ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Αποτυπώνοντας την πραγματικότητα που ό ίδιος βιώνει προσεγγίζοντας τα μεγάλα θέματα και την δύσκολη διαχείριση τους, αναδεικνύοντας παράλληλα τις ενέργειες, τους στόχους και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής ο αντιδήμαρχος πόλης κ.Δημήτρης Κουτσογιάννης παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα  συνέντευξη στην εκπομπή «Εκτενώς»  στο IonianRadio.gr και στο Δημήτρη Τετράδη, βγάζοντας ειδήσεις…
Ο κ.Κουτσογιάννης κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του  εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων στο ΛΙΒΑ, δίνοντας έμφαση στις ενέργειες και στις κινήσεις της δημοτικής αρχή, για την αποσυμφόρηση του ΛΙΒΑ, από  την ανεξέλεγκτη μέχρι στιγμής, ρίψη απορριμμάτων.
Η δήλωση του ότι «ξεκίνησε η διαμόρφωση ενός τμήματος του γηπέδου εναπόθεσης απορριμμάτων στη περιοχή» προκάλεσε τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου ΒΡΑΧΙΟΝΑ κ. Σταύρου Σκιαδόπουλου, ο οποίος επανέφερε το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων δηλώνοντας ότι την Τετάρτη θα κατατεθούν.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Κουτσογιάννης, έκανε εκτενή αναφορά στη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ, στο προσωπικό και στο μηχανολογικό εξοπλισμό, σημειώνοντας μάλιστα «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε τον προϋπολογισμό του 2020, ο Δήμαρχος έχει πει ότι κοντά στο 1 εκατομμύριο πρέπει να το βάλουμε για κάδους , μηχανήματα και απορριμματοφόρα»
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ.Κουτσογιάννη για το ενδεχόμενο αύξησης των δημοτικών τελών. Στην περίπτωση όμως αυτή , όπως εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε, το έργο της δημοτικής αρχής θα αναγνωριστεί από τους πολίτες και θα λειτουργήσει ανταποδοτικά»
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επισημάνσεις και οι διαπιστώσεις του αντιδημάρχου πόλης, για την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου καθώς και οι εξελίξεις αναφορικά με το κλειστό δημοτικό θέατρο και τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑ -
ΑΜΕΣΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ – -ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ
- ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ
- ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑ – ΠΕΦΤΕΙ ΠΙΣΣΑ, ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΠΑΛΕΣ – ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ», Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΌΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΠΟΣΤ, ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΥΤΑ ΣΚΟΠΟΥ- ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ – ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 1/3 Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2/3 Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ – ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020-2021 ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΛΩΣΕ: «21-22/11/2019 , η Διαχειριστική Αρχή θα είναι εδώ. Μας έθεσαν όρο απαράβατο ότι το κλειστό δημοτικό θέατρο έπρεπε να είχε τελειώσει χτες. Κάναμε συζήτηση με το δήμαρχο για να τοποθετηθεί το αναβατόριο και να μην απενταχθεί και χρειαστεί να γυρίσουν τα χρήματα πίσω».


Δημήτρης Κουτσογιάννης (Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Ζακυνθίων) 
Είναι τόσα πολλά τα θέματα της καθημερινότητας και εύχομαι οι εκπομπές σας να αρχίσουν να γίνονται και κάθε Σάββατο . Θεωρώ ότι επί δημοτικής αρχή Αρετάκη δεν θα το αποφύγετε
Δεν έχουμε ασχοληθεί ξανά με τα κοινά, υπάρχει φόρτος εργασίας, έχουμε ξεχάσει τις οικογένειες μας , αλλά αυτό που νιώθω προσωπικά είναι ότι έχω πάει στο πόλεμο χωρίς όπλα
Στερείται από προσωπικό ο δήμος, και από  μηχανολογικός εξοπλισμό. Αν υπήρχαν άτομα να στελεχωθούν οι υπηρεσίες και υπήρχε και μηχανολογικός εξοπλισμός θα είχαμε λύσει το 80% των προβλημάτων της Ζακύνθου.
Η δημοτική αρχή Αρετάκη, το καίριο ζήτημα που έχει, είναι να στελεχωθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας. Έτσι περνάει ο ΦΟΔΣΑ στο δήμο. Υπήρχαν αυτοκίνητα που δε σταματούσαν την αποκομιδή επί 24ωρου με αυτό να συνεπάγεται βλάβες και ο κόσμος να παραπονείται για στραγγίδια
Με το προσωπικό υπήρχε κόντρα μεταξύ Δήμου και ΦΟΔΣΑ όπου δεν πήγαινε προσωπικό από τον ένα φορέα στον άλλο να εξυπηρετήσει. Δώσαμε την εντολή ξεκινώντας, ότι είμαστε ένα, και τα αυτοκίνητα και το προσωπικό από 1/1/2020 θα περάσουν στο δήμο.
Δεν ξέρω τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους στηρίξουμε. Με το δήμο ασχολήθηκα τους τελευταίους 2 μήνες. Οι άνθρωποι στο ΦΟΔΣΑ, δουλεύουν ανεμβολίαστοι, δεν υπάρχουν φαρμακεία στους χώρους εργασίας τους , δουλεύουν ανθυγιεινά και είναι οι πρώτοι που πρέπει να στηρίξω. Τα αυτοκίνητα μας, θα τα στείλουμε να επισκευαστούν και  θα στελεχώσουμε με παραπάνω ανθρώπους  ώστε να δουλεύουν 5 ημέρες την εβδομάδα και όχι 7ημερα.
Δεν έχει αλλάξει ή καλυτερέψει η κατάσταση. Το προσωπικό έχει μειωθεί, προσπαθούμε όμως καθημερινά, να γίνεται η αποκομιδή. Σε γενικές γραμμές τα πάμε καλά. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς θα είναι από Απρίλιο έως τέλος Σεπτεμβρίου. Θα προσπαθήσουμε να πάμε τα δρομολόγια 12-13 από 8 που γίνονται σήμερα.
Αν δεν το καταφέρουμε θα πρέπει να δώσουμε σε κάποιες κοινότητες την αποκομιδή σε ιδιώτες
Έχουμε έλλειψη κάδων. Έχουμε μιλήσει με τους ξενοδόχους και τους έχουμε ζητήσει να μας δώσουν πίσω κάδους που έχουν πάρει στα ξενοδοχεία τους. Θα γίνει έλεγχος γιατί οι κάδοι γράφουν επάνω Ζάκυνθος 2017 και αν αυτό δε γίνει τώρα σίγουρα θα γίνει τον Απρίλιο
Στο δρόμο βγαίνουν  είναι 5-6 απορριμματοφόρα. Το μόνιμο προσωπικό του ΦΟΔΣΑ, είναι 57 άτομα. Για το χειμώνα καλύπτονται οι ανάγκες, όμως  για το καλοκαίρι ο σχεδιασμός είναι να έχουμε άλλα  25 άτομα με 8μηνες συμβάσεις.
Θα ρίξουμε το βάρος στην ανακύκλωση , και στον καφέ κάδο .
Αυτή τη στιγμή που δουλεύουμε στο προϋπολογισμό του 2020 , ο δήμαρχος έχει πει ότι κοντά στο 1 εκατομμύριο, πρέπει να το βάλουμε για κάδους, μηχανήματα, απορριμματοφόρα.
Πιστεύω ότι κάνουμε την αρχή. Αισιόδοξος μπορώ να είμαι , δε μπορώ από την αρχή να πω ότι είμαι ικανοποιημένος.
Η κατάσταση στο ΛΙΒΑ, δεν είναι καλή, αλλά ευελπιστώ ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου η εικόνα θα είναι διαφορετική
Σήμερα διαμορφώνεται ένα μέρος του γηπέδου , πέφτει πίσσα, θα μεταφερθούν και κάποιες μπάλες.
Είχα συνάντηση με το διευθυντή της ‘’Μεσογείου’’,  ο οποίος μου είπε, ότι πρέπει να φύγουν κάποιες μπάλες του κομποστ, θα προσθέσουμε άλλη μία δεξαμενή για να μην υπάρχει η κατάσταση που υπάρχει σήμερα.
Δεν ήταν εύκολο να φέρει άλλο  τεμαχιστή, γιατί δεν υπάρχει στην Ελλάδα μηχάνημα αυτή τη στιγμή.
Ήδη έχω ξεκινήσει τα ραντεβού με τα υπουργεία, μου είπαν ότι πρέπει να βάλουμε και κωδικό για μεταφορά στερεών αποβλήτων, με διαβεβαίωσαν ότι δεν επιδοτείται η μεταφορά, ήταν θετικές οι συζητήσεις, το επόμενο ραντεβού είναι κοντά στα Χριστούγεννα.
΄Η θα πρέπει να πάρουμε τις μπάλες που είναι στο ΛΙΒΑ, ή να φεύγει για διαχείριση το σκουπίδι. Θα δούμε τι είναι πιο οικονομικό για τον πολίτη. Βέβαια αν χρειαστεί, που εύχομαι να μην χρειαστεί, μπορεί να γίνει αύξηση τελών για 1-2 χρόνια . Δεν το έχουμε συζητήσει
Ο κ. Σκιαδόπουλος αγωνίζεται για το χωριό του και για το περιβάλλον που με τα δικά του λεγόμενα μολύνεται
Οι προηγούμενες διαμορφώσεις δεν έχουν καν μεμβράνη . Από τον Αύγουστο τοποθέτησε ο κ. Αρετάκης μεμβράνη 5 χιλιοστά. Πιστεύω ότι και αυτή που βάζουμε τώρα είναι 5 χιλιοστά. Μπορεί να την φέρει και να πει ότι δεν είναι κατάλληλη ο κ. Σκιαδόπουλος. Αυτή που είναι κατάλληλη είναι από 5 χιλιοστά και πάνω. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν τοποθετούσε καθόλου μεμβράνη
Ο δήμαρχος θέλει να πάει όσο το δυνατόν λιγότερο σκουπίδι στο ΛΙΒΑ, μέχρι να γίνει το εργοστάσιο. Θα έχει και συναντήσεις στα υπουργεία, να δούμε πως τα 2 επόμενα καλοκαίρια μέχρι να γίνει το εργοστάσιο θα πηγαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο σκουπίδια. Αυτό θα πετύχει με την τοποθέτηση  του καφέ κάδου και με  όσο το δυνατόν περισσότερη ανακύκλωση.
Ο Δήμαρχος  έχει πει για το καλοκαίρι ότι πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε πυρασφάλεια το καλοκαίρι στο ΛΙΒΑ , γι αυτό πιστεύω ότι το πολύ στις 10/12 δεν θα υπάρχει η ίδια εικόνα που υπάρχει σήμερα εκεί.
Ο δήμαρχος ήταν ο πρώτος που εξέφρασε την επιθυμία , αν γίνεται οι αρχηγοί να κάθονται στη μία πλευρά. Ήταν μία κίνηση ώστε οι πολιτικοί να μιλάνε μεταξύ τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι που είναι επαγγελματίες πολιτικοί και έχουν μερίδιο ευθύνης. Αυτούς τους καταψήφισαν, επομένως άνοιγμα δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτούς
Μπορούμε όμως να ανοιχτούμε προς νέους  ανθρώπους, όπως κάναμε με το κ.Δρόσο που τον βάλαμε να ασχοληθεί με το κομμάτι του αθλητισμού. Κάναμε λάθος που δεν ενημερώσαμε το κ.Γάσπαρο και δεν το κάναμε γιατί παρόλο που πήραμε την ταυτότητα του πολιτικού, δεν είμαστε πολιτικοί. Θα μπορούσε να μας το αναγνωρίσει ο κ. Γάσπαρος αλλά αντιθέτως βλέπω σε κάθε συνεδρίαση, να μετατρέπεται σε αρένα το δημοτικό συμβούλιο.
 
Για το Εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων στο ΛΙΒΑ:  Δόθηκε το πράσινο φως, ξεκινάει η δημοπράτηση, το έργο δεν θα απενταχθεί .

ΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Το καλό είναι ότι έχουμε ξεκινήσει και έχω περισσότερους συνεργάτες ενώ καθημερινά βρίσκομαι σε επικοινωνία  με το τοπικό συμβούλιο με τους κυρίους Πέττα, Κακολύρη Μειντάνη, Βετρτζάγια.
