ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, http://www.ionianradio.gr/, Ο Κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΕΝΩ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ … ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ : « ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ, Η ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ, ΞΕΧΩΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΘΗΚΕ… Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΗΣ ΦΩΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΆ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»
ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΞΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: « ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΠΟΝΔΙΝΟΣ, ΕΓΩ ΚΑΙ ΒΙΚΥ ΒΙΤΣΟΥ, ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ. ΣΕΤΕ & ΞΕΕ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ . ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ , ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ»

Αντώνης Νικολουδάκης (τ.Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού)
Η δική μου θέση είναι γνωστή και την έχω πριν 3 χρόνια κοινοποιήσει
Είμαι κάθετος στη προοπτική εξέλιξης υδρογονανθράκων. Τα κριτήρια είναι τόσο περιβαλλοντικά , όσο και οικονομικά.
Στη περιοχή μας τα οφέλη είναι από τον  τουρισμό
Δε γνωρίζω για τη σύνταξη του δελτίου τύπου των συλλόγων ξενοδόχων, δεν ήμουν μέλος αυτών που τη συνέταξαν
Η θέση δική μου είναι ξεκάθαρη , σίγουρα θα πρέπει να αναζητηθεί σε όποιον το έστειλε και η φρασεολογία που θεωρώ ότι είναι επιθετική,  ξέχωρη από το τρόπο που επικοινωνήθηκε αυτό το κείμενο.
Είναι γεγονός ότι τόσο η περιηγούμενη όσο και η σημερινή περιφερειακή αρχή,  παρακολουθούν το θέμα των υδρογονανθράκων,  χωρίς να έχουν αρνητική θέση
Το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο ,  με τρόπο παθητικό και με προσχηματικές διατυπώσεις, το άφησε να περάσει. Ήμουν παρών και απλά αφέθηκε να περάσει αυτή η ιστορία.
Ο Θοδωρής Κολπονδίνος , η Βίκυ Βίτσου κι εγώ ήμασταν στις διαβουλεύσεις. ΣΕΤΕ και Ξ.Ε.Ε,  έχουν τηρήσει απόλυτα παθητική στάση. Δεν προστάτεψαν ούτε την Ελλάδα, ούτε τα ιόνια νησιά. Νομίζω ότι πρόκειται περί αδιαφορίας και αδράνειας , ενδεχόμενος και σκοπιμότητας.
Φορείς όπως το Ξ.Ε.Ε, που είναι λαλίστατοι στα θέματα του τουρισμού, δεν έχουν κάνει καμία παρέμβαση και δεν έχουν ασκήσει πίεση προς την αναίρεση. Το ίδιο ισχύει και για το ΣΕΤΕ.
 
Παρά τις εξελίξεις δεν είναι ποτέ αργά, να ανατραπούν  όλα. Το είδαμε σε άλλες κοινωνίες που πιέζοντας , ακύρωσαν τις συμφωνίες εξορύξεων υδρογονανθράκων. Νομίζω ότι είναι υλοποιήσιμο και σε εμάς αλλά θέλει μεγαλύτερη ενεργοποίηση της κοινωνίας αλλά και των επαγγελματικών.
Η έλλειψη μιας κοινής φωνής έχει ακριβώς αυτά τα λόγια. Δεν υπάρχει κανείς επίσημος μοναδικός αντιπρόσωπος να κοιτάξει οποιοδήποτε πολιτικό φορέα.
Παρά το γεγονός ότι τα επιχειρήματα κατά των υδρογονανθράκων είναι ξεκάθαρα γίνεται οικειοποίηση του κλάδου των ξενοδόχων.
 
Έχουμε ξεκινήσει μία εσωτερική διαβούλευση και στο εγγύς μέλλον πιστεύω θα προχωρήσουμε σε μια ενιαία ένωση ξενοδόχων.
Νομίζω ότι είναι ευθύνη να πείσουμε όλους τους συναδέλφους να πείσουμε ότι είναι για το καλό μας. Το διαίρει και βασίλευε, έχει σαν αποτέλεσμα ο κλάδος
να είναι αδύναμος απέναντι σε κάθε εξουσία.
Το αφήγημα ότι το θέμα των εξορύξεων έχει τελεσιδικήσει,  δεν πρέπει να το αφήσουμε.
Πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να πιέσουμε τις αρχές του τόπου σε κάθε επίπεδο.
Μόνο με πίεση θα καταλάβουν.
 
Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο :  http://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ 29/11/2019)