ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ "ΠΙΜΑΝΑ" : «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΠΛΑΚΕΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ,ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΕΓΩ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ»-«ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ»
ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» -  ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 900.000 € : «ΝΟΜΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ -  ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ» -  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ : « ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ…ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ … ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ… ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ»
ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ : «ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»
ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΞΕΝΟ(ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΦΟΔΣΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ): «ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ, ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ… ΕΙΧΑ ΠΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΟΔΣΑ… ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ!»
ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ: «ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ… ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΩ… ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΣΩΣΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ»
ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΕΥΑΖ ΣΤΗ ΔΕΗ: « ΕΥΝΟΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 30.000€ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΚΤΥΠΗ (ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΤΙΩΝ) ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ, ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ – ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΗΤΑΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ.ΑΚΤΥΠΗ ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ , «ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΜΕ ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ , ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ : «ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ, ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΣΙΕΣ– ΟΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ…»
 
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ "ΠΙΜΑΝΑ"
Πρώτο θέμα είναι  η συνάντηση στα γραφεία του Εμίρη. Από τη συνάντηση αυτή έβγαλα πολύ σοβαρά συμπεράσματα. Επειδή γνώριζαν ότι προτιμούμε την επένδυση και όχι την αποικιοποίηση, προσπάθησαν να μου δώσουν σφαιρική εικόνα για το τι θα κάνουν στην περιοχή και τις προθέσεις τους για την έκταση που θα αγοράσουν.
Με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα οικειοποιηθούν έκταση που ο ιδιοκτήτης θα έχει στοιχεία ότι του ανήκει.
Μου είπαν ότι θα στείλουν και τοπογράφο να δέχεται αιτήσεις από κατοίκους. Αυτό με ευχαρίστησε.
Αυτό που με στενοχώρησε, είναι ότι μέχρι τώρα καμία δημοτική αρχή, δεν τους είπε ότι έχει ο δήμος περιουσία. Αντιθέτως ο προηγούμενος δήμαρχος  για την επένδυση, τους έδωσε και πλακέτα.
Το θέμα είναι, ότι αυτοί είπαν ,ότι αν δεν προχωρήσει το συμβόλαιο θα αποχωρήσουν εντελώς από τη Ζάκυνθο
Τους είπα ότι μας ενδιαφέρει η επένδυση και θα γίνει, όχι όμως η αποικιοποίηση. Μου έδειξαν πλάνο, που ήταν όμως αρχικό στάδιο, αλλά από ότι κατάλαβα θα κάνουν τμηματική αξιοποίηση στο χώρο, διαφορετικών προσανατολισμών επενδύσεις  και έχουν επισημάνει και τις περιοχές των παρεμβάσεων αυτών
Αυτές οι παρεμβάσεις δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν.
Χρειάζονται πολλά χρήματα και πολύς χρόνος. Σε 14 μήνες θα ξέρουμε τι σκέπτονται να κάνουν.
Το περασμένο καλοκαίρι μου είπαν ότι είχε έρθει πάλι ο εμίρης και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει η επένδυση.
Μου είπαν ότι το ναυάγιο δεν τους ενδιαφέρει και ότι έχουν κάνει μόνο ένα συμβόλαιο με το Χάρο και με κανέναν άλλον τμηματικά, μου αιτιολόγησαν, όχι επαρκώς, ότι η έκταση παλιά είχε δοθεί από τους ενετούς, στους σημερινούς πωλητές, όχι με προκαθορισμένα όρια.
Έφυγα, διαπιστώνοντας ότι η εταιρεία που διεκδικεί την έκταση των 15000 στρεμμάτων , δεν έχει τη δυνατότητα κατασκευάσει το σύνολο των έργων που είναι  περίπου στο  1 δις
Δεν με έπεισε η αξιοπιστία ότι πράγματι μπορούν να κάνουν το έργο. Δεν πείστηκα, συγκρίνοντας με άλλες σοβαρές εταιρείες  που σου δίνουν σιγουριά. Αμφιβάλλω ότι θα μπορέσει να κάνει αυτά που λέει.
Πιστεύω ότι ο κίνδυνος για το νησί, δεν είναι από την επένδυση, αλλά ότι δεν θα ξέρει πως θα την αξιοποιήσει
Η πολιτεία πρέπει να δει τι εχέγγυα έχουμε, για να πραγματοποιηθεί αυτή η επένδυση
Τα στοιχεία αυτά, θα τα αναλύσω στο δημοτικό συμβούλιο. Σαν δήμαρχος θα διεκδικήσω για το δήμο ότι του ανήκει. Έχω έρθει σε επαφή με τον κ.Τουρκάκη, για να δούμε πως θα πρέπει να τεκμηριώσουμε τις απαιτήσεις του δήμου, θα χρησιμοποιήσουμε δικηγόρους για τα συμφέροντα του δήμου και εφόσον πειστούμε ότι, η εταιρεία θα δημιουργήσει επενδύσεις που θα αναφέρονται σε εργασιακές συνθήκες κατοίκων της περιοχής, θα είναι τουριστικές επενδύσεις, δεν θα έχουν σχέση με την αλλαγή καθεστώτος στη περιοχή του ναυαγίου, τότε πρέπει να βοηθήσουμε την εταιρεία και να σταθούμε αρωγοί με βασική προϋπόθεση, ότι δεν θα θίγουν περιουσίες κατοίκων, δεν θα θιγούν δικαιώματα του δήμου ή της εκκλησίας και θα πρέπει τα χωριά να έχουν την αυτοτέλεια τους με τη θάλασσα. Αφού πειστούμε, θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο, η εταιρεία να μη μπορέσει να έχει τα εχέγγυα. Τόσα χρόνια γιατί δεν έχει κοστολογήσει το έργο ; είδα μόνο ,μια απλή αποτύπωση, μιας άποψης και μιας ιδέας, κάποιου αρχιτέκτονα. Δεν εμπνέει τα εχέγγυα η εταιρεία αυτή.
Όταν εκφράζω μία ανησυχία πρέπει να την τεκμηριώνω. Πρέπει να τηρηθούν οι προϋποθέσεις και να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της περιοχής. Πρέπει να την αγαπήσουν την επένδυση οι κάτοικοι και το ποιο βασικό να δούμε, αν θα μπορούν να κάνουν την επένδυση. Και τέλος να δούμε,  υπάρχουν τα εχέγγυα; Ή στηριζόμαστε στα λεγόμενα του Κατάρ;  Όταν πέρασε το καλοκαίρι ο Εμίρης , και είπε να συνεχίσει η επένδυση, εμένα αυτό, είναι κάτι, που  μου δημιούργησε αμφιβολία.
Τους ρώτησα  και μου είπαν ότι πίσω από την εταιρεία, είναι η μαμά εταιρεία και αυτή ήταν η θυγατρική. Οι πληροφορίες μου είναι, ότι κάποτε πέρασε ο πατέρας του σεΐχη από το πόρτο Βρώμη και είχε πει εδώ θα κάνουμε επενδύσεις. Δεν υπάρχει μία τεκμηριωμένη άποψη αλλά ούτε και πραγματική θέληση, ότι πρέπει να διαθέσουμε τόσα χρήματα, και αυτό είναι το βασικό που πρέπει να μας απασχολήσει
Για φρέσκο χρήμα στο νησί από αυτή την επένδυση ξεχάστε το. Κανείς δεν ξέρει πότε θα αποφανθεί η δικαιοσύνη και πότε θα ξεκινήσει η επένδυση
Για να είμαι απόλυτος πιστεύω ότι κανένας δεν είχε 150000 στρέμματα  περιουσία. Οτι βρήκαμε, τα βρήκαμε από γονείς και παππούδες. Αν τα είχε κάποιος δεν θα κοιμόταν και θα έκανε το κορόιδο.  Τι δήλωνε; Δεν ήξερε ούτε ποια είναι, ούτε τι σύνορα είχε… Δεν ήξερε να τους πει, οι περιουσίες είναι δικές μου, τι κάνετε εδώ; Πως βρέθηκε απότομα ο Χάρος;
Η εκκλησία αυτά που έχει, τα έχει από χρησικτησία.
Είπα στην εταιερία ότι «Αν πειστούμε ότι πραγματικά θέλετε να κάνετε την επένδυση και αποδείξετε, ότι μπορείτε να την κάνετε, όσο είμαι δήμαρχος θα σας βοηθήσω …. Πρέπει όμως να πειστούμε, ότι δεν θα αδικήσετε κανέναν στα ορεινά.
Αν δεν μας κλείσουν τη θάλασσα, αν πραγματικά ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής και χρησιμοποιήσουν ανθρώπους της περιοχής, τότε και ο δήμος θα έχει οφέλη, όπως τέλη παρεπιδημούντων, κλπ
Αυτοί έχουν την εντύπωση ότι ο δήμος δεν έχει τίποτα σε περιουσία, αφού δεν έχει διεκδικήσει τίποτα μέχρι σήμερα.
Βεβαίως, αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις, περιμένω απάντηση των δικηγόρων αν μπορούμε σαν δήμος να διεκδικήσουμε εκτάσεις.
Δεν θα τα βάλουμε με την εκκλησία ούτε θα πάμε κόντρα.
Είμαστε το ίδιο πράγμα. Δεν είναι η εκκλησία ξέταιρη από  το δήμο. Όχι να πηγαίνουμε κάθε φορά του Αγίου,  να κάνουμε το σταυρό μας και να λέμε ότι είμαστε χριστιανοί
Αν φύγει η εκκλησία από τη μέση δεν έχουμε μέλλον και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη από μικρό παιδί. Έτσι έχω μεγαλώσει και δεν θα αλλάξω τώρα.
Μου είπαν ότι αν πάνε καλά τα πράγματα θα κάνουν και πρόσθετες παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα στους δρόμους ή  υποτίθεται θα κάνουν μια δωρεά στη ΔΕΥΑΖ
Όμως η οργάνωση τους δεν με έπεισε εμένα προσωπικά όπως και ο τρόπος που εξελίσσεται η επένδυση μου δημιουργεί ερωτηματικά για το αν μπορεί να γίνει
 
 
ΝΑΥΑΓΙΟ
Είχαμε πάει στο υπουργείο τουρισμού εγώ, ο βουλευτής, ο πρόεδρος των  Βολιμών,  ο κ.Κολπονδίνος , η κ.Τετράδη και ο καθένας είπε τις απόψεις του γύρω από το ναυάγιο. Εγώ είπα αυτά που είχα πει και στους ξενοδόχους. Το ναυάγιο πρέπει να λειτουργήσει όσο πιο σύντομα και με ασφάλεια. Η δική μου άποψη, τους είπα, είναι ότι η προσέγγιση θα πρέπει να μη γίνεται ανεξέλεγκτα, να βρούμε ένα χωράφι, να γίνει παρκινγκ, πριν φτάσουμε 1-2 χλμ. Τα αυτοκίνητα θα σταθμεύουν εκεί. Ο δρόμος μέχρι το Ναυάγιο, εκεί που τέμνονται οι δρόμοι, υπάρχει ένα οικόπεδο της εκκλησίας, που μπορεί να γίνει χώρος παρκινγκ και με μίνι μπας  να πηγαίνουν στο χώρο του ναυαγίου,  που θα υπάρχει σεκιούριτι και θα οδηγεί τους επισκέπτες σε μία εξέδρα που θα βγάζουν φωτογραφίες
Θέλει μία επέμβαση η περιοχή, την οποία και  θα κάνουμε. Θα γίνει περίφραξη, να μη πηγαίνουν οι επισκέπτες στο γκρεμό, θα γίνουν wc,  αναψυκτήριο και μία πυροσβεστική μέριμνα. Σήμερα έχω γι αυτό συνάντηση και με το διοικητή να δούμε μία τελευταία ματιά , αφού  αποχωρεί από το νησί μας και πλέον θα είναι στη Κέρκυρα.
Η πυρασφάλεια της περιοχής θα στηριχτεί σε δύο δικά μας 4 Χ 4,  θα βάλουμε δεξαμενές θα έχουμε 2 υδροφόρες
Όσο αφορά το θαλάσσιο κομμάτι, θα προσαρμοστούμε στη μελέτη του πανεπιστημίου που καθορίζει τη περιοχή των λουόμενων, θα βάλουμε ναυαγοσώστη, wc, δέστρες για τα πλοία.
Βεβαίως για να τα κάνουμε αυτά, θα έρθουμε σε επαφή και με την εκκλησία και με το δασαρχείο και αν όλα πάνε καλά την προσεχή εβδομάδα, αρχίζουμε τις επενδύσεις
Θα στείλουμε και στο υπουργείο τουρισμού τις προτάσεις μας και για το θέμα του ναυάγιου, πιστεύω φέτος ότι θα κοιμόμαστε ήσυχοι.
Θα δημιουργήσουμε και μία ομάδα 10 εθελοντών για τις περιόδους πυρκαγιών
Το ΚΤΕΛ  είχε πρόθεση να βάλει 2 μίνι μπας και να είναι μοιράζονται τα έσοδα με το δήμο. Θα γίνει οικονομοτεχνική μελέτη, αλλά οπωσδήποτε θα υπάρχει ένα μικρό τέλος, θα καθορίσουμε ένα εισητήριο  .
Έθεσα και έναν όρο. Όποια πρόταση επιλεγεί , αυτός που θα την έχει κάνει, να είναι και ο υπεύθυνος για την ασφάλεια των ανθρώπων που  θα πηγαίνουν εκεί. Ο μόνος που απεδέχθη να έχει την ευθύνη, ήμουν εγώ και γι αυτό το υπουργείο μου το ανέθεσε . Είναι βεβαίως μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να αρχίσουμε σύντομα, άμεσα για να  μην έχουμε φέτος το βραχνά ότι ο κόσμος κρέμεται από το ναυάγιο και τρέμουμε μη σκάσει η βόμβα στα χέρια μας και καταστραφούμε.
Αυτά που λένε δρόμους διαφυγής, είναι προφάσεις εν αμαρτίες… από πού θα περάσει; Από το δάσος θα περάσει πάλι. Δεν εξασφαλίζεσαι 100%
Διερωτώμαι αν έπιανε μία φωτιά τι θα γινόταν; Ο δρόμος διαφυγής που λένε ,να συνδέσει Αναφωνήτρια με ναυάγιο εξυπηρετεί τον εμίρη. Έτσι το έχουν εκλάβει οι ορεινοί και τους το είπα στην εταιρεία.
Η προοπτική της εταιρείας είναι το ναυάγιο, αλλιώς γιατί να πάει εκεί να κάνει επενδύσεις;
Θα έχουμε ισχυρή πρόληψη. Αν συμβεί μία φωτιά στο ναυάγιο, ο μεν κόσμος θα έχει μία μεγάλη πλατεία και θα υπάρχει υδροφόρα. Οι άνθρωποι δεν θα κινδυνεύουν καθόλου. Το ίδιο και στο πάρκινγκ δεν θα κινδυνεύουν γιατί είναι αποψιλωμένο. Οι ενδιάμεσοι θα έχουν 2-3 χλμ, άρα δεν προλαβαίνει να αναπτυχθεί η φωτιά.
Πολύ λιγότερα από αυτά τα μέτρα προτείνει ο δασάρχης. Και φωτιά να βάλει κανείς θα συλληφθεί αμέσως. Δεν είναι αστεία τα πράγματα.
 
ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Για να κερδίσουμε εντελώς την υπόθεση, αποκλείεται. Αυτή είναι και η άποψη του δικηγορου κ.Μπετίνη, που λέει, ότι τα 4 εκατομμύρια δεν θα τα γλυτώσουμε, και πάμε μήπως μας βάλουν λιγότερους τόκους
Πρέπει να τους κάνουμε μία πρόταση αλλά πρέπει να συνεννοηθώ με το δημοτικό συμβούλιο. Η περίπτωση φαίνεται ότι είναι ευνοϊκή . Έχουν πουλήσει το δάνειο μας, πιέζονται και θέλουν ένα συμβιβασμό
Κινδυνεύουμε σε περίπτωση μη συμβιβασμού , να χάσουμε τα δικαστήρια και  όλα τα λεφτά, να τα πάρει η τράπεζα από τόκους
Το δικαστήριο δεν έχει αποδεχτεί, παρόλο του ότι έχουν δοθεί 13 εκατομμύρια.
Μιλάμε ότι και σε 20 χρόνια η υπόθεση μπορεί να είναι άλυτη.
 
 
ΑΠΟΡΡΙΜΑΜΤΑ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΕΝΟΣ
Σκουπίδια στους δρόμους, ξεχάστε τα αυτά. Ήξερα τι έκανα όταν ήρθαν από τον ΗΛΕΚΤΟΡΑ. Με κανέναν  τρόπο δεν θα μείνουν στο δρόμο. Ευτυχώς που δεν άκουσα να πουν ότι με λάδωσε η εταιρεία… μπορεί να το ακούσω και αυτό
Τόσο καιρό με κατηγορούσαν, ότι είμαι δικτάτορας. Τώρα που έκανα 1-2 ανοίγματα λένε ότι κακώς το έκανα.
Για την επιλογή του κ.Ξένου, ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, εγώ απλά συμφώνησα. Δεν έγινε τυχαία, είχα πειστεί από το παρελθόν του, και τη συμπεριφορά του στο ΦΟΔΣΑ. Έχει ορθολογισμός και αντιμετωπίζει τα θέματα με σκέψη, θα προσφέρει πιστεύω πάρα πολλά. Είχα πει, ότι μέλημα μου θα είναι,  να δημιουργηθεί μία ομάδα, που θα έχει συνέχεια στο δήμο.
Σήμερα ήρθε η FRAPORT και μου είπε ό δ/ντης, ότι πρώτη φορά βλέπω και καθαρίζεται το αεροδρόμιο. Βλέπεται ότι και οι ξένοι που έρχονται, αναγνωρίζουν ότι υπάρχει μία βελτίωση και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα, γιατί σπαταλάω πολύ χρόνο σε πράγματα που δεν είναι δική μου δουλειά.
Θα πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα από ικανά στελέχη που θα αναλάβουν την περαιτέρω πορεία του δήμου. Ήρθα να κάνω 5 έργα, να διορθώσω κακώς κείμενα. Αμφισβητείται, ότι είναι σε χάλι ο δήμοςς έχουμε καταλήξει η ΔΕΥΑΖ να μην έχει χλώριο, να μην εισπράττει, να μην μπορεί να πληρώσει τους υπάλληλους της.
Εφόσον έχουμε πει και σήμερα, ότι πρέπει να κόβεται το νερό από ψηλά, έρχονται οικογένειες και βλέπουμε ότι δεν γίνεται η σωστή αντιμετώπιση
Και ο κ.Ζαρκάδης και εγώ, θέλουμε να απαλλαγεί η ΔΕΥΑΖ από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να βρει ένα αναπτυξιακό δρόμο για το καλό του νησιού
 
 
Το άνοιγμα θα το συνεχίσω. Δεν με ενδιαφέρει ο συνδυασμός. Θέλω να δημιουργηθεί ένας πυρήνας σωστών προτάσεων που θα βγάλουν το νησί από το αδιέξοδο . Το προσωπικό του δήμου που συμμετέχει στη προσπάθεια, βλέπω ποιοι πάνε μπροστά και ποιοι όχι. Είναι πολλοί που δουλεύουν και θέλουν να πάει μπροστά. Αυτούς έχω το δικαίωμα να τους κρίνω. Νομίζω ότι έχω τη δυνατότητα. Έτσι και τους αντιδημάρχους όταν έρθει η ώρα, γιατί θα πάνε και αντιδήμαρχοι από άλλους συνδυασμούς θα τους αλλάξω.
Έχω σκοπό να παρακολουθήσω τη πορεία του καθενός , δεν θα αδικήσω κανέναν, δεν θα χαριστώ , θα κοιτάξω να δημιουργηθεί μία ομάδα που δεν θα έχει πισωγύρισμα και δεν θα κάνει ο καθένας ότι θέλει.
 
 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Υπάρχει κλίμα να μας βάλουν απέναντι από την εκκλησία. Δεν θα το επιτύχουν. Ο μοντελισμός αυτός είναι ξένος για μένα.
ΑΚΤΥΠΗΣ: Θα σας καταθέσω 500 υπογραφές και από λαϊκή συνέλευση , που ζητούν να κτηματογραφηθεί η δημοτική έκταση. Αν οι 500 αυτοί είναι κατά της εκκλησίας….
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Υπάρχει επίσημο έγγραφο, που λέει ότι ο δήμος, δεν έχει τεκμηριωμένη περιουσία, ουτε ένα τετραγωνικό μέτρο, στο ναυάγιο.
ΑΚΤΥΠΗΣ: Έχω φτύσει αίμα και θα περάσει από το πτώμα μου, το να πουληθεί το ναυάγιο.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Όταν ήσουν δήμαρχος καλά έκανες… αυτά τα έκανες και ξέρουμε τι κάνατε στη Ζάκυνθο. Πάμε να σας δείξω τις μπασίες που κάνατε…. Αφήστε τα αυτά. Έγιναν εκλογές, ο κόσμος μας έβγαλε, πρέπει να υπακούσετε. Εκτός κι αν νομίζετε, ότι θα σέρνεται τον κόσμο με τα ρουσφέτια.
 
ΔΕΗ
Είχαμε μία ανέλπιστη επιτυχία. Η ΔΕΗ κατέληξε να δεχθεί να μας κάνει ρύθμιση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας, με 30.000 ευρώ το μήνα και εξετάζει και την ευνοϊκή αντιμετώπιση της επιχείρησης, ενώ θα έχουμε μεγάλη ωφέλεια και στην αποπληρωμή του χρέους, αλλά και στον τρόπο πληρωμής.


video:zantetimes.