότι είναι όχι ό τόπος ,αλλά ο τρόπος… αν υπάρχει η νομιμότητα , οι προδιαγραφές που βάζουν ,  αν υπάρχει ανακύκλωση …
Η δημοτική αρχή Κολοκοτσά και η τότε ομάδα του ΦΟΔΣΑ βρήκε άλλοθι  και έχει ευθύνες … Κάποιοι το άφησαν το πράγμα να πάει εκεί  …
Οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή χωροθέτησης, θα πρέπει να γίνει,  στο έδαφος μιας πρότασης. Αν υπάρξει αυτή η διαφορετική λύση για  χωροθέτηση, τότε μπορεί να συζητηθεί
Μονόδρομος είναι η εφαρμογή της νομιμότητας και ο δρόμος αυτός,  λύνει πάρα πολλά προβλήματα. Πρέπει να παρέμβουμε στη κατεύθυνση αυτή. Αν και, ο ΛΙΒΑΣ, για πάρα πολλούς λόγους, δεν είναι η κατάλληλη περιοχή.
Η δημοτική αρχή του κ.Αρετάκη πιέζεται σήμερα. Υπάρχει ένας ασύμμετρος πόλεμος, με αφορμή κυρίως, τη δημοπράτηση του εργοστασίου στο ΛΙΒΑ, που κατά την άποψη μου ο κ. Αρετάκης , έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις. Έβγαλε δηλαδή, το πακέτο του να είναι μέσα και η λειτουργία του εργοστασίου  για 5 χρόνια με  κόστος ύψους 8.5 εκατομμύριων ευρώ, τα οποία θα πλήρωνε ο ζακυνθινός λαός  στα δημοτικά τέλη.
Η λύση «πακέτο», αν και δεν έχω καταλάβει πως βγαίνουν τα 8,5 εκατομμύρια, γιατί με υπολογισμούς που έκανα βγαίνουν λιγότερο, δεν ήταν καλή.
Άλλωστε και στη συνεδρίαση που είχε κάνει ο ΦΟΔΣΑ υπήρχε  και μειοψηφούσα άποψη … είχε διαφωνήσει από τη πρώτη στιγμή ο κ.Μποζώνος.
Σ την επιλογή του Αρετάκη , έκαναν συσχέτιση  με μία καθυστέρηση του έργου. Μάλιστα βγήκε δημόσια και ο κ.Φραντζής και είπε, ότι χρειάζονται 8-10 μήνες.  Το έργο έχει χρηματοδοδοτηθεί το 2017 . Φτάσαμε τέλος 2019 και θέλουν να χρεώσουν τη καθυστέρηση στο κ. Αρετάκη;;;  Τώρα ξαφνικά σηκώθηκε ο κορνιαχτός της καθυστέρησης;;; ενώ μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν μέσω της μη έγκαιρη ς αλλαγής διοίκησης του ΦΟΔΑΣΑ να την τρενάρουν περισσότερο;;;
Τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ δεν την άλλαξε αμέσως,  γιατί μετά τις αλλαγές στο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, επειδή το υπουργείο δεν είχε δώσει το πώς θα συγκροτηθούν  τα νέα Δ.Σ,  έδωσε παράταση στα παλιά συμβούλια. Η εγκύκλιος ήρθε μέσα Σεπτεμβρίου. Όταν πήγε να συνεδριάσει  τη προηγούμενη εβδομάδα  4 παρατάξεις δεν προσήλθαν.  Από τη μια τον  κατηγορούν,  ότι καθυστερεί και από την άλλη δρομολογούν ή συμμετέχουν στη καθυστέρηση.
Υπάρχουν στοιχεία καθυστέρησης και όλη αυτή η καθυστέρηση, συνιστά ασύμμετρο πόλεμο στην νέα δημοτική αρχή. Πιστεύουν ότι θα τον οδηγήσουν σε αδιέξοδα και θα παραιτηθεί . Αυτά πρέπει να τα γνωρίζει η κοινωνία.
Το να κάνεις ένα «παιχνίδι» και να του λες θα καθυστερήσεις και μετά να του βάζει ς εμπόδια να καθυστερήσει, αυτό λέγεται τρικλοποδιές. Και σε ένα τέτοιο θέμα, όπως είναι τα απορρίμματα , δεν μπορούμε να κάνουμε μικροπολιτική και να βάζουμε τρικλοποδιές. Η όποια αποτυχία της δημοτικής αρχής, δεν είναι προσωπική της αλλά πέφτει στη πλάτη των πολιτών. Άρα δεν μπορούμε να προκαλούμε αποτυχία.
Όταν δέχεται πόλεμο , πρέπει πρώτα να στηριχτεί στην κοινωνία, και στις δημοτικές παρατάξεις, που θέλουν να βοηθήσουν σε έντιμους ανθρώπους, που θέλουν να βοηθήσουν. Αυτό είναι μάλλον που θέτει ο κ.Πάστρας αυτή τη στιγμή.
Εγώ προσωπικά δεν θα πάρω κάποια θέση, ακριβώς για να μπορώ να μιλάω. Πάντως η αίσθηση είναι, ότι ο Αρετάκης το παλεύει. Γι αυτό τοποθετούμε δημόσια , χωρίς να ανήκω στη παράταξη του κ. Αρετάκη.
Δε μπορείς να βάζει τρικλοποδιές στον Αρετάκη και μετά να τον κατηγορεί για μία καθυστέρηση που ευθύνεσαι εσύ.
 
Καλά κάνετε και κάνετε τις απευθείας μεταδόσεις των δημοτικών συμβουλίων. Καλό είναι να κρινόμαστε όλοι…  να  υπάρχει μία συνολική παρακολούθηση στα 4 χρόνια.Βαγγέλης Τσώλας (Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου)

 Είναι στα σχέδια στο υπουργείο υγείας να ενταχτεί το ασθενοφόρο στα επείγοντα. Το σήμα δίνεται από Πάτρα . Είναι μόνο μία βάρδια και πιθανόν εκεί είναι η καθυστέρηση. Ένα ασθενοφόρο μόνο είναι και υπάρχει και ένα δεύτερο που κάνει τις διακομιδές ή απέναντι ή στα σπίτια τους τοπικά, κάποιοι  που δεν έχουν μέσο μετακίνησης.
Δυόμισι ώρες είναι πολύ μεγάλος χρόνος. Είναι απαράδεκτη αυτή η καθυστέρηση.  Από τη στιγμή που ο ασθενής πέφτει κάτω χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορούμε να το κάνουμε εμείς σοβαρό το πρόβλημα .
Στο νοσοκομείο είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, και τέλη Οκτωβρίου αλλάζουν και οι διοικήσεις. Εμείς σαν εργαζόμενοι καταθέσαμε ένα υπόμνημα και για το προσωπικό και τη χρηματοδότηση. Του χρόνου απαιτήσαμε ο προϋπολογισμός να είναι αυξημένος αρκετά. Υποσχέσεις δόθηκαν , καλό κλίμα υπήρχε.
Υπάρχει δυναμική αν θέλουμε να πετύχουμε πράγματα. Για να βγει η χρόνια θέλουμε 200.000 ευρώ και από αρχής της χρονιάς ζητήσαμε 1,000,000,00 επιπλέον
Θέσαμε το θέμα των μηχανημάτων ορθοπεδικού χειρουργείου του  ακτινοσκοπικό, οστικής μάζας. Μετά από μήνες και με παρέμβαση του Δ.Ακτύπη, ανοίχτηκε ο διαγωνισμός και σύντομα πιστεύω να έχουμε το ακτινοσκοπικό μηχάνημα
Έχει ξεκινήσει και η διαδικασία αναπλήρωσης του Διονύση Ακτύπη και θα πάμε καλύτερα.
Υπάρχουν 2 προκηρύξεις 10 γιατρών που έχει ανασταλεί λόγω εκλογών. Περιμένουμε
Ο πήχης με το βουλευτή Ακτυπη έχει ανέβει ψηλά και περιμένουμε να δούμε τα πρώτα βήματα ώστε να αναγγείλουμε μετά και άλλα πράγματα.
Είναι κάποια ραντεβού που κλείνονται. Αν όμως κάτι είναι επείγον πρέπει να περάσει από τα επείγοντα ο ασθενής…. Υπάρχουν προβλήματα. Όσο λιγοστεύουμε είναι χειρότερα, έχουν κουραστεί και οι γιατροί.

