• Με αφορμή την εφαρμογή της κανονιστικής, στη παραλιακή ζώνη της Ζακύνθου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Παραλίας, αναφέρθηκε ΄΄ΕΚΤΕΝΩΣ’’ στα προβλήματα που οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν, στις… «αδυναμίες» της κανονιστικής, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στη λιμενική επιτροπή Ζακύνθου αλλά και στο Δήμο Ζακύνθου, υπογραμμίζοντας την έλλειψη ανταποδοτικών.
  • Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Λάζαρης, ανοίγει τα χαρτιά του γι άλλη μια φορά για το επιμελητήριο Ζακύνθου, επισημαίνοντας κατά την προσωπική του εκτίμηση, την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης, ενώ ζήτησε παράλληλα να υποβάλλει την παραίτηση της η αντιπολίτευση του επιμελητηρίου, γεγονός που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον τοπικά και κεντρικά, των αρμόδιων παραγόντων, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν τα όσα στο χώρο συμβαίνουν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, «…Να παραιτηθούν και τα 9 μέλη της αντιπολίτευσης, γιατί εκεί μέσα γίνεται πανηγύρι και τίποτα άλλο… Μόνο ταξίδια ξέρουν να κάνουν»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΟ ΛΑΖΑΡΗ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΕΤΑΚΗ « ΒΛΕΠΩ ΝΥΧΤΑ… Η ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!»
ΓΙΑ ΠΕΖ ΔΗΛΩΣΕ « Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ , ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΣΥΝΕΦΙΑ»
ΓΙΑ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΣΚΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΌΤΙ «ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ, ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ», ΕΝΩ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ «Κ.ΚΡΑΤΣΑ ΉΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ»
ΓΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ: «ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ - ΜΕ ΜΕΙΟΝ ΔΕΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΩ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»
ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ , ΦO MΠΙΖΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ - ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 9 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ , ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ"Πέτρος Λάζαρης (Πρόεδρος Επιχειρηματιών Παραλίας Ζακύνθου)
 
Σαν πολίτης μόνο υποσχέσεις ακούω και μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι, ώστε να ονειρευτώ ότι κάτι θα αλλάξει στη Ζάκυνθο
Περίμενα ότι η νέα δημοτική αρχή  με το ξεκίνημα της , θα έκανε το αυτονόητο, που δεν ήταν άλλο από το  να έχουμε κάδους αρχικά και μετά να προχωρήσουμε στην αποκομιδή κλπ. Θεωρώ ότι έχει ανοίξει πολλά θέματα και δεν έχει δείξει ακόμη επί του πρακτικού, ότι κάτι θα γίνει.
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και δεύτερον, σε αυτό το νησί που ταλανίζεται, πρέπει αρχικά να έρθουν κάδοι, να πεταχτούν οι σπασμένοι , ώστε τα σκουπίδια να είναι μέσα στους κάδους και όχι στους δρόμους. Έχει αργήσει, αλλά ας ξεκινήσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΔΗΣ ΚΡΑΤΣΑ «ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΟΞΟ»
Θέλω να πω στη κ. Κράτσα πω ότι δεν έφτασαν τα χρήματα που έστειλε, όταν ήταν αντιπρόεδρος στο ευρωκοινοβούλιο για να τελειώσουμε τα έργα στη παραλιακή. Κυρία Κράτσα , ήταν «πάρα πολλά» τα χρήματα»…
Έχουμε 50 διαφορετικά προβλήματα οι επιχειρηματίες της παραλιακής, από τα άλλα καταστήματα. Χρειαζόμαστε 2-3 άδειες παραπάνω , υπάρχει κανονιστική του λιμενικού που δεν συμπλέει με του δήμου και που την πέρασα εγώ  ως το πρώτο κατάστημα στη παραλιακή
Ότι και να γίνει σε αυτό το νησί ξεκινάει από τη παραλιακή και κάθε ζακυνθινός, κρίνει πρώτα την παραλιακή
5 χρόνια παρακαλάω το κ. Ζήβα και το κ.Κολοκοτσά , να φύγουν οι κάδοι από την  παραλιακή. Είναι ντροπή και αίσχος να βλέπουν οι τουρίστες, τους σπασμένους κάδους .
Με μείον δεκα βαθμολογώ τη διοίκηση του λιμενικού. Ίσως να είχαν αιτήματα προς το δήμο τα οποία δεν υλοποιούνταν , δεν το γνωρίζω
Θα πρέπει να ξεκινήσουμε και να αναφέρουμε τα  πολύ σοβαρά προβλήματα και δεύτερον, όταν γίνονται διαβουλεύσεις να καλούν και εμάς να πούμε την άποψη μας. Μίλησαν όλοι εκτός από εμάς. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να μας καλέσουν κι εμάς και ας μη μας άφηναν να μιλήσουμε
 Όσοι δραστηριοποιούμαστε στη παραλιακή ζώνη έχουμε  δύο ελεγκτικούς φορείς στο κεφάλι μας, το  δήμο και το λιμενικό, άρα 2 μέτρα και 2 σταθμά. Αν δεν ήταν ο κ.Κοκάλας και ο κ.Ζώντος δεν θα υπήρχε αυτή η κανονιστική. Ήμουν το πρώτο κατάστημα που εφάρμοσε τη κανονιστική, δηλαδή  να είναι πακτωμένα τα τεντόπανα που έχουμε. Αυτό είναι εφαρμογή της κανονιστικής ΄, με άδειες από αποκεντρωμένη, υπουργείο, κτηματική…. Η άδεια είναι 5ετής και τώρα ήρθε η ώρα να ανανεώσω ξανά την άδεια μου. 
Η παραλιακή ζώνη δεν έχει νερό , δεν έχει wc και δεχόμαστε στους δικούς μας χώρους , τους τουρίστες άπαντες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που γίνεται χαλασμός κυρίου, στο κατάστημα μου, είναι η τουαλέτα. Βεβαίως θα βάλω κλειδαριά με bar code που θα είναι μόνο για τους πελάτες. Αυτό λέει ο νόμος, γιατί νερό δε μου παρέχει ο δήμος. Από την άλλη , που  είναι ο βιολογικός της παραλιακής ; να μην έχει όλη η παραλιακή βιολογικό; Να μην έχει 24ωρο νερό; Να περπατάς την Αγίου Διονυσίου και να μη συναντάς κάδο και να ζεύει η δεύτερη πόρτα του νησιού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες; Και το μόνο που ξέρουν δήμος και λιμενικό ταμείο να είναι το να εισπράττουν; Πάμε λοιπόν, να τα καθαρίσουμε όλα, όμως όλοι αυτοί οι κύριοι που θέλουν να κάνουν τους ελέγχους τους, να κοιτάξουν τα του οίκου τους , να κοιτάξουν τους συγγενείς τους. Δεν γίνεται να κοιτάνε του διπλανού τους το σπίτι. Τα νάιλον είναι παράνομα σε όλη τη παραλιακή και αυτά μπροστά στις ξυλινες κατασκευές. Για τις  πόρτες δεν το συζητάμε, θέλει φωτιά και τσεκούρι και είναι δουλειά του λιμεναρχείου. Τα νάιλον είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Απαγορεύονται, αλλά δε μπορούμε  να κάνουμε διαφορετικά, γιατί προσπαθούμε να βγάλουμε το μεροκάματο μας και δεν μας το επιτρέπουν οι άνεμοι στη παραλία να έχουμε κόσμο αν δεν έχουμε νάιλον. Για να έρθουν να με ελέγχουν θα πρέπει να είναι πρώτα οι ίδιοι, κάθετα  σωστοί απέναντι μου. Θα πρέπει το λιμενικό ταμείο να είναι 100% νόμιμο απέναντι στο Λάζαρη και ο δήμος ανταποδοτικά σε αυτό που μου παρέχει για να μπορώ κι εγώ να εφαρμόζω το νόμο. Γιατί ποτέ τους, δεν ήταν απέναντι μας σωστοί και γι αυτό κάνουν ένα βήμα πίσω. Ποτέ δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, γιατί αν την έκαναν και εμείς θα ήμασταν τυπικοί.  Πριν 20 ημέρες με βρήκαν από το νηπιαγωγείο δίπλα από το κατάστημα μου, να με ρωτήσουν αν μπορώ να τους βοηθήσω στα παρτέρια επί της οδού Βολτέρα , να βάλουμε λουλούδια και μάλιστα το κάθε παιδάκι να έχει το όνομα του σε ένα λουλουδάκι. Τους είπα ότι προσφέρομαι να αγοράσω τα λουλουδάκια για όλα τα παιδάκια, αρκεί να με διαβεβαιώσουν ότι ο δήμος θα δίνει το νερό για το πότισμα. Αυτό ήταν , έκτοτε δεν με ενόχλησαν ξανά αλλά ούτε και μπήκαν τα λουλούδια στα παρτέρια.
 Επειδή η οδός Βολτέρα  δεν έχει φωτισμό, παρά μόνο κυκλοφορούν κυρίες με σκυλάκια, που τα πάνε να αφοδεύουν, αλλά δεν καθαρίζουν τα περιττώματα, είχα ζητήσει από την δημοτική αρχή Κολοκοτσά να την φωτίσουμε. Μου είπαν ότι είναι δύσκολο και τότε τους είπα να βάλω 2 στύλους και να δώσω ρεύμα από το μαγαζί μου. Ο ηλεκτρολόγος του δήμου μου είπε ότι αν κάνω κάτι τέτοιο, θα μου κάνει μήνυση. Δεν έχει γίνει τίποτα από τότε. Η οδός Βολτέρα έχει χόρτα που καθαρίζω εγώ, ξερά παρτέρια και πρέπει να βάλω και μία ταμπέλα  που να λέει δημοτικές τουαλέτες, υποδεικνύοντας το κατάστημα μου, γιατί έκλεισε η μοναδική δημοτική τουαλέτα που ήταν στη παραλία στα σύνορα με το τρίτο δημοτικό σχολείο για το λόγο   ότι  δε μπορούσε να συνδεθεί με το βιολογικό.
 Όταν δεν μας καλεί στις διαβουλεύσεις η δημοτική αρχή, τι να πω από εκεί και πέρα ;                                                                              
Ο αντιπεριφερειαρχης έχει κατάστημα στη παραλιακή και ήξερε τι να κάνει...  Βλέπω ότι έχουμε νύχτα. Τι έκανε η κ.Κράτσα τόσα χρόνια; Έχει άδικο, που τώρα μιλάει για αλαλούμ. Για να δούμε εκείνη τι θα κάνει; Για τη διαβούλευση που έγινε  για το λιμάνι ούτε καν μας κάλεσαν εμάς για να ακούσουμε που είμαστε και οι πρώτοι που θα το λουστούμε. Όμως, εκεί ήταν το «Επιμελητήριο Ζακύνθου-Ταξιδιωτικό Γραφείο Ζακύνθου». Το μόνο που κάνουν είναι ταξίδια, ταξίδια, ταξίδια και συγγενείς και φίλοι μαζί… Δεν είμαι στη διοίκηση του επιμελητηρίου, γιατί όταν δε μπορώ να αποδώσω κάπου ή να φέρω εις πέρας κάτι ,πάω σπίτι μου και προτείνω και  στο κ.Πέττα να το κάνει,. Όλοι οι αποτυχημένοι πολιτικοί της Ζακύνθου, έχουν βρει στέγη στο Επιμελητήριο. Όλοι αυτοί κάνουν τους έξυπνους και κρίνουν τους άλλους, χωρίς όμως πριν να κρίνουν τους εαυτούς τους.
 Αντιπολίτευση στο επιμελητήριο υπάρχει; Αυτή τη στιγμή, το επιμελητήριο της Ζακύνθου, αντιπροσωπεύεται στην ουσία, από τις παρατάξεις του κ. Κόττη που οι συνεργάτες του είναι αετοί, γνωρίζουν τα επιμελητηριακά και από την άλλη είναι του κ. Στουφή που οι συνεργάτες του δεν έχουν την εμπειρία. Δεν είναι κατάληλη η ομάδα του κ. Στουφή να αντιμετωπισει τουυς «ταξιδιώτες». Το open mall  που λέτε ότι πέρασε, θα υλοποιηθεί;;; Για να τοδούμε να υλοποιηθεί, κι εγώ πρώτος θα χτυπήσω παλαμάκια, αλλά… δεν θα υλοποιηθεί. Εγώ παραιτήθηκα, γιατί θεώρησα ή ότι έπρεπε να κλείσω το σπίτι μου, ή να  παραιτηθώ. Ολοι αυτοί που είναι στο επιμελητήριο μπορούν να βγουν να μου πουν, ποιος ο λόγος της ύπαρξης τους; Έχει βγει κανείς να μας πει αποτελέσματα ανταποδοτικά από τα ταξίδια που κάνουν; Προεκλογικά που πήγαινα σε κάποια καταστήματα που έλεγαν ότι θα ψηφούσαν τον Κόττη γιατί θα φέρει προγράμματα στο νησί, έκανα το σταυρό μου κι αναρωτιόμουν  «λες;;»...
 Που είναι το επιμελητήριο; βγήκαν ποτέ, να προστατέψουν τα μαγαζιά; Φέτος δεν προλάβαιναν τα συνεργεία ελέγχων. Μηδέν η παρουσία του επιμελητήριου… Φο μπιζού και αρώματα , αυτό είναι το επιμελητήριο Ζακύνθου. Εδώ δεν έχουν την τσίπα επάνω τους, να κόψουν από ένα ταξιδάκι και  να φτιάξουν μια ταμπέλα. Δεν υπάρχει  καρέκλα για να πάει να κάτσει ένας επιχειρηματίας. Εγώ αν ήμουν στη θέση της αντιπολίτευσης θα πήγαινα μία κοινή παραίτηση και των  εννέα μελών , ώστε να αναρωτηθεί κι εκείνο το υπουργείο τι συμβαίνει στη Ζάκυνθο; Άλλο να παραιτηθεί  ένας και άλλο εννέα. Αν συμβεί αυτό, θεωρώ ότι θα μπούμε σε δύσκολη κατάσταση  και το υπουργείο θα αρχίσει το ψάξιμο. Μόνο έτσι ίσως αλλάξει κάτι. Εκεί μέσα γίνεται πανηγύρι και τίποτα άλλο. Μόνο ταξίδια ξέρουν να κάνουν. Επί της ουσίας δεν γίνεται καμία αξιόλογη κίνηση.                                                    Τι θα έκανε το επιμελητήριο  στη συμμετοχή του στη διαβούλευση για την Thomas Cook; Θα της έδινε τα χρήματα να μη πτωχεύσει; Ας κάνει πολιτική επί της ουσίας.. Κάλεσε ποτέ τους επιχειρηματίες να ακούσει τα προβλήματα τους; να πάνε μαζί σε δήμο και περιφέρεια;. Κατηγορούσα τη διοίκηση Γαργαλεα . Αν ήταν στο 60 % η διοικηση του , τώρα σήμερα είναι στο 5% 
Πρέπει οι πολίτες να ενεργοποιηθούμε από μονοί μας γιατί δυστυχώς, δεν υπάρχει σωτηρία.
Ας μας καλέσουν και ας μας επιτρέψουν να βρισκόμαστε στην επιτροπή διαβούλευσης.
Ο αρμόδιος που θα ξεκινήσει τους ελέγχους  πρέπει να βγάλει πρώτα τις δικές τους νάιλον κατασκευές. Δε μιλώ για το κ.Ζήβα ή το κ. Αρετάκη, αλλά τους αρμόδιους που θα ασχοληθούν με αυτούς τους ελέγχους.
Εύχομαι το καλύτερο στη νέα δημοτική αρχή και στην αντιπεριφέρεια. Με το Γιώργο Στασινόπουλο, έχουμε φιλία, είναι αξιόλογος άνθρωπος και από εκεί και πέρα θα κριθεί. Η καλή ημέρα άλλωστε από το πρωί φαίνεται και για την αντιπεριφέρεια αυτή η μέρα ξεκίνησε με συννεφιά...

Ολοκληρη την συνέντευξη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Ionianradio.gr  (προσφατες εκπομπές 17/11/2019)   http://www.ionianradio.gr/index.php/last