Στον ηλεκτροφωτισμό έχουμε έλλειψη προσωπικού, έχουμε μόνο 1 ηλεκτρολόγο. Μας βοηθάει ιδιώτης ηλεκτρολόγος εθελοντικά. Χρήματα υπάρχουν,  αλλά δεν είναι μέσα στο προϋπολογισμό του 2019. Θα μπορούμε να κάνουμε συμβάσεις από το 2020. Τυγχάνει να είμαι  πρόεδρος και στο 1ο δημοτικό όπου κι εκεί δεχόμαστε την εθελοντική εργασία και προσφορά γονέων
Ήδη σε πολλά σχολεία , έχουν πάει και ξεκινήσει ηλεκτρολόγοι τα σχολεία. Δεν μπορούμε μέσα σε 2 μήνες να αλλάξουμε τη μορφή και την εικόνα σε όλα τα σχολεία.
Ο φωτισμός από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν αλλαχθεί πολλές λάμπες. Υπάρχει πρόβλημα στα Καμίνια που λιμνάζει μία περιοχή γιατί έχει μείνει ημιτελές το έργο. Θα πάει μία τσάπα να διαμορφώσει το χώρο μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο γιατί έχουν πρόβλημα οι κάτοικοι αλλά είναι και άσχημη εικόνα για τους τουρίστες.
Η εταιρεία προχωρά το έργο της στο φωτισμό. Βρίσκεται στα χωριά Αλυκές, Αλυκανά, Καταστάρι. Μέσα στη πόλη υπάρχουν προβλήματα, και μέχρι  να περάσει η εταιρεία , αλλάζουμε τις λάμπες, που ήδη υπάρχουν . Πρόσφατα αλλάξαμε λάμπες σε όλο το χωριό του Κερίου. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους των χωριών και θα τους καλέσουμε για να κάνουμε χωροθέτηση των κάδων.
Κάδοι δεν μπορεί να υπάρχουν εκεί που είναι παιδικές χαρές. Κάδους από το Κρυονέρι δεν έχουμε απομακρύνει, απομακρύναμε όμως αυτούς που ήταν  στο Βυζαντινό Υδραγωγείο.
Για τα ογκώδη είμαστε στην αρχή. Έχουμε ένα συνεργείο επομένως είναι πολύ δύσκολο να διεκπεραιώσουμε τις επιθυμίες όλων άμεσα. Καταλήγουν στο σταθμό μεταφόρτωσης του αεροδρομίου, κάποια ξύλα θα τα μεταφέρουμε στο ΛΙΒΑ να περάσουν από τεμαχιστή, όπως  και τα κλαδιά,  τα περνάμε από τεμαχιστή που βρίσκεται στο χώρο του αεροδρόμιου.
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
21-22/11/2019  , η Διαχειριστική Αρχή  θα είναι εδώ. Μας έθεσαν όρο απαράβατο ότι το κλειστό δημοτικό θέατρο έπρεπε να είχε τελειώσει χτες. Κάναμε συζήτηση με το δήμαρχο για να τοποθετηθεί το αναβατόριο και να μην απενταχθεί και χρειαστεί να γυρίσουν τα χρήματα πίσω.
Αυτό που πρέπε,ι είναι να δούμε τη κυκλοφοριακή μελέτη.  Αύριο στέλνει ο δήμαρχος  το θέμα να προχωρήσει, γιατί πρέπει να γίνει παρέμβαση στη πόλη μας συνολικά. Έχει δίκιο που θέλει να γίνει παρέμβαση σε όλη τη πόλη, γιατί πρόσφατα έγινε συζήτηση μόνο για την Ταβουλάρη.
Έχουν παγώσει οι πληρωμές , γιατί υπάρχουν τιμολόγια, που έχουν κοπεί με υπέρογκα ποσά.   Υπάρχει λοιπόν μία μεταβατική περίοδος, πάγωσαν οι πληρωμές κι ελέγχονται τα τιμολόγια, για να μπει μία τάξη.
Έχουμε συντάξει τα τεχνικά προγράμματα κάθε δημοτικό διαμέρισμα που θα περάσουν στο 2020 και θα γίνουν και τα διάφορα έργα

Ολοκληρη την συνέντευξη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Ionianradio.gr  (προσφατες εκπομπές 17/11/2019)   http://www.ionianradio.gr/index.php/last