ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
  • Στον απόηχο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος , κ.Παναγιώτης Αβράμης, ανοίγει τα χαρτιά του …
  • Χωρίς περιστροφές αναγνωρίζει τα καλώς και επισημαίνει τα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής Αρετάκη, ενώ μιλά χωρίς ενδοιασμούς για τον Σταύρο Κακολύρη (πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ) και για τον Γιώργο Ζαρκάδη (Αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΖ)
«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΕΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΟΡΙΣΤΑ, ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ… ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΕΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΑΡΚΑΔΗ:  «ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΔΕΥΑΖ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ» – ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΕΤΑΚΗ Ο Κ. ΑΒΡΑΜΗΣ ΔΗΛΩΣΕ «ΑΠΟΡΡΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΤΑΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΝΕΟΣ Ο κ.ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ, ΖΗΤΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΑΣ , ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ,ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ , ΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ»

Παναγιώτης Αβράμης (Δημοτικός Σύμβουλος – ΑΝΑΔΡΑΣΗ)

 Είναι αξιόλογος νέος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο  κ.Κακολύρης, ο οποίος ζητά τη συμβολή και τη συμβουλή μας , στην εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.
Διάβασα την ανακοίνωση του Δημάρχου. Δεν απαξιώνεις ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος λέγοντας του κάνε σωστά τη δουλειά σου.
Πρέπει να αντιληφθούμε, ότι έχουμε περάσει στη δημοτική θητεία . Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δούμε ότι χρησιμοποιήθηκε ως βεγγαλικό προεκλογικά. Παρατηρούμε ότι έβγαιναν αόριστες καταγγελίες, και τώρα ήρθε η ώρα και πρέπει  όλοι και ιδιαιτερα οι άνθρωποι του κ.Αρετάκη , να αντιληφθούμε το ρόλο που πρέπει να .
Γίνεται μία προσπάθεια 2 μήνες τώρα,  στο να στηρίξουμε και να λειτουργήσει το δημοτικό συμβόλαιο προς όφελος της κοινωνίας. Αυτό κάνουμε και στις επιτροπές
Θα πρέπει και ο δήμαρχος να κατανοήσει αυτή τη στάση του συνδυασμού μας ,αλλά και των υπόλοιπων συνδυασμών. Ίσως παρεξηγεί τον τρόπο που κάποιοι εκφράζονται καμιά φορά.
Επιθυμία μας είναι, να πετύχει η κάθε δημοτική αρχή. Δεν περιμένουμε από την αποτυχία να κερδίσουμε. Θέλουμε να πάει το νησί μας μπροστά. Δε βλέπω όμως κάτι τέτοιο. Ο δήμαρχος καταγγέλλει αόριστα, απαξιώνει το έργο των προηγούμενων, μιλά για οδοντογλυφίδες, αναφέρεται σε μεγάλα έργα που θα κάνει, χωρίς να έχουμε δει ως τώρα κάτι.
Απαξιώνει ότι βρήκε, απαξίωσε λειτουργία του ΛΙΒΑ, απαξίωσε τη Ταβουλάρη, απαξιώνει γενικά. Τη πρόταση του ακόμη δεν την έχουμε δει. Να είναι ευτυχής στο τέλος της θητείας του, να έχει ολοκληρώσει τα έργα, που σήμερα χαρακτηρίζει οδοντογλυφίδες
Ξεκίνησε τη θητεία του, κοινοποιώντας ένα όραμα που πιθανόν να έχει για το λιμάνι μας και την ενέργεια του να πάρει το λιμενικό ταμείο.
Ο τρόπος λειτουργίας του κράτους, αυτό το πιθανόν όραμα δυστυχώς δεν του το επιτρέπει. Βούληση της κυβέρνησης είναι ν α μη περάσει στο δήμο.
Στην ενέργεια του αυτή, για το λιμενικό ταμείο τον στηρίξαμε όλοι και ήταν ελάχιστες οι οι μη θετικοί ψήφοι .
Σε τι άλλο είπαμε όχι; Έφερε καμία πρόταση και του είπαμε όχι; Του είπαμε να μην απαξιώνει αυτά τα έργα που είναι στο τελευταίο στάδιο. Δεν είναι οδοντογλυφίδα το έργο που θα δοθεί νερό στη περιοχή , Λούχα-Γύρι… δεν είναι οδοντογλυφίδα η αντικατάσταση του αγωγού.
Βούληση μας είναι να βοηθήσουμε. Πρέπει να σταματήσει να βλέπει εφιάλτες. Συνέχεια μας λέει ότι δεν άκουσε ένα καλό λόγο. Σε τι ; στο ότι δεν έχει φέρει τίποτα ακόμη στο δημοτικό συμβούλιο; Εκφράζει παράπονο συνέχεια. Σε ποιο κομμάτι να ακούσει καλό λόγο; Έφερε προτάσεις για τη πόλη μας και πήγαμε απέναντι;Γι αυτό λέμε να σταματήσει να βλέπει εφιάλτες.
Επαναλαμβάνω, θέλουμε η δημοτική αρχή να πετύχει. Είμαστε εκεί, να καταθέτουμε προτάσεις, να διαφωνούμε, αλλά και να συμφωνούμε.
Σε ζητήματα που αφορούν το νησί μας, θα συμφωνήσουμε, όπως κάναμε και επί δημαρχίας Κολοκοτσά.
Οφείλουμε να πέσουν οι τόνοι. Πιστεύουμε ότι ο κ.Κακολύρης προσπαθεί, μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει. Πρέπει να μη χαϊδεύει τα αυτιά του δημάρχου, αλλά να κινείται, όπως ορίζει η νομοθεσία.


ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Εμείς ψηφίσαμε βάση της  νομοθεσία από τη σελίδα του ΚΕΔΕ, που διάβασε ο κ.Ξένος.  Ψηφίσαμε αυτή τη πρόταση όπως ήρθε  στη συνεδρίαση, με βάση τη γνωστοποίηση που έγινε ...
 
ΓΙΑ ΔΕΥΑΖ
Hταν  πρόταση του δήμαρχου, ο κ.Ζαρκάδης για τη θέση του αντιπροέδρου στη ΔΕΥΑΖ. Όμως ο κ. Ζαρκάδης, δε μπορεί να βοηθήσει τη ΔΕΥΑΖ  και γι αυτό τον καταψήφισα. Υπάρχουν και πράγματα όμως , που δε λέγονται δημόσια, θα τα πω στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ. Μετά τη τοποθέτηση μου στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ θα ξαναμιλήσουμε
Δική μας αγωνία είναι και στο τομέα της ΔΕΥΑΖ να προχωρήσουν έργα,  να προχωρήσουν οι υποδομές. Αυτό θέλουν οι πολίτες. Περιμένουμε το σχεδιασμό του δημάρχου. Μιλούσε ο δήμαρχος για αφαλάτωση. Τώρα έχει αλλάξει άποψη. Θεωρεί ότι το τελευταίο μέτρο είναι η αφαλάτωση για να λύσουμε το πρόβλημα της υδροδότησης.
 Μακριά από τη Ζάκυνθο το έργο της αφαλάτωσης
Αρκετές περιοχές έχουν πόσιμο νερό στο νησί μας όπως  και είναι οι περιοχές που υδρεύονται από Αγία Μαρίνα, Βρυσάκια, Λαγκαδάκια
Συμφωνήσαμε με το δήμαρχο, ότι η ποιότητα του νερού,  είναι θέμα και του δικτύου όχι μόνο της πηγής. Άρα πρέπει να δούμε και τις αντικαταστάσεις των δικτύων.
Έχω παραδώσει πλήρη περιγραφή των δικτύων και πρέπει να τα δούμε κομμάτι- κομμάτι και να κάνουμε αλλαγές.
Ο κ.Ζαρκάδης θεώρησε ότι δεν υπάρχει αυτή η δουλειά. Είναι σημαντική δουλειά και είναι χρήσιμη για τη δημοτική αρχή. Ο κ.Αρετάκης που στο γραφείο του έχει αποτυπωμένα τα δίκτυα , τον διέψευσε το κ. Ζαρκάδη,  και αυτό το τιμά
Πρέπει να οργανωθούμε σωστά. Είμαστε εδώ, να παρέχουμε, χωρίς να επιζητούμε θέσεις, για τη προσφορά μας, ως συνδυασμός. Θέλουμε να πετύχει  η δημοτική αρχή , γιατί θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.