ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

Η Λίλυ Μπουζιάνου μιλά στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο IonianRadio.gr,  για τα διαχρονικά προβλήματα της πόλης και την αλόγιστη συμπεριφορά ορισμένων...

Καταγγέλλοντας φαινόμενα κυκλοφοριακής αναρχίας, εστιάζει το ενδιαφέρον της στην Αλεξάνδρου Ρώμα και σε φαινόμενα που πλήττουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική της περιοχής, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ‘’Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ’’ και προσθέτει με νόημα, στέλνοντας μήνυμα στη νέα δημοτική αρχή Αρετάκη ότι ‘’ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ  ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΟΛΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ’’Η κ. Μπουζιάνου μιλώντας ΕΚΤΕΝΩΣ, κατήγγειλε πατάρια  τοποθετημένα επί του πλακόστρωτου της Αλεξάνδρου Ρώμα και πλήθος άλλων καταστάσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ‘’ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΑΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ’’.

Συγκεκριμένα: 

Θα  υπάρξει κάποιο ραντεβού με το Δήμαρχο για τα προβλήματα της καθημερινότητας, προβλήματα που  τα είχαμε συζητήσει και με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Τώρα τα προβλήματα έχουν διογκωθεί .
Δεν υπάρχει περίπτωση, σε πεζοδρόμιο να περπατήσει κάποιος.  Σε κανένα απολύτως. Συγκεκριμένα το μεσημέρι που περνάω από το Βase,  σταματώ  για  να περάσει ο κόσμος  και να μπορέσει να πάει στη δουλειά.
Είναι τρομερή η κατάσταση. Σε όλα τα σημεία της πάλης δεν υπάρχει πεζοδρόμιο που να περνάς
Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Αντιδήμαρχο το κ. Κουτσογιάννη, αφήσαμε περιθώριο γιατί τρέχει με το θέμα της καθαριότητας. Από την άλλη και ο Δήμαρχος , τρέχει και δε φτάνει, Αθήνα-Ζάκυνθο για το θέμα των απορριμμάτων.
Την άλλη εβδομάδα είμαστε στη διαδικασία  να συναντηθούμε με το Δήμαρχο
Επίσης αναρωτιέμαι…που έχουν βρεθεί τόσα μηχανάκια σε ακινησία ; δε μπορώ να το καταλάβω
Λένε θα εφαρμοστεί η κανονιστική ,  δηλαδή ?  Σε  Τερτσέτη, Φωσκόλου
Αγίους Σαράντα,  και όπου ανοιχτεί κατάστημα καφέ,  ξεχνάμε το δρόμο. Τα έχω ξαναπεί…
Στην Αλεξάνδρου Ρώμα, έχουν βάλει στο πλακόστρωτο πατάρι με τραπέζια, το ίδιο και στην 21ης Μαΐου. Σε ράμπα αναπήρων μάλιστα  έχει μπει ξύλινη κατασκευή και έχει αποκλειστεί η ράμπα προς την Αlpha.
Όταν το κάνει o ένας επιχειρηματίας το  κάνει και ο άλλος ή… από κάπου είχαν πάρει άδεια. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε δώσει καμία απολύτως σημασία.Οι επιχειρηματίες καλά κάνουν ,αφού τους αφήνουν.
Η κανονιστική, προβλέπει ότι μπορεί όλη η 21 ης Μαΐου, να βγάλει ο καθένας μία τέντα και να κλείσει με τζάμια γύρω γύρω και να βγάλει τα εμπορεύματα του.  Άρα το πατάρι, είναι μέσα στην κανονιστική. Μάλιστα  είχαμε ρωτήσει τον τότε αντιδήμαρχο «βγάζω εγώ,  βγάζει και ο απέναντι, τότε  να βάλουμε και μία τέντα από επάνω ... και να μας πείτε ο κόσμος που θα περπατήσει; Πάνω στα εμπορεύματα;
Δεν ευθύνονται , το επισημαίνω και πάλι, οι καταστηματάρχες, γιατί αυτοί από κάπου πήραν άδεια
Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει, να βγάλει μία κανονιστική για το τι μορφή θέλουμε στη πόλη
Το φαινόμενο να υπάρχει κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων , εξαπλώθηκε με την απαγόρευση του καπνίσματος ,σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων.
Δεν θέλω να κατηγορηθούν οι συνάδελφοι. Η ευθύνη ανήκει μόνο σε αυτούς που δίνουν τις άδειες.
Από τη στιγμή που η κανονιστική δίνει το ελεύθερο σε 21ης Μαΐου και Αλεξάνδρου Ρώμα, να κάνουν κατάληψη, τότε γιατί να μη το κάνουν και στον Άγιο Παύλο και στους ΄Αγιους Σαράντα; Και αυτοί επιχειρηματίες είναι. Θα πρέπει να υπάρξει ευταξία παντού.
Στη δημοτική αστυνομία που είναι για να κάνουν ελέγχους είναι μόνο 1-2 άτομα. Ο κόσμος δεν έχει που να βάλει τα αυτοκίνητα. Όταν κάποιος διπλοπαρκάρει συνήθως την πληρώνει αυτός που έχει παρκάρει νόμιμα.
Όταν κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα θέλησε να κάνει επισκευές  πήρε άδεια από το δήμο. Φαντάζομαι λοιπόν ότι όλοι αυτοί , παίρνουν άδειες και φυσικά  πληρώνουν.
Επίσης  θα ήθελα να πω και για τα φρεάτια που είπαν , αναφέρθηκε ο κ. Αρμένης,  ότι δεν έχουν φροντίσει από τη δημοτική αρχή να καθαριστούν.
Όταν το δήλωσε ήδη δούλευαν συνεργεία, ξεκινώντας  από Αγ.τριάδα και τα καθάριζαν. Οι υπηρεσίες του δήμου προχωράνε τη δουλειά τους . Μην κατηγορούμε. Φαντάζομαι ότι οι υπηρεσίες έχουν ένα προγραμματισμό και βάση αυτού δουλεύουν
Στο  ΦΟΔΣΑ πάλι, οι εργαζόμενοι νομίζω ότι εργάζονται και  ειδικά στην ανακύκλωση. Αυτοί βεβαίως που πήραν άδεια αορίστου χρόνου, είναι κρίμα . Δεν κάνουν κακό ούτε σε εμένα ούτε στο δήμο, αλλά στους συναδέλφους τους.

Ο σύλλογος προστασίας του περιβάλλοντος  «ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ» , τη Κυριακή 20/10/2019 και ώρα 11:30 το πρωί, προσκαλεί τα μέλη του, τους φίλους του συλλόγου , τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς, εμπλεκόμενους με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, φορείς, καθώς και το Βουλευτή Ζακύνθου, σε συνάντηση , η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Κατασταρίου.
Θέμα της συνάντησης είναι, η διαχείριση των απορριμμάτων στο ΛΙΒΑ, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.
Να σημειώσουμε ότι, μετά τις επαφές των τελευταίων ημερών που είχαν εκπρόσωποι του συλλόγου «ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ» με το Δήμαρχο Ζακύνθου το κ. Νικήτα Αρετάκη, καθώς και με εκπροσώπους άλλων δημοτικών παρατάξεων και την έκδηλη ανησυχία που εκφράστηκε από  όλους, για την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων στην μονάδα ενδιάμεσης λύσης, και τις συνέπειες που η κατάσταση αυτή προκαλεί στο περιβάλλον, βάζοντας σε απόλυτο κίνδυνο και την ανθρώπινη υγεία , εάν μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας λόγω έλλειψης ακόμη και των αυτονόητων και στοιχειωδών υποδομών, ζητούν να εξεταστούν τα προβλήματα και να αναζητηθούν άμεσες λύσεις , στην κατεύθυνση αρχικά ελαχιστοποίησης των προβλημάτων , με απώτερο στόχο την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Σταύρος Σκιαδόπουλος , εκπροσωπώντας το σύλλογο «ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ», μίλησε στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο IonianRadio.gr, δηλώνοντας χαρακτηριστικά


Ο κ. Σταύρος Σκιαδόπουλος , εκπροσωπώντας το σύλλογο «ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ», μίλησε στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο IonianRadio.gr, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

"Καμία  εξέλιξη δεν υπάρχει στο ΛΙΒΑ, εξακολουθεί είναι το ίδιο. Ανέβηκα σήμερα πάλι εκεί. Πιστεύω να είναι εδώ ο δήμαρχος τη Κυριακή, στη συνάντηση που έχουμε στο πρωην δημαρχείο στο Καταστάρι, στις 11 το πρωί.
Έχω κάνει κάποιες επαφές σήμερα, καλούμε όλους τους ζακυνθινούς να είναι εδώ τη Κυριακή στο  Καταστάρι. Έχω καλέσει πολιτικούς αρχηγούς, συλλόγους ξενοδόχων επιμελητήριο, το  βουλευτή , τον αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο. Πιστεύω να έρθουν , να πούμε αλήθειες να μάθει και ο κόσμος.
Πάντα η αισιοδοξία υπάρχει, αλλά στη κατάσταση που είναι ο ΛΙΒΑΣ αυτή τη στιγμή,στη πραγματικότητα, δε μπορώ να είμαι αισιόδοξος.
Σημασία έχει ,να πετύχει η συνάντηση. Επιτέλους πρέπει να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε".