ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

Κώστας Πέττας (Πρόεδρος Τοπικου Συμβουλίου Πόλης)

 Κώστας Πέττας (Πρόεδρος Τοπικου Συμβουλίου Πόλης)

Από τη μια με χαροποίησε ότι για ένα θέμα που αφορά την πόλη της Ζακύνθου, όλες οι παρατάξεις αναλώθηκαν στο να καταθέτουν προτάσεις, και οι περισσότερες ήταν, προς τη κοινή πορεία να γίνει το έργο
Με ξένισε το γεγονός όμως ότι για ένα θέμα δόθηκε η ευκαιρία να διαβάλουν η μία πλευρά την άλλη. Δεν θέλω να το σχολιάσω πραγματικά, αυτό το γεγονός.
Είναι λογικό να ανεβαίνουν οι τόνοι, αλλά θα πρέπει να κατεβαίνουν και να βγαίνει ένα δημιουργικό συμπέρασμα. Χθες, στο τέλος της συνεδρίασης, βγήκε κάτι θετικό. Βρέθηκα εκεί  για  να  εκφράσω τις αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου. Βεβαίως λόγος ήταν και το ότι θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις από  τις τεχνικές υπηρεσίες. Θεωρώ ότι από μεριάς κου Τουρκάκη καλύφθηκαν μελανά σημεία, ενώ από τη κ.Μαυρία δεν καλυφθήκαμε πλήρως,  η οποία όμως κάλυψε την πλευρά του κ. Δημάρχου.
Καταλαβαίνω, ότι ο δήμαρχος έχει συνολικό σχέδιο ανάπλασης. Δεν είχαμε όμως άλλη πρόταση χθες κατατεθειμένη, ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε και αυτό που ήταν σημαντικό, ήταν να μη χαθεί η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
Η ανάπλαση της οδού Ταβουλάρη πρέπει να γίνει. Βέβαια ο δήμος πρέπει να βρεί ένα χώρο παρκινγκ και να μη χαθούν αυτοί οι πόροι.
Δεν θα μείνουμε μόνο στο συγκεκριμένο σχέδιο σαν τοπικό, αλλά σε ένα ευρύτερο σχέδιο για τη πόλη , ώστε να αναβαθμιστούν και άλλες γειτονιές, που εδώ και πολλά χρόνια είναι ξεχασμένες.
Με βρίσκει σύμφωνο η ενέργεια του κ.Ακτύπη και η χρηματοδότηση που συμφωνήθηκε  για την επιδιόρθωση του λιμενοβραχίονα και θα μας βρει σε αυτό το έργο, συνοδοιπόρους. Συνοδοιπόρους θα μας βρει και ο δήμαρχος ώστε από κοινού  να δώσουμε λύσεις
Είναι ευκαιρία για τον τόπον γιατί υπάρχει περιφερειάρχης πολίτης του τόπου, υπάρχει βουλευτής κυβερνητικός , είμαστε εμείς, που όλοι θέλουμε πραγματικά, να δημιουργήσουμε κάτι. Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε γι αυτό το νησί , να αφήσουμε τις σκόρπιες επιδιώξεις και να κοιτάξουμε το κοινό καλό.