ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ – ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ «ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΕΝΩ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΔΗΛΩΣΕ, «ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ», ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
 
Δημήτρης Κουτσογιάννης (Αντιδήμαρχος  Ζακύνθου)

Εύχομαι καλή χρονιά και το 2020 να είναι καλύτερο από το 2019.
Όσο θα είμαι στη δημοτική αρχή καθημερινά θα αγωνίζομαι  και θα προσπαθώ για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τρέχουν οι μελέτες για το ΣΚΟΠΟ, που είναι ωρολογιακή βόμβα . Υπάρχει αδιέξοδο εκεί και πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.
Υπάρχει μία μελέτη του 2014 των 600.000 για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ
Πρέπει να τρέξουμε κάποια θέματα, να ενημερωθώ για κάποια άλλα θέματα  για το διάστημα που είχα απουσιάσει. Με πληροφόρησε ο δήμαρχος ότι λείπει ό δεύτερος  τόμος της μελέτης. Θα ψάξω να βρω το 2ο τόμο από αύριο, ώστε αν χρειάζεται επικαιροποίηση , θα την στείλω στο γενικό γραμματέα, ο οποίος μου είχε πει την περίοδο των εορτών,  ότι θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση εφόσον του πάω τον 2ο τόμο
Ο κ.Αρετάκης γνωρίζει καλύτερα το θέμα, είχε επικοινωνία και με το κ. Φραντζή. Εμένα μου είπε ότι λείπει ο 2ος τόμος,  που έχει και τον προϋπολογισμό.
Αυτό που πρέπει να κάνω , είναι να ασχοληθώ και να ενημερώνω το κ.Αρετάκη για ότι νεότερο έχω.
Αυτό που πρέπει να κάνω θα το κάνω και όχι μόνο στο ΣΚΟΠΟ, αλλά σε όλα τα θέματα, όπως για παράδειγμα  πρόσφατα πλημμύρισε η οδός Πήλικα, πέρασε το θέμα από οικονομική  επιτροπή , υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος και προχωράμε.
 
Υπάρχει συνεργασία μεταξύ ανθρώπων νέων αλλά και ανθρώπων που έχουν διατελεσει προηγούμενες τετραετίες. Εγώ θέλω να καταφέρουμε, να κερδίσουμε πολλά. Τα προβλήματα που υπάρχουν στη πόλη μας είναι πάρα πολλά
Έχω επικοινωνία με την εταιρεία που αντικαθιστά τα φωτιστικά. Υπάρχουν προβληματικά δίκτυα όπως στις οδούς Τερτσέτη , Υφαντουργείων, στο  παλιό νοσοκομείο,  που πρέπει πρώτα να  προβούμε σε επισκευή του δικτύου. Έχω ενημερώσει και το δήμαρχο
Για την Αλεξάνδρου Ρώμα η προσωπική μου άποψη είναι, ότι πρέπει να είναι κλειστή 365 ημέρες το χρόνο. Πρέπει όμως να δούμε πως θα κινείται ο κόσμος, τα παρκινγκ που πρέπει να γίνουν.  Έστω να κάνουμε την αρχή.  Με διάφορα λεωφορεία να φέρουμε τον κόσμο στη πόλη, αλλά είμαι κάθετος ότι πρέπει να είναι  πεζόδρομος
Πρέπει να έχουμε μια φιλική πόλη προς τον πολίτη, που δεν θα είναι πρόβλημα να περπατήσει μία μητέρα με τα παιδιά της.  Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει κανονιστική, στα μέτρα κομμένη και ραμμένη κάποιων επιχειρηματιών. Η νέα κανονιστική πρέπει  να είναι ίση για όλους.
Και οι εκτός καμάρας  επιχειρήσεις, πρέπει να ελεχθούν αν τηρούν τις προϋποθέσεις… όταν τοποθετήθηκαν  τα νάιλον … θέλω να πιστεύω ότι κάπου στηρίχτηκαν οι άνθρωποι αυτοί όταν έφτιαχναν, όμως από την άλλη υπάρχει μία ανομία….
Αυτή τη στιγμή έχει περάσει σχεδόν από όλα τα μαγαζιά εντός τη ς πόλης κάτι που θα συμβεί κι εκτός . Μάλλον σε όλα τα μαγαζιά έχουν πέσει πρόστιμα
Πιστεύω ότι το σωστό είναι, να γίνει αντικατάσταση των πλακών επί της Αλεξάνδρου Ρώμα, αλλά να σταματήσει παράλληλα και η κυκλοφορία. Όχι σε ένα χρόνο να έχουμε πάλι τα ίδια. Έχω κάνει μία εισήγηση στο δήμαρχο, ώστε  να αναλάβει εργολάβος να γίνει αντικατάσταση.
Την ίδια άποψη έχω και για την οδό Ταβουλάρη όπως και για το open mall
Αν η οδός Ταβουλάρη, τηρεί τις προϋποθέσεις να μην δημιουργεί πρόβλημα στην έξοδο  της, τότε είμαι  υπέρ της ανάπλασης.  Δεν πρέπει να χάνουμε χρήματα .Δεν μπορούμε να χάνουμε τα προγράμματα αν αυτά είναι σωστά. Πρέπει να αξιοποιούνται οι ευκαιρείες.
Θα έλεγα την άποψη μου  στο όποιο θέμα , ακόμη κι αν ο δήμαρχος είχε διαφορετική άποψη… πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση και αυτό μας έχει πει και ο κος δήμαρχος να κάνουμε. Θα έπρεπε να ήμασταν   γύρω από ένα τραπέζι και συζητούσαμε περισσότερο
Θέλω μία Ζάκυνθο στολίδι, πρόσβαση σε όλους, να σεβόμαστε τους ΑΜΕΑ… Στερούμαστε από πολλές πόλεις της Ελλάδος. Είμαι άνθρωπος που ήμουν και είμαι δίπλα στο δήμαρχο, από την πρώτη στιγμή και ήμουν στρατιώτης. Σε κάποια ζητήματα βεβαίως, έχω άλλη άποψη.
Με του ς εργαζόμενους  πρέπει να είμαστε δίπλα. Δεν πρέπει να τους έχουμε απέναντι. Με αυτούς δουλεύουμε και συνεργαζόμαστε καθημερινά
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός χαρακτήρας. Εγώ προσπαθώ να πάρω από τον κάθε άνθρωπο, ότι μπορώ περισσότερο. Πρέπει και οι εργαζόμενοι που δεν δείχνουν το ν ίδιο ζήλο με κάποιους άλλους να τους οδηγήσουμε να γίνουν καλύτεροι.
Ένας χρεωκοπημένος δήμος  είναι. Αν υπάρχουν στοιχεία πρέπει να πάνε στους ανάλογους φορείς, να πάρουν το δρόμο τους και να κοιτάξουμε το από εδώ και πέρα.
Αυτό που ξέρω να πω  είναι, ότι από τους δικούς του αιρετούς δεν ασκείται καμία πίεση να παραιτηθεί. Είμαστε δίπλα του , τον ενθαρρύνουμε και  τον  βοηθάμε.
Η  πίεση να αποχωρήσει ο Δήμαρχος, φαίνεται από την αντιπολίτευση  και μάλιστα από τις πρώτες συνεδριάσεις
Από εμάς η πίεση που θα έχει, θα  είναι στο θέμα της βοήθειας  και να μας δώσει αρμοδιότητες
Είμαι 3 μήνες στην αυτοδιοίκηση  ενώ ο κ.Μαρίνος είναι 30 χρόνια. …άρα είμαι μπροστά του , ένας ρομαντικός αιρετός. Έχουν γίνει τόσα πολλά στο δήμο που πραγματικά μπορεί να γνωρίζει ο κ. Μαρίνος , όχι όμως εγώ… Τώρα μαθαίνω και ρωτάω…
Πρέπει να υπάρχει κινητικότητα,  έφτασε το καλοκαίρι και πρέπει να δούμε τα προβλήματα.