ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Κώστας Πέττας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ζακυνθίων)
 
Tο σημαντικότερο κομμάτι, αφορά τα έργα  ανάπτυξης το 2020.
Νεότερο δεν υπάρχει για τις νάιλον κατασκευές. Στη παραλιακή είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με 2 ιδιοκτήτες. Πάνω από τις στοές είναι του δήμου το ιδιοκτησιακό καθεστώς , κάτω από τις στοές  ανήκει στο λιμενικό και στη μέση βρίσκονται οι επιχειρηματίες.
Το συμβούλιο μας, είναι ανοιχτό σε όλους. Όταν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο θέμα μας το φέρνουν γραπτώς , το μελετάμε και το συζητάμε.
Όσο αφορά την παραλιακή,  δεν έχουμε φέρει  σε συζήτηση  κάτι σαν θέμα που να την αφορά .  Ας έρθει ο κ.Λάζαρης να με βρει ή ας κάνει αίτηση στο τοπικό συμβούλιο αν κάτι έχει προς συζήτηση ,να μας το φέρει να το συζητήσουμε.
Όλοι μας κρινόμαστε και για τα λεγόμενα και για τα πεπραγμένα μας. Εδώ είναι οι συμπολίτες μας να μας κρίνουν.
 
Φέραμε το θέμα της Αλεξάνδρου Ρώμα και σαν παράταξη. Το λέγαμε και προεκλογικά ότι θέλουμε την πεζοδρόμηση της. Φέραμε το θέμα γιατί το θεωρούσαμε πολύ σημαντικό. Μόνοι τους ήρθαν οι συμπολίτες μας  να παρακολουθήσουν και όπως πάντα κάνω, δίνω το λόγο. Σε εκείνο το σημείο μας παρεδόθη λίστα με υπογραφές, που την παρέλαβα και την παρέδωσα στα πρακτικά.
ΕΡΓΑ
Όπως έχουμε ξαναπεί ο δήμαρχος, μας  ζήτησε 3 έργα να καταθέσουμε  , που θεωρούμε ο κάθε πρόεδρος κοινότητας,  ότι πρέπει να γίνουν
Εμείς όταν μιλάμε για μια πόλη που έχει 15 χιλιάδες και το καλοκαίρι είναι 500 χιλιάδες,  αυτό είναι εκβιαστικό. Μιλάμε για σημαντικά θέματα που πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο και να αρχίσουν να υλοποιούνται
Καταθέσαμε στο Δήμαρχο σαν τοπικό πόλης,  7 έργα που πρέπει  να μπουν στο κάδρο και να προγραμματιστούν
  • Το παρκινγκ περιμετρικά της πόλης μας που αποτελεί και βάση για άλλα έργα
  • Πεζοδρόμηση Αλεξάνδρου Ρώμα
  • Αποχετευτικό στην οδό Μουτσά που δεν έχει συνεχιστεί
  • Ανάπλαση Καμινίων
  • Οδός Νερούλη
  • Συντήρηση Δημοτικού Θεάτρου
  • Συντήρηση στη Φοιτητική Εστία-Κοινωνικό Παντοπωλείο
Θεωρώ ότι το πρώτο είναι το πιο σημαντικό.
Αυτό που δεν ολοκληρώσαμε προχθές ήταν  αναφορικά με το προγραμματισμό για το 2020 και έχει να κάνει με περιβάλλον και πολιτική προστασία
Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να γίνει βίωμα, τόσο στην καθημερινότητα των  πολιτών όσο και στην νέα γενιά .
Να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας , να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις ομάδες και σε συνεργασία  μαζί τους, να δώσουμε άλλη ροπή στην καθημερινότητα μας , αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας.