ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


• ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ – ΑΝΑΜΕΣΣΑ ΤΟΥΣ ,ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ -
• ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ… ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ…

Χρήστος Πάστρας (Δημοτικός Σύμβουλος - Επικεφαλής   «Ζάκυνθος με Φιλότιμο»)
Σίγουρα προεκλογικά αλλά και στο παρελθόν έκανα τεράστιο αγώνα σε ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον. Με αγγίζει ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε αν δεν υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον
Πολλές φορές έχω φέρει δέματα περιβάλλοντος στο δημοτικό συμβούλιο… δυστυχώς οι προσπάθειες μου έχουν πάει στο κενό… δεν εισακουγόμαστε από το κ.Δήμαρχο και το εκφράζω σαν παράπονο.
Είχα όλη τη καλή διάθεση να στηρίξουμε τη προσπάθεια του δημάρχου και μάλιστα μέσα από την εκπομπή σας,  καλούσα και τις δημοτικές παρατάξεις , να βάλουν πλάτη σε αυτή τη προσπάθεια. Για να λειτουργήσει όμως αυτό , θα πρέπει  πρώτα να το αποδεχτεί ο  ίδιος ο δήμαρχος.
Στόχος μου δεν είναι η στείρα αντιπολίτευση. Είμαι υπέρ των συνεργασιών. Αν δεν συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό της Ζακύνθου δεν πιστεύω να δούμε άσπρη μέρα
Από ότι μαθαίνω ο δήμαρχος, βαδίζει σε μονοπάτια που τον κατευθύνουν κάποιοι άλλοι . Κάποιοι που είναι κοντά του,  όχι δημοτικοί σύμβουλοι. Θα το καταλάβει κάποια στιγμή , αλλά τότε θα είναι αργά για τη Ζάκυνθο. Θα πρέπει να το κοιτάξει και να το διορθώσει. Είναι κάποιοι εξωθεσμικοί, κάποιοι αυλικοί του , που τον κατευθύνουν σε λάθος μονοπάτια, του δημιουργούν λάθος εντυπώσεις ….   Έχει εκ φύσεως ο ίδιος φοβία να εμπιστευτεί τον οποιοδήποτε…
Όλοι ελπίζαμε και ευχόμαστε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν…
Δεν μπορώ να ξέρω,  αν αυτοί που το κάνουν έχουν κάποιο σκοπό. Δυστυχώς κατευθύνεται ο κ. Αρετάκης,  ενώ θα έπρεπε να εμπιστευτεί το ένστικτο του.
Δεν είμαι από αυτούς που θα ήθελαν να αποτύχει ή να παραιτηθεί ο κ.Αρετάκης. Αν συμβεί αυτό,  θα έχει αποτύχει όλη η Ζάκυνθος
Ένα μικρό παράδειγμα… Σε ανάρτηση μου στο διαδίκτυο, ανέφερα την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο Λαγανάς, κάτι που επί χρόνια έκανα.
Έλπιζα ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα με αυτή τη δημοτική αρχή. Αμέσως δέχτηκα ένα καταιγισμό σχολίων από ανθρώπους του στενού κύκλου του κ.Αρετάκη.
Αμέσως την επομένη ημέρα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα, από τον Αντιδήμαρχο κ.Βαρβαρίγο που προς τιμή του, μου  ζήτησε ενημέρωση  με ποιο τρόπο μπορούμε να καθαρίσουμε το Λαγανά.
Από κοινού καθορίσαμε καθαρισμό στη παραλία του Λαγανά. Χθες κατεβήκαμε μαζί με συνεργείο του δήμου, και το τοπικό Λαγανά καθώς και πολίτες και κάναμε πολύ καλή προσπάθεια να καθαρίσουμε.
Ένα κομμάτι της δημοτικής αρχής, και μιλάω για τον κ. Βαρβαρίγο,  δεν δίστασε να ζητήσει τη βοήθεια μου. Αν και ο δήμαρχος άκουγε τους αντιδημάρχους του και αυτούς που θέλουν το καλό της Ζακύνθου ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό
Ο χρόνος όμως περνάει και το βλέπουμε από αυτό που συμβαίνει δηλαδή μόνο  καταγγελίες που δεν παίρνουν σάρκα και οστά.
Για να διοικήσουμε το δήμο, πρέπει να έχουμε μία δόση διπλωματίας. Αν ρίχνουμε λάδι στη φωτιά μόνο κόντρες και αντιπαραθέσεις δημιουργούμε.
Για να συνεργαστεί  ο δήμαρχος, το βλέπω δύσκολο. Τουλάχιστον ας δίνει πρωτοβουλίες στους αντιδημάρχους του…
 
Κάτι που έχω εντοπίσει επίσης είναι ότι βλέπουμε πως  όταν είναι παρών,  οι αντιδήμαρχοι  συμφωνούν στις απόψεις του, ενώ  όταν δεν είναι παρών,  υπάρχουν άλλες απόψεις για τα ίδια θέματα. Μπορεί έτσι να υπάρξει αποτέλεσμα. Υπάρχει φοβία να εκφράσουν τις απόψεις τους,  όταν είναι παρών ο δήμαρχος. Πως μπορούν να λειτουργήσουν αυτοί οι άνθρωποι για το καλό της Ζακύνθου;
Εγώ έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Αντιδρώ και στηρίζω πάντα την απόφαση μου.
Άλλα λένε στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα δημόσια στα ραδιόφωνα
 
ΕΚΡΟΗ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΛΑΓΑΝΑ
Όλα αυτά που αφορούν την υγεία μας τα παρακολουθώ στενά και συμμετέχω. Λυπάμαι που δε βλέπω καμία βελτίωση στην υπόθεση.
Προεκλογικά γνωρίζαμε τα προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν και η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ. Δεν μπορεί 5 μήνες να έχουν περάσει και να έχει γίνει κάτι προς αυτή τη κατεύθυνση. Έχει υπάρξει μελέτη , έχει βγει ποσόν στις 600.000 αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Βέβαια είναι λογικό γιατί ο κ. δήμαρχος τα έχει αναλάβει όλα στις πλάτες του. Πώς να γίνει κάτι όταν δεν κάνει καταμερισμό εργασιών; Υπήρξε τοποθέτηση του κ.Αρετάκη  για το βιολογικό του ΣΚΟΠΟΥ. Όσα είπε δεν έγιναν ποτέ. Οι κάτοικοι του Καλαμακίου όντως αντέδρασαν. Αυτό που κατάφεραν να κάνουν , είναι να βγει η δικαστική απόφαση, που απαγορεύει να γίνει το οτιδήποτε εκεί , πλην της αποκατάστασης.
Οι κάτοικοι του Καλαμακίου δεν πρέπει να τιμωρηθούν και να μην ξαναστείλουμε να πάρουν τα στραγγίδια. Δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να τα μεταφέρουμε στον κεντρικό βιολογικό.
Η  αντίδραση του κ. Αρετάκη να σταματήσει να στέλνει λυματοφόρο, επειδή αντέδρασαν οι κάτοικοι είναι λάθος. Μη λειτουργούμε τιμωριτικά. Ισχυρίζεται ότι δεν τον αφήνουν να στείλει βυτίο. Δεν είναι πραγματικότητα. Αν ανέβει άδειο βυτίο, δεν νομίζω να μην του επιτρέψουν  να ανέβει. Ουδέποτε άλλωστε δεν μεταφέρθηκαν, από το ΛΙΒΑ, στραγγίδια στο ΧΥΤΑ. Από τον Οκτώβριο δημιουργείτο  χαβούζα στο ΛΙΒΑ…
Ο κ.Αρετάκής όταν ανέλαβε, αυτό που έκανε,  ήταν να καθαρίσει τη Ζάκυνθο  και να την αλλάξει. Την ίδια στιγμή όμως,  δεν μπορούμε να καταστρέψουμε το ΛΙΒΑ ή τον υδροφόρο ορίζοντα. Θα έπρεπε να φροντίσει να πληρώσει την Μεσόγειο
Το τελευταίο διάστημα, είχαμε πολλές βροχές στη Ζάκυνθο. Αυτά τα στραγγίδια που πήγαν;;
Κατηγορήθηκε η αντιπολίτευση ότι δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα.
Εγώ είχα ζητήσει να μας καλέσει όλους τους επικεφαλείς σε μία μεταξύ μας τυπική διαβούλευση. Ίσως να είχαμε εκεί τη δυνατότητα να του μεταφέρουμε τις ιδέες μας να κάνουμε προτάσεις. Θέλαμε να μας ακούσει και αν είχε τη καλοσύνη να εντάξει τις προτάσεις μας ή έστω να μας ενημερώσει για το τεχνικό του πρόγραμμα.
Εκείνος ήρθε με 15 σελίδες να το ψηφίσουμε,  χωρίς να έχουμε γνώση για τι ακριβώς μας μιλάει. Είναι δυνατόν να ψηφίσω εγώ προσωπικά,  κάτι έτσι;
Άλλος λόγος που δεν το ψήφισα είναι, ότι αν μας είχε καλέσει, θα του είχα προτείνει να εντάξει  στο τεχνικό του πρόγραμμα να γίνει επέκταση του αγωγού, που καταλήγει στον Άγιο Χαραλάμπη, ώστε αυτό που δεν έγινε πριν 25 χρόνια να γίνει τώρα. Όμως ούτε από το ποσόν των 3.450 εκατομμύριων φαίνεται να αναλογεί κάτι για το κομμάτι του αγωγού.
Δεν είχε καν ενημέρωση που βρίσκεται ο βιολογικός αυτός. Αυτός ο αγωγός θα έπρεπε να καταλήγει 800 μέτρα από την ακτή. Όταν τον έφταιξαν τον έριξαν στο ποτάμι. Αν  τα λύματα ήταν βιολογημένα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα, όπως είδαμε ε με μια αστοχία που δημιουργήθηκε, (όπως την χαρακτήρισαν) πριν 2 χρόνια.
Γιατί να μη γίνει η αναβάθμιση σε ένα μηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται στα όρια του;
Γιατί φέρνει αντιρρήσεις στα πάντα; Όταν γίνεται κάτι να βελτιώσει τη ζωή μας , γιατί φέρνει αντιρρήσεις σε όλα;
Το θέμα της Ταβουλάρη , το ψηφίσαμε να προχωρήσει και ο δήμαρχος έφερε ένσταση.
Δεν λειτουργεί κανείς κακόβουλα, όλοι λειτουργούμε για το καλό τη Ζακύνθου. Τώρα για τη μελέτη του βιολογικού όπως έγιν,ε σύμφωνα και με αυτά  που δήλωσε  ο κ.Κόκορης τους πίεζε η ο χρόνος. Ζήτησε και ο Βουλευτής  κ.Κοντονής να το επισπεύσουν για να δρομολογήσει τη χρηματοδότηση.
Πρέπει να γίνει η αναβάθμιση του εξοπλισμού στο βιολογικό. Αν γίνει αυτό θα είναι καλό για τη Ζάκυνθο
Εύχομαι πραγματικά για τη δική του υστεροφημία να αλλάξει ρώτα και τακτική