Ο τ.Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μάκης Τσουλούφης , μιλώντας στο ΙonianRadio.gr  και στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ», καταγγέλει « Δυόμισι ώρες είχα τη γυναίκα μου στο πάτωμα και περίμενα το ΕΚΑΒ»
Ο κ. Τσουλούφης κατά τη διάρκεια του διαστήματος αναμονής άφιξης του ασθενοφόρου, επικοινωνούσε με το ΕΚΑΒ, όπου δεν του ανέφεραν τον ακριβή χρόνο που το ασθενοφόρο θα βρισκόταν στη περιοχή Αγίας Τριάδας , γεγονός που δεν του επέτρεπε να σκεφτεί  άλλες λύσεις και να καταφύγει σε άλλα μέσα μετακίνησης.
Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά δεδομένου του ότι,  όπως και ο κ.Τσουλούφης  δηλώνει, «όλοι γνωρίζουμε ότι από δευτερόλεπτα μπορεί να χαθεί ανθρώπινη ζωή».


"Βρισκόμουν στο σπίτι όταν άκουσα από το διπλανό δωμάτιο τη σύζυγο μου να με φωνάζει και από τον τόνο της ομιλίας της , ήμουν σίγουρος πως κάτι είχε συμβεί.
Πάω δίπλα και τη βλέπω να καταρρέει στο πάτωμα ,  με κλειστά τα μάτια. Τρόμαξα και μετά από κάποια δευτερόλεπτα την είδα που  άνοιξε τα μάτια της  και με ρώτησε, «τι συνέβη;» , ενώ  δε θυμόταν τίποτα
Πήρα το 166 με ρώτησαν σε τι στάση είχε πέσει, μου είπαν να τη γυρίσω στο πλάι ,να βάλω μαξιλάρι και σε 20 λεπτά θα είναι το ασθενοφόρο εδώ,  να την πάρει.
Πέρασε το 20λεπτο, περιμέναμε και κάποια στιγμή ξαναπήρα στις 12, μία ώρα μετά από το περιστατικό
Μου είπαν «να περιμένετε αφήστε τη όπως είναι και θα έρθει το ασθενοφόρο , σε λίγο. Πέρασε άλλη μία ώρα, τηλεφώνησα πάλι έξαλλος, και τότε μου είπαν «θα έρθει , πλησιάζει στη Ζάκυνθο»
Ρώτησα «έρχεται με καράβι;» αλλά με ενημέρωσαν ότι εννοούσαν εκτός πόλης ότι βρισκόταν.
Στις 2 ώρες και ένα τέταρτο με πήραν και μου είπαν ότι έρχεται το ασθενοφόρο , το οποίο ήρθε  ακριβώς στις 01:30 το βράδυ.
Η ασθενής ήταν στο πάτωμα και στη μία ώρα επάνω είχε αρχίσει και σπαρταρούσε όπως το ψάρι που βγάζουμε από τη θάλασσα.
Δεν ξέραμε τι να κάνουμε , γιατί είχε και μικροπροβλήματα  με ζάχαρο και καρδιά. Δυόμισι ώρες ήταν στο πάτωμα και αν το περιστατικό ήταν σοβαρό θα μπορούσα να είχα χάσει τον άνθρωπο μου.
Φαντάζομαι πως τα τηλεφωνήματα που έχω κάνει είναι καταγεγραμμένα στο ΕΚΑΒ.  Τα παιδιά του ΕΚΑΒ μου είπαν ότι ήταν σε άλλο περιστατικό… Σε ποια περιοχή δηλαδή βρισκόταν; Ποια είναι η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ζακύνθου;
Βγήκα να κάνω τη καταγγελία, όχι για να κατηγορήσω, αλλά για να ακούσουν οι  υπεύθυνοι. Ας σκεφτούν πως θα αντιδρούσαν αν ήταν ο άνθρωπος ο δικός τους. Πρέπει κάτι να κάνουν.
Αν μου έλεγαν από την αρχή ότι θα κάνουν μία ώρα θα είχα φέρει ιδιωτικό ασθενοφόρο.
Στο Νοσοκομείο όταν φτάσαμε, οι εφημερεύοντες  ήταν εξαιρετικοί, μας βοήθησαν πολύ , έκαναν ότι μπορούσαν, ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Οφείλω να τους ευχαριστήσω και τους γιατρούς και το βοηθητικό προσωπικό γιατί ενήργησαν όπως έπρεπε.
Δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου ,απλά θέλω να καταγγείλω το γεγονός,  γιατί θα θρηνήσουμε θέματα αν συμβεί ανάλογο γεγονός,  πιο σοβαρό".


Ο Γιάννης Αγαλιανός (Δημοτικός Σύμβουλος – ΑΝΑΔΡΑΣΗ) στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ δηλώνει:
 
- ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΕΤΑΚΗ « . Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει πρόοδο μόνο έκφραση καλών προθέσεων - Δεν υπάρχει ακόμη πρόγραμμα, υπάρχει απειρία»
- ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΛΙΒΑ: «Για το εργοστάσιο υπάρχει όμως και περίπτωση να μην απενταχθεί αλλά να μπει 2ης ή τρίτης προτεραιότητας»
- ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΤΣΙΠΗΡΑ : « Από τις ατυχείς στιγμές η αναφορά σε Νίκο Τσίπηρα και Παναγιώτη Μυλωνά. Αν δεν δείχνουμε ήθος δεν μπορούμε να παρακινήσουμε και τους νέους που θα αναλάβουν αργότερα. Θα έπρεπε να διακοπεί η διαδικασία εφόσον τα ονόματα δεν ήταν παρόντα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Από την άλλη οι καθυστερήσεις που έχουν γίνει ήταν εποθυμία του Δημάρχου, και ο κ.Μυλωνάς δεν προχώρησε γιατί ο κ.Αρετάκης ήθελε ό ίδιος να έχει τον έλεγχο. Η καθυστέρηση του καλοκαιριού οφείλεται στο κ. Αρετάκη. Ο κ. Τσίπηρας αν ρωτηθεί θα σας πει τις καθημερινές ενέργειες που έκαναν όπως και την επάλειψη των 8.5 εκατομμυρίων».
 


Γιάννης Αγαλιανός (Δημοτικός Σύμβουλος – ΑΝΑΔΡΑΣΗ)

 
Πάντα όταν υπάρχει αλλαγή δημοτικής αρχής, είμαι αισιόδοξος για ένα καλύτερο έργο από αυτό που έκανε η  προηγούμενη. Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει πρόοδο  μόνο έκφραση καλών προθέσεων
Όμως στη πολιτική ρόλο παίζει το αποτέλεσμα, που τώρα δεν έχουμε κάτι ορατό
Εύχομαι να είναι χρόνος προσαρμογής και σύντομα να δούμε ρεαλιστικές προτάσεις που θα υλοποιούνται
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ακόμη πρόγραμμα, υπάρχει απειρία, υπάρχει το σύστημα της  απλής αναλογικής που  έχει γίνει ενισχυμένη και 7 δημοτικοί σύμβουλοι,  διοικούν όλο το δήμο.
Δεν είναι το αρεστό αυτό… . πιστεύω ότι η αλλαγή αυτή,  έγινε με σκοπιμότητα,για να λυθεί το θέμα κάποιων μεγάλων πόλεων. Είναι ένα ς νόμος που πιστεύω θα αποσυρθεί με τη πάροδο του χρόνου.
Πιστεύω ότι  θα  γίνει η ανόθευτη απλή αναλογική,  που από τη πρώτη Κυριακή εκλέγεται ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί  σύμβουλοι , ή θα επιστρέψουμε στο σύστημα το προηγούμενο, που είχε καλύτερα συστατικά
Η άποψη που επικρατεί στη δημοτική αρχή είναι,  ότι όλες τις αρμοδιότητες  πρέπει να κρατήσουν οι 7 μαζί με το Δήμαρχο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Όλο το νησί είναι ένας δήμος και έχουμε μόνο σε 7 ανθρώπους, αρμοδιότητες . Αυτό το συγκεντρωτικό σύστημα και η ανασφάλεια που νιώθει ο δήμαρχος, να αναθέσει αρμοδιότητες, δεν είναι καλό και δεν αφορά εμάς , γιατί  δεν θέλουμε θέσεις,, εμείς ζητάμε καθαρές θέσεις και χωρίς αντάλλαγμα.
Σε λίγο καιρό δε μπορείτε  να φανταστείτε τι θα επικρατεί στο ΛΙΒΑ. Υπάρχει μία καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου . Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερη ταχύτητα.
Λέμε δεν θα απενταχθεί, αν όμως προηγηθούν άλλα έργα στην Ελλάδα, όποιος εργολάβος αναλάβει και δεν πληρώνεται σε τακτά διαστήματα θα αρχίσει τις διακοπές, τις καθυστερήσεις…   Το γοργόν και χάριν έχει. Τα σκουπίδια δυστυχώς είναι κυρίαρχο γεγονός στο νησί. Αντί να δώσουμε όλοι ένα χεράκι να το ξεπεράσουμε, δυσκολεύει το έργο. Δεν αντέχουμε άλλο ΧΥΤΑ στη Ζάκυνθο.
Τα 8,5 εκατομμύρια τα είχε βγάλει από τη μελέτη η προηγούμενη δημοτική αρχή, κατόπιν επιθυμίας του κ.Αρετάκη. Όποιος και να το λειτουργήσει όμως, πρέπει να πληρώσει ο δήμος. Κανείς δεν ξέρει, πόσα θα είναι τα απορρίμματα, τι διαχείριση θα γίνεται τότε που θα ολοκληρωθεί το έργο  και τι ποσό θα χρειαστεί.
Όταν γίνονται εξειδικευμένα έργα στην Ελλάδα, για ένα διάστημα βάζουν τον εργολάβο για να έχει και την ευθύνη.
Δεν υπεραμύνομαι των 8.5 εκατομμύριων. Ας αφήσουμε τη δημοτική αρχή όταν φτιαχτεί το έργο να αποφασίσει τι θα κάνει.  Δεν υπάρχει θέμα λοιπόν να καθυστερεί η δημοπράτηση.
Από τις ατυχείς στιγμές  του δημοτικού συμβουλίου η αναφορά σε Νίκο Τσίπηρα και Παναγιώτη Μυλωνά. Αν δεν δείχνουμε ήθος δεν μπορούμε να παρακινήσουμε και τους νέους που θα αναλάβουν αργότερα.Θα έπρεπε να διακοπεί η διαδικασία εφόσον τα ονόματα δεν ήταν παρόντα
Από την άλλη, οι καθυστερήσεις που έχουν γίνει ήταν προθυμία του Δημάρχου, και ο κ.Μυλωνάς δεν προχώρησε γιατί κ.Αρετάκης ήθελε ό ίδιος να έχει τον έλεγχο
Η καθυστέρηση του καλοκαιριού οφείλεται στο κ. Αρετάκη. Ο κ. Τσίπηρας,  αν ρωτηθεί θα σας πει τις καθημερινές ενέργειες  που έκαναν, όπως και την επάλειψη  των 8.5 εκατομμυρίων. Όλα αυτά ήταν κεραυνοί στον αέρα και δεν ωφελούν καθόλου.
Οι προθεσμίες είναι καταληκτικές και εφαρμόζονται 99% από την Ε.Ε. Υπάρχει όμως και περίπτωση να μην απενταχθεί αλλά να μπει 2ης ή τρίτης προτεραιότητας.
Με το κ.Αρετάκη ποτέ δεν έχουμε συζητήσει προσωπικά. Εμείς όσοι είμαστε που έχουμε αγωνία και φόβους, τα εκφράζουμε και λέμε «προσοχή η Ζάκυνθος θα πέσει στα βράχια», κάτι  που  δεν το θέλουμε βεβαίως να συμβεί.
Δεν παρακωλύουμε κανένα έργο, θέλουμε να προωθηθούν τα έργα, να μη χαθούν οι ημερομηνίες
Χθες είδα το κ. Δήμαρχο μετά τις τοποθετήσεις, σε αποστροφή του λόγου του, «δεν πειράζει εγώ θα προχωρήσω,  το έργο για να μην απενταχθεί»
Εύχομαι οι φόβοι να είναι μόνο  φόβοι και γρήγορα να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση.
 
Αυτή η στρέβλωση της δημοκρατικής διαδικασίας, είχε αποτέλεσμα να προτείνονται  από το δήμαρχο ονόματα για τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων  και μάλιστα να μην μπαίνουν σε ψηφοφορία
Αυτό δεν συνέβαινε παλιά. Έλεγε,  «αυτοί είναι , τελείωσε» και τα άλλα ψηφοδέλτια προσπαθούσαν να βγάλουν ένα ή δύο άτομα μέσα στα Δ.Σ.
Αλλοιώνονται οι θεσμοί όμως έτσι.  Την επιτυχία των δημοτικών συμβουλίων την θέλουμε πολύ και εύχομαι να αποκτήσουμε τις εμπειρίες εκείνες, ώστε να μην έχουμε ατυχείς συνεδριάσεις.
Βλέπω καλή διάθεση από τους δημοτικούς συμβούλους για να βοηθήσουν. Είμαι ένας άνθρωπος  που έχω τρομερούς συνδέσμους με τους συμπολίτες μου, και θέλω να είμαι απόλυτος και ειλικρινής. Αυτά που λέω είναι η αλήθεια όπως την αντιλαμβάνομαι και τι βλέπω. Δεν χρειάζεται λαϊκισμός, δεν χρειάζεται να ξεγελάμε τον κόσμο, πρέπει να του λέμε την αλήθεια γιατί γρήγορα θα φανεί
Πρώτα η Ζάκυνθος και μόνο η Ζάκυνθος.
Γιώργος Αρμένης :
 
- ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΕΤΑΚΗ: «Υπάρχει τεράστιος συγκεντρωτισμός αρμοδιοτήτων σε , πολύ λίγους ανθρώπους , πάρα πολλές αρμοδιότητες.
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΛΙΒΑ: «Για τα απορρίμματα, περίμενα χθες να μας πει τι έχει γίνει. Έχουμε καθυστέρηση . Χθες δεν γίναμε πιο σοφοί. Τα τεύχη δημοπράτησης δεν μάθαμε πως πήγαν , πως συντάχθηκαν…»
 


Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός Σύμβουλος- ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)
Θεωρώ ότι είναι νωρίς να κάνουμε συνολική κριτική στη δημοτική αρχή, αν και τα μηνύματα που έρχονται δεν με κάνουν αισιόδοξο
Υπάρχει τεράστιος συγκεντρωτισμός αρμοδιοτήτων σε , πολύ λίγους ανθρώπους  , πάρα πολλές αρμοδιότητες.
Θα δυσκολεύονται να θυμηθούν τις αρμοδιότητες που έχουν κάποιοι συνάδελφοι.
Δεν είναι μόνο η αδυναμία εμπιστοσύνης  που δείχνει η δημοτική αρχή. Η ζακυνθινή κοινωνία βρίσκεται απέναντι σε μία καθημερινότητα που ο κ.Αρετάκης πρέπει να αντιμετωπίσει
Ένα θέμα που είναι στη καθημερινότητα μας και το αντιμετωπίζουμε με δέος  είναι  τα έργα που πρέπει να γίνουν γιατί έχουμε πλημμύρες και το είδαμε και τελευταία . Πρέπει να συμβάλουν οι υπηρεσίες  για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.
Δεν έχω διαπιστώσει τέτοια δράση, αλλά παίρνω μηνύματα και από π πρόεδρους τοπικών κοινοτήτων.
Ζητάμε την ενεργοποίηση των μηχανισμών του δήμου, να καθαριστούν τράφο, ρέματα, να απομακρυνθούν απορρίμματα από τα οδικά δίκτυα και να αντιμετωπίσουμε τα όμβρια.
Οι υπηρεσίες διοικούνται και  πρέπει να έχουν καύσιμα , μηχανήματα. Τα πάντα ξεκινάνε από τη διοίκηση.
Πρέπει να φροντίζουν να υπάρξει διοίκηση που θ α εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία τους
Προφανώς κληρονόμησαν μία πολύ καλή κατάσταση  παρεμβάσεων , στο δήμο μας. Σπασμωδικές κινήσεις που ικανοποιούν ένα λαϊκό αίσθημα, δεν χρειάζονται , όπως να συγκεντρώνουμε τους εργαζόμενους σε ένα χώρο και μετά  να μην  έχουμε τι να τους κάνουμε. Η ακόμη και η μετακίνηση των διευθυντών , δεν είναι κίνηση που την κάνει ακόμη και ιδιωτική επιχείρηση.
Ο κ. Δήμαρχος ελέγχει και την οικονομική επιτροπή. Χρήματα υπάρχουν , να κινητοποιήσει το μηχανισμό ώστε να μπουν και καύσιμα και το λέω προειδοποιητικά γιατί τα καιρικά φαινόμενα δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε τη στιγμή που παρουσιάζονται. Και δεν είναι αντιπολιτευτική η  διάθεση αυτή.
Τα πάντα κρίνονται από την αποτελεσματικότητα των πράξεων ,έτσι κρίνεται και ο κ. Αρετάκης σήμερα. Είναι πολύ νωρίς, αλλά έχουμε τις πρώτες ενδείξεις, που δε διαμορφώνουν κλίμα αισιοδοξίας
Π.χ για τα απορρίμματα, περίμενα  χθες να μας πει τι έχει γίνει. Έχουμε καθυστέρηση . Χθες δεν γίναμε πιο σοφοί. Τα τεύχη δημοπράτησης δεν μάθαμε πως πήγαν , πως συντάχθηκαν… Περίμενα ότι θα ήταν έτοιμος από το πέρας των εκλογών. Χρειάζεται η αντίληψη, η σύλληψη και η εκτέλεση αποφάσεων
Όσο για το ΛΙΒΑ, πήγαμε προεκλογικά και είδαμε διαχείριση με κάποια προβλήματα. Δεν είδαμε το πρόβλημα, που βλέπουμε  τώρα.
Προφανώς, δεν είπε τις καταστάσεις που κληρονόμησε, ο κ. Αρετάκης όμως θα πρέπει αυτές οι καταστάσεις να βελτιώνονται. Δεν έχω τη σκέψη ότι θα έπρεπε να βελτιωθούν σε ένα μήνα . Βεβαίως ο κ. Αρετάκης, κληρονόμησε κάτι πολύ κακό , περιμένω όμως συγκεκριμένες ενέργειες και βελτιώσεις να κάνει. Δεν υπάρχει πρόγραμμα στην αποκομιδή. Έχει βελτιωθεί βεβαίως η καθαριότητα σε κάποιους τομείς.
Εγώ προσπαθώ να επισημάνω τα ζητήματα και να ενεργοποιηθεί η δημοτική αρχή να αντιμετωπιστούν ζητήματα της καθημερινότητας . Αυτός είναι ο ρόλος μου σαν αντιπολίτευση.
Δεν μεταφέρω τη δική μου άποψη αλλά την αγωνία, που διαπίστωσα, ότι έχουν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων
Θα υπάρχει αντίρρηση στο να προχωρήσει η διαδικασία για προμήθεια καυσίμων ; στο να επισκευαστούν μηχανήματα; Στο να γίνουν ενέργειες για τις πλημμύρες; Αλλά δεν υπήρχαν σαν θέματα, ούτε στην ημερήσια διάταξη.
Θεωρώ σημαντική τη μετάδοση που  κάνετε στη ZantePress24 και στο IonianRadio.gr, του δημοτικού συμβουλίου και έτσι συμβάλλεται να υπάρχει πληροφόρηση και διαφάνεια στις προτάσεις των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων. Και σε αυτό σας λέω μπράβο.
Ζήτησα στο δημοτικό συμβούλιο ,το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, που έβαλε ο κ.Κασσιμάτης ,  να γίνει θέμα σε ημερήσια διάταξη , να βρίσκεται ο κ.Φραντζής, οι τεχνικές υπηρεσίες ώστε να ξέρουμε που βρισκόμαστε και που πάμε και με νέα δεδομένα.

 

  • ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ: «Συμφωνώ με τη πρόταση της Κυβέρνησης. .. Η προβλήτα να κατασκευαστεί στο μόλο του Αγίου Νικολάου»
  • ΓΙΑ ΦΟΔΣΑ: « Η Δημοτική Αρχή Αρετάκη δικαιούται χρόνο, για να υλοποιήσει αυτό που έχει στο μυαλό της, με την προϋπόθεση, να μη ξαναζήσουμε τα ίδια… με τα απορρίμματα στους δρόμους»
  • ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ: «Άκουσα το κ.Αρμένη και είναι πολύ φυσιολογικό να αγωνιά κανείς, για τη καθημερινότητα. Θα πρέπει οι υπηρεσίες να λειτουργούν. Είναι λογικό, οι προϊστάμενοι, να περιμένουν από το δήμαρχο να τους πει πως θα λειτουργήσουν, όσο αφορά το αναπτυξιακό. Είναι απαράδεκτο όμως,  οι προϊστάμενοι να μη μπορούν να χειριστούν  προβλήματα καθημερινότητας  , επαναλαμβανόμενα , κάθε έτος».

- ΓΙΑ THOMAS COOK: «Πρέπει και η περιφέρεια και το κράτος , να δράσουν συντονισμένα και ταυτόχρονα. Ο ξενοδοχειακός κλάδος να συντονιστεί και να μη μείνουμε στα ευχολόγια. Να υπάρξει ενωμένη φωνή, που θα εξυπηρετεί , τα αιτήματα των ξενοδόχων

- Ο κ.ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ,ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ SENIOR, ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ Γ΄ ΗΛΙΚΙΑ
Αντώνης Νικολουδάκης (τ. Αντιπρόεδρος  Επιτροπής Τουρισμού- Επιχειρηματίας/Ξενοδόχος)

ΠΡΟΒΛΗΤΑ
Παρακολουθώ το θέμα με πολύ ενδιαφέρον. Είναι σημαντικό ότι επιτέλους ανακινείται με δυναμισμό το θέμα, παρά τις συγκρουόμενες απόψεις ,ως προς τη μορφή αλλά και τη χωροθέτηση. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί. Η χωροθέτηση  εμένα η άποψη μου είναι και  τείνω στη κατεύθυνση , να γίνει στο μόλο του Αγίου Νικολάου. Συμφωνώ δηλαδή , με την πρόταση της κυβέρνησης,  η οποία  θα τρέξει και  το έργο.
Διάβασα βεβαίως , τα ζητήματα που έθεσαν οι μηχανικοί. Η υπόθεση,  δεν αφορά μόνο το σημείο προσάραξης των πλοίων, αλλά  έχει να κάνει και με τη δημιουργία μιας μαρίνας επιτέλους,  που έχει μείνει μόνο, σε υποσχέσεις και σε σχέδια
Μιλάμε για μια πολύ ευρύτερη περιοχή που θα έχει χώρους εμπορικούς,  πολιτισμού , πολλαπλασιάζοντας την εμπορική δραστηριότητα , ενώ θα υπάρξει άντληση εσόδων από τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων. Δεν είμαι αντίθετος στη πρόταση μιας ευρείας ζώνης κατασκευών στο λιμάνι.
Ακούγεται και το θέμα της πιθανότητας αλλαγής ανάγλυφου του  λιμανιού. Μια πόλη είναι ζωντανό κύτταρο. Η ίδια η παραλιακή μας ζώνη δεν είναι η ίδια, που ήταν πριν 100 χρόνια. Έχει πάρει διαφορετική μορφή, ακολουθώντας τις ανάγκες της κοινωνίας. Έτσι πρέπει να την βλέπουμε.  Σαν κύτταρο ζωντανό, που ακολουθεί την εξέλιξη. Βλέπω αναπτυξιακή προοπτική, που θα γίνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη του νησιού
ΦΟΔΣΑ
Έχουν περάσει 3 δραματικά χρόνια,  με την αδυναμία να διαχειριστούν την αποκομιδή και διαχείριση
Η τρέχουσα δημοτική αρχή, έχει μόνο 40 ημέρες που είναι στη διοίκηση του δήμου. Δικαιούται  χρόνο για να υλοποιήσει αυτό που έχει στο μυαλό της. Βέβαια όλοι περιμένουμε να μη ξαναζήσουμε τα ίδια καλοκαίρια, που βιώσαμε με τα απορρίμματα τα τελευταία χρόνια.
Εγώ θα δώσω χρόνο.

Άκουσα το κ.Αρμένη και είναι πολύ φυσιολογικό να αγωνιά κανείς,  για τη καθημερινότητα. Θα πρέπει οι υπηρεσίες να λειτουργούν. Είναι λογικό, οι προϊστάμενοι, να περιμένουν από το δήμαρχο να τους πει πως θα λειτουργήσουν, όσο αφορά το αναπτυξιακό. Είναι απαράδεκτο όμως,  οι προϊστάμενοι να μη μπορούν να χειριστούν  προβλήματα καθημερινότητας  , επαναλαμβανόμενα , κάθε έτος.

 
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Είναι σαφές ότι υπέστησαν αρκετές επιχειρήσεις ζημία, από τα γεγονότα με την Thomas Cook. Στη Ζάκυνθο είναι πολλαπλάσιο το πρόβλημα  από ότι  σε άλλες περιοχές της  Ελλάδας.
Για το επόμενο 12 μηνο στη Ζάκυνθο από Σεπτέμβριο 2019 μέχρι τον Αυγουστο του 2020 ήταν 144.000. Δεύτερος προορισμός ερχόταν η Κέρκυρα με 83.000, ακολουθούσε η Ρόδος με 60.000 , το Ηράκλειο με 58.000. Αν κανείς τα υπολογίσει ,  το ειδικό βάρος της απώλειας σε ότι αφορά το νησί μας , γίνεται πολύ σημαντικό.
Πρέπει άμεσα, σε κρατικό και επιχειρηματικό επίπεδο, να ληφθούν μέτρα για να ανακτήσουμε κομμάτι της απώλειας
Πρέπει να φροντίζουμε οι πτήσεις της Thomas Cook που χάθηκαν να αντικατασταθούν από άλλες αεροπορικές εταιρείες ,  για να φέρουν εδώ τους τουρίστες και να αποκατασταθεί η αγορά στη Ζάκυνθο .
Για να συμβεί αυτό πρέπει και η περιφέρεια και το  κράτο, να δράσουν συντονισμένα, και ταυτόχρονα  ο ξενοδοχειακός κλάδος να συντονιστεί και να μη μείνουμε στα ευχολόγια
Να υπάρξει ενωμένη φωνή  , που θα εξυπηρετήσει τα αιτήματα των ξενοδόχων.
Συντονισμένος φορέας, συντονισμένη φωνή στη Ζάκυνθο δεν υπάρχει.
 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Συμμετείχαμε στη Στοκχόλμη στη τουριστική έκθεση Senior , μία σημαντική έκθεση που αναφέρεται στις αγορές  για την γ΄ ηλικία
Έχουμε κάνει πολύ δουλειά, για να πλησιάσουμε τον εναλλακτικό τουρισμό στη Ζάκυνθο. Μιλάμε για μια δημογραφική μονάδα, που θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη αγορά της δύσης. Έχουν υψηλό εισόδημα, χρόνο και πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς. Έχουμε να κινούμε με ιδιαίτερο τουρισμό , τουριστών που αναζητούν εμπειρίες και όχι μόνο ηλιοθεραπεία. Έχουμε τη δυνατότητα στη Ζάκυνθο να προσφέρουμε αυτήν την εμπειρία. Πρέπει να τους προσελκύσουμε . Ταξιδεύουν εκτός  υψηλής σαιζόν,  γιατί δεν αγαπούν τις υψηλές θερμοκρασίες. Είναι πραγματικοί περιηγητές, και δίνουν δουλειά σε όλο το νησί.
Θα χρειαστεί υπομονή, συνέπεια και ειλικρίνεια, για να τους πείσουμε, ότι ο προορισμός που λέγεται Ζάκυνθο τα δίνει όλα αυτά και με το παραπάνω
Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για την ένωση ξενοδόχων , που δεν τις προχωρήσαμε την προεκλογική περίοδος και μετά έμειναν αδρανείς το καλοκαίρι.  Άμεσα σκοπεύουμε να κινητοποιήσουμε τη διαδικασία και να προχωρήσουμε τη δημιουργία μιας ενιαίας ένωσης ξενοδόχων, με τη σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων