ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ!!!
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ
• ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
• ΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ
• ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Δημήτρης Κουτσογιάννης (Αντιδήμαρχος Ζακύνθου – Υπεύθ.Καθαριότητας)

Μένουμε σπίτι και τηρούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Γνωρίζουμε τώρα καλύτερα και τους δικούς μας, που το τελευταίο διάστημα τους είχαμε χάσει

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνάντηση με το δήμαρχο που κλήθηκα, συζητήσαμε και θα κοιτάξουμε το αποτέλεσμα να συνδράμω  στην καθαριότητα. Με κάλεσε να αναλάβω και θεώρησα υποχρέωση μου να το κάνω, έτσι είμαι πλέον και αντιδήμαρχος διεύθυνσης καθαριότητας.

Βέβαια τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, έχουμε καθυστερήσει σε πολλούς τομείς, και θα πω ότι ο κορωνοιός αν και δεν είναι σωστό αυτό που λέω, μας έχει «σώσει» στο σημείο του να μας δώσει χρόνο, να οργανώσουμε τον τομέα της καθαριότητας, για καλύτερα αποτελέσματα στο νησί μας.

Οι αρμοδιότητες  μου, είναι στ όρια όλου του νησιού, και όχι μόνο το  εύχομαι , αλλά και το πιστεύω, ότι θα πάμε πολύ καλά. Έχουμε καλή συνεργασία με τους εργαζομένους, που είναι το πρώτο, αλλά πιστεύω, ότι θα έχουμε καλή συνεργασία και με τους πολίτες.

Δουλεύουμε το σημείο για τη βόρεια Ζάκυνθο,  έχουμε επικοινωνία και με το πρόεδρο Βολιμών, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή , είναι να καθαρίσουμε το νησί. Με ελλιπές προσωπικό ξεκινήσαμε την αποκομιδή την περασμένη Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, και από αύριο και η αρπάγη με φορτηγό μπαίνουν σε λειτουργία

Άμεσα θα γίνει απολύμανση κάδων, πλατειών, πεζοδρομίων στη πόλη μας. Ο ΦΟΔΣΑ πλέον ασχολείται, μόνο με το εργοστάσιο στο ΛΙΒΑ.

Υπάρχουν αυτοκίνητα, έχουμε 4 αυτή τη στιγμή, θα προμηθευτούμε το ανάλογο απολυμαντικό και τις αναγκαίες ποσότητες, και μαζί με την αποκομιδή μετά θα γίνεται η απολύμανση

Όσο για τους κοινόχρηστους χώρους, χθες πήραμε και προσφορά και θα τεθεί άμεσα και εκεί η απολύμανση , σε εφαρμογή.

Ο πολίτης θα έχει εβδομαδιαίως ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουμε σκοπό να κάνουμε, αλλά και για αυτές που θα γίνονται. Θα ενημερώνεται ακόμη, για τις ημέρες  που θα γίνεται ανά περιοχή η αποκομιδή, ώστε να γνωρίζει και πότε να βγάζει τα σκουπίδια του.

Θα δουλέψουμε και στην ανακύκλωση αλλά έχω ρίξει βάρος αυτή τη στιγμή, πρώτα στο καθαρισμό του νησιού. Έχει χαθεί πάρα πολύ πολύτιμος χρόνος σε οργανωτικό επίπεδο, όσο αφορά την καθαριότητα. Μας δίνεται η δυνατότητα, τώρα, έστω και αργά, να σώσουμε την κατάσταση.

Για το ΛΙΒΑ και τη ΜΕΣΟΓΕΙΟ δεν έχω καμία ενημέρωση , ασχολούνται ο κ.Ξένος που είναι αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος.

Πρέπει να μείνουμε πιστοί,  πρέπει να ακούμε τους ειδικούς, μια μπόρα είναι, θα περάσει