ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σπύρος Σπύρου (τ.Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ)
Τα απορρίμματα στη Κέρκυρα κινούνται με άλλη ταχύτητα, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Είναι θέμα νοοτροπίας, εκπαίδευσης, και λογικής
Φτάσαμε σε αδιέξοδο. Αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπόρεσε να λύσει μη δεχόμενη την μεταφορά προσωρινά, είχε αποτέλεσμα να υποστούμε δυσφήμηση, σε σημείο  που χάθηκε  το κοντρόλ.
Αν δε μειωθεί η ποσότητα των απορριμμάτων , πάμε σε αδιέξοδο. Δόθηκε η κατεύθυνση μεταφοράς, για Κοζάνη, ώστε να δοθεί μία πίστωση 2-3 ετών μέχρι να γίνει το εργοστάσιο
Η Ε.Ε  έδωσε αυστηρή οδηγία ότι δεν θα χρηματοδοτεί έργα περιοχών ,που δεν εφαρμόζεται τοπικά η διαχείριση των απορριμμάτων.
Από τη πλευρά μου θα πω ότι υπάρχουν ειδικοί που θα μπορούσαμε να τους ακούσουμε και να εφαρμόσουμε αυτά που λένε.
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟ ΛΑΖΑΡΗ 
Ακόμη και οι συνεργάτες μου και αναφέρομαι και στο Πετρο Λάζαρη, που με προβλημάτισε τοποθέτηση που έκανε, θα πω  ότι, σαν συνδυασμός εάν ήμασταν πρώτοι και περνάγαμε στη δεύτερη Κυριακή , ασφαλώς και θα  θέλαμε τη στήριξη από τη κ.Κράτσα.  Από τη στιγμή που οι πολίτες ψήφισαν τη κ.Κράτσα , όπου είμαστε από τον ίδιο χώρο , της  δώσαμε τη στήριξη μας. Σεβόμαστε την ετυμηγορία των πολιτών και την στηρίξαμε όπως κάνουμε και στο περιφερειακό συμβούλιο, γιατί βλέπουμε ότι  οι πρωτοβουλίες της , δεν απέχουν από αυτά που κι εμείς θέλουμε
Η κα Κράτσα που έχει καλή πολιτική εμπειρία προσπαθεί, δεν θα την κρίνουμε τόσο γρήγορα, γιατί χρειάζεται το χρόνο της. Δε θέλω να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση.  
Εκ των πραγμάτων έχει υποστήριξη από τη πλευρά μας,  όπως θα ελεγχθεί και για καθυστερήσεις σε διεκδικήσει , γιατί πέρα από τα λόγια , πρέπει να μαγειρέψουμε κιόλας.
Μετά από τις εκλογές έχουμε ειρήνη και προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε. Δεν έχουμε γάμο όπως θέλει ο Κλεισθένης,  έχουμε όμως συνεργασία όπως θέλει η απλή αναλογική και θα είναι καλό, γιατί χρειάζεται και τη δική μας στήριξη και εμπειρία. Αφουγκραζόμαστε το αίτημα της κοινωνίας για να γίνουν έργα, δικαιολογώ όμως και κάποιους προβληματισμούς του Πέτρου.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Ξεκινάω από τη ένωση περιφερειών. Η κυβέρνηση δεν είχε απευθυνθεί στις περιφέρειες για να ζητήσει κάτι συγκεκριμένο.
Πρωτίστως, ευθύνη θα έχουν οι δήμοι. Η κυβέρνηση κινείται με άλλη τακτική
Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Τα ιόνια νησιά έχουν τουρισμό και  δεν έχουν θέσεις διαθέσιμες θέσεις.
Να μη μπερδεύουμε επίσης και  το προσφυγικό με το μεταναστευτικό. Υπάρχει μία ευθύνη εκεί. Έχουμε απέναντι και μία Τουρκία με άλλους σκοπούς.
Το πρόβλημα είναι μπροστά μας και δε ξέρουμε τι διάσταση μπορεί να πάρει. Η κοινωνία μας μπορεί να το αντέξει αρκεί να μην οργανωθεί πρόχειρα και αποσπασματικά.
Κάποιοι που είναι φανατικοί πολύ ας τους πάρουν και στο σπίτι τους. Δεν είναι τόσο απλό
Για να φτάσουν στη Τουρκία έκαναν αποστάσεις. Ποιος τους έφερε μέχρι εκεί;
Θα πρέπει να παρέμβει η Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί πιο ανθρώπινα και πιο ουσιαστικά.