 

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΟΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ MASTER PLAN ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΩΛΟΥ:«ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ «Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ 2ο ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΈΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ, ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΟ. ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΤΑ…»


Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου)

Τα προβλήματα δεν έχουν ούτε βάρδια ούτε ωράριο.  Το πρωί ξεκινάμε με πρόσκληση από του Υπουργείου  περιβάλλοντος, για το μέλλον και παρόν των προστατευόμενων περιοχών και μετά έχουμε συνάντηση για τα 100 χρόνια του επιμελητηρίου με τους υπουργούς κ. Χατζηδάκη και κ.Γεωργιάδη
Στη Ζάκυνθο έχουμε το ΕΘΠΖ που είναι ενεργός φορέας και παρών γενικότερα.
Η μόνη εξέλιξη, είναι η δήλωση της κ.Κράτσα, που λένε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση, όσο αφορά την περιφέρεια μας και η ίδια έχει ζητήσει την εξαίρεση της περιφέρειας από αυτό το σχεδιασμό. Δεν υπάρχει καμία επίσημη άλλη ανακοίνωση και καμία ενόχληση στη περιφέρεια μας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Αυτοί που λένε συνέχεια ότι υπάρχει γιατί δε μας λένε από πού είναι οι πληροφορίες τους. 

ΣΥΣΚΕΨΗ  ΓΙΑ ΤΟ MASTER PLAN ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΩΛΟΥ (Σάββατο 12/10/2019 στο κτίριο της ΠΕΖ)
Είναι μία σύσκεψη που προκαλεί ο κ.Ακτύπης με τους φορείς δήμο, επιμελητήριο, εμπορικό σύλλογο, ώστε να επικαιροποιήσει τις παλιές αποφάσεις που είχαν παρθεί για τη προβλήτα στο μόλο του Αγίου Νικολάου.
Δεν υπάρχουν 5 συν 1 λόγοι…. Ο σύλλογος μηχανικών φαίνετε στο δεύτερο σημείο,  όπου λένε ότι δεν υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας ,δε θέλουν προβλήτα δε θέλουν την ανάπτυξη του νησιού, θέλουν να το βλέπονυ πιο κουλτουριάρικο. Είμαστε πρωτόγονο νησί χωρίς προβλήτα , αν δεν είχαμε και αεροδρόμιο θα ήμασταν ένα ερημονήσι
Ισχυρίζονται ότι καλύτερα να μη φτιάξουμε προβλήτα στο νησί. Δεν θέλουν να γίνει καθόλου προβλήτα
Στο θέμα της ανάπτυξης, θα έπρεπε να ήμασταν όλοι μία γροθιά . Δεν  υπάρχει νησί στο κόσμο που να μην έχει προβλήτα.
Είχαμε ψηφίσει, είχαμε γνωμοδοτήσει  ομόφωνα  να πάει στο μόλο του Αγίου Νικολάου. Τώρα γιατί αποφάσισαν να φτιάξουν ένα ασύμφορο έργο στη μέση της θάλασσας δεν μπορώ να το καταλάβω , όπως δε μπορώ να πω και ποια δαιμόνια μυαλά το σκέφτηκαν.
Το σχέδιο το είχαμε δει  όλοι . το Παρκινγκ όταν δεν θα είναι τα πλοία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αποσυμφόρηση της πόλης