ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

  • ΜΗΝΥΜΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑΞΙΔΙ , ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ – «ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ, Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ» -
  • «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ …»
  • «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ… ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ»
  • ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΖ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 2695360329

 

 
Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου)
Παρεμβαίνουμε εκεί που χρειάζεται σύμφωνα και με τις οδηγίες και προσπαθούμε να εφαρμοστεί ο νόμος σε κάθε λεπτομέρεια.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και κάποιοι που βολτάρουν, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μένουμε σπίτι.
Είναι θέμα κοινωνικού σεβασμού και αλληλεγγύης. Αν δεν σεβαστούμε τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο μας, τα μέτρα, οι όροι και οι προϋποθέσεις, θα γίνουν αυστηρότερα.
Πρέπει να σεβαστούμε τον αγώνα των ειδικών και των γιατρών. για να μπορούμε σε 15-20 ημέρες να ξανακυκλοφορήσουμε υγιείς.
Πραγματικά, μένουμε σπίτι.
Οι βολτούλες ας γίνουν αργότερα, που θα έχει καλοκαιρία.
Παρατηρούμε μία συμβολική κίνηση των προέδρων Βασιλικού και Αργασίου , σήμερα,  που προτρέπουν τους συμπολίτες μας που βολτάρουν και δεν έχουν λόγο μετακίνησης να επιστρέψουν στο σπίτι.
Είναι αδιανόητο σε περιοριστικές ημέρες όπως ζούμε τώρα, να μας δίνει οδηγία η κυβέρνηση να μείνουμε σπίτι, να βλέπουμε να πεθαίνουν στη γειτονική Ιταλία και εμέις να θέλουμε να πάμε για να ξεσκάσουμε στο Βασιλικό.
Χθες πάνω από 200 αυτοκίνητα πέρασαν για Βασιλικό. Καταλαβαίνετε  τι μέγεθος ανευθυνότητας έχουμε και μπράβο στους πρόεδρους, Γιαννούλη και Κοτσώνη, που ενημερώνουν σήμερα  τον κόσμο που πάει προς Βασιλικό, ότι θα πρέπει  να κάτσουν στο σπίτι. Πριν λίγο τους επισκέφτηκα. Ο δρόμος είναι ανοικτός και πραγματικά ενημερώνουν με ευλαβικό σεβασμό , όσους πολίτες μετακινούνται αν μπορούν να μείνουν στο σπίτι.
Είδα ότι μερικοί από αυτούς πήγαιναν 50 μέτρα πιο κάτω και γύριζαν , άρα συνειδητοποιούσαν την κατάσταση και επέστρεφαν.
Σήμερα ήταν συμβολική και  ενημερωτικού χαρακτήρα αυτή η κίνσηση. Η  αστυνομία  πάλι,  δεν μπορεί να είναι πίσω από κάθε πολίτη. Χθες υπήρχαν καταγγελίες ότι στο μόλο του Αγίου Νικολάου και στο τρίγωνο στην πλατεία, υπήρχαν παιδιά νέα, με μηχανάκια, τα οποία πρέπει  να συνειδητοποιήσουν από το ίδιο το σπίτι τους, ότι πρέπει να μείνουν σπίτι. Να τους πάει αυτόφωρο η αστυνομία δεν είναι λύση.
Έγινε κινητοποίηση και  από την αστυνομία. Αν δεν εφαρμόσουν το νόμο οι πολίτες, σίγουρα θα εφαρμοστεί από την αστυνομία. Δεν έχουμε δικαίωμα να κυκλοφορήσουμε και μεταδώσουμε τον ιό σε κάποια ευπαθή ομάδα
Είμαστε σε καλό επίπεδο, όσο είμαστε συνειδητοποιημένοι. Ήμουν χθες σε συνεχή επαφή με την κ.Κράτσα, να δούμε πως θα βοηθήσουμε το κράτος να εφαρμοστούν τα μέτρα.
Ευτυχώς το νησί είναι σε αποκλεισμό από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό είναι καλό  για τη δική μας υγεία. Κάποιος που μένει στην Αθήνα , και επειδή λόγω μέτρων έκλεισαν οι δουλειές, δεν μπορεί να κατέβει να υποστηρίξει τους γονείς του που πιθανόν μένουν Ζάκυνθο. Ένα άτομο φτάνει για να ξαναμηδενίσει την κατάσταση και να πάμε στην αρχή. Ήμασταν ένας νομός που είχαμε από τους πρώτους το πρόβλημα και είμαστε τώρα από τους ασφαλέστερους νομούς.
Να ξέρουν ότι αν δεν τηρηθούν οι οδηγίες ο νόμος θα εφαρμοστεί, έστω και αργότερα. Αν κάποιος έχει πάρει οδηγία να μείνει 15 ημέρες στο σπίτι του , ερχόμενος από εξωτερικό, πρέπει να μείνει. Το κράτος ότι είναι να κάνει για την προστασία και την υγεία των πολιτών, έστω και σε διαφορετικό χρόνο θα το κάνει. Το ότι είμαστε μικρή κοινωνία μας προστατεύει να ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας και να εμποδίζουμε τη μετάδοση και τη διασπορά του ιού.
Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση, δείχνει θετική διάθεση και καταλαβαίνει το πρόβλημα των εργαζομένων.
Δίνει αυτή τη στιγμή βάρος να δώσει λύση για τον ιό ενώ καθημερινά προσπαθεί να δίνει μέτρα δέσμευσης και κάποια επιπλέον στους επιχειρηματίες ώστε να μειώσει την οικονομική ζημιά που έχουν πάθει
Όλοι θα συνειδητοποιήσουμε και θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη κρίση με ζημιά, αλλά τουλάχιστον η κυβέρνηση με τα μέτρα της, θα προσπαθήσει να περιορίσει τη ζημιά. Θα φτάσουμε σε πρωτόγνωρες οικονομικές καταστάσεις, καθότι ερχόμαστε από μία χειμερινή περίοδο και είμαστε καλοκαιρινός προορισμός, που περιμέναμε στις επόμενες 15 ημέρες, θα ανοίγαμε τις τουριστικές μας επιχειρήσεις.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι η πολιτική και η υγεία δουλεύουν επί 24ώρο, βρίσκομαι αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα πρωτόγνωρα προβλήματα που έρχονται
Στο 2695360329 και μέχρι αργά το απόγευμα, υπάρχει κάποιος υπεύθυνος, ώστε να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έρχονται
Θέλει ψυχραιμία και πειθαρχία στα μέτρα και σεβασμό  σε αυτούς που δουλεύουν, για να είμαστε υγιείς στα σπίτια μας
Αρκετοί επικοινωνούν για βοήθεια άλλοι για καταγγελία… όπου είναι αρμοδιότητα μας, προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις
Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι έχουμε συγκεκριμένες    αρμοδιότητες αλλά εμείς με ευγένεια και υπευθυνότητα ή τους εξηγούμε ή μεταφέρουμε το πρόβλημα στην υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα
Ακολουθούμε τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας και της κ.Κράτσα. Την προηγούμενη εβδομάδα η δ/νση υγείας, ήταν έξω και έκανε ελέγχους, ενώ τόνιζε τα νέα μέτρα και υπενθύμιζε, τους νόμους ασφαλείας που πρέπει να λειτουργούν.
Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι δικαιώνουμε τους συμπολίτες μας  με τις υπεύθυνες και άμεσες λειτουργίες που κάνει η Περιφέρεια μας. Στα θέματα κρίσης για τον ιό, είμαστε η περιφέρεια πρότυπο, πολύ μπροστά από τις άλλες περιφέρειες και νιώθουμε ότι πρέπει αυτό, να το επικοινωνήσουμε στους συμπολίτες μας, για να αισθάνονται ασφάλεια για την επιλογή τους το Μάιο του 2019.
Δεν χρειάζεται εφησυχασμός. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, μπορούμε να κάνουμε 1002 πράγματα δημιουργικά, για να μη φτάσουμε στη δυσάρεστη εικόνα και στα δυσάρεστα αποτελέσματα που έχει η Ιταλία
Η πρόκληση είναι μπροστά μας, να κάτσουμε    σπίτι, δεν είναι ανάγκη να μας απομονώσουν με νόμους.