Νίκος Τσουκαλάς (Πρόεδρος  Ένωσης Φοροτεχνικών Ζακύνθου)
 
Από ότι έχω καταλάβει εγώ μέχρι τώρα, έχουμε να κάνουμε με τα μέτρα που ανακοινώνονται βήμα προς βήμα και μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Μέχρι τις 20/4 πρέπει να βλέπουμε και να προσπαθούμε να ορθώσουμε επιχειρήματα ώστε να βοηθήσουμε την αγορά που δεν λειτουργεί αποσπασματικά. Έπρεπε κατά τη γνώμη μου, οι φορείς να οργανωθούν. Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση πολέμου. Σήμερα ένιωσα αδυναμία στο τσουνάμι των προβλημάτων. Τρέχει με τέτοια ιλιγγιώδη ταχύτητα το σύστημα αλλά και με μια πλειάδα υποχρεώσεων, που έχει να κάνει με τις μηχανογραφήσεις.
 
Σήμερα λήγουν οι επιταγές. Υπήρχε σε εφαρμογή , εξειδικεύτηκε το 75 ημέρες, όμως χρειάζονταν κάποια πρόσθετα να γίνουν. Βάλαμε τη λογική να πρυτανεύσει, έχουμε 8 ημέρες.
Το εμπορικό επιμελητήριο αν ήθελε να βοηθήσει  θα έπρεπε να πάνε από τράπεζα σε τράπεζα, σήμερα το πρωί,  να δουν την στρατηγική που ακολουθούν οι τράπεζες. Από τη στιγμή που ο κομιστής έχει πληγεί, εξαιρείται και παίρνει τις 75 ημέρες. Όμως το ζητούμενο ήταν πώς θα το αντιμετώπιζε η κάθε τράπεζα.
 
Έπρεπε να λειτουργήσει το σύστημα από αυτούς που μπορούν να πληρώσουν.
Πρέπει να υπάρχει μία καταγραφή. Το τεχνικό κομμάτι σήμερα είχε θέματα και κάποια στιγμή πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο. Σήμερα και με τους συνταξιούχους που μαζεύτηκαν στις τράπεζες, δημιουργήθηκε το αλαλούμ
 
Ο προγραμματισμός διαρκώς αυξάνεται και μεγαλώνουν οι δικαιούχοι
Ζητάμε διαρκώς διεύρυνση των ΚΑΔ. Μπήκαν και άλλοι. Πρέπει να καλυφτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Μπήκαν αυτή τη στιγμή οι οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργικές εργασίες… Λύνει το θέμα με τα αρτοποιεία Ήδη οι πλατφόρμες τα έχουν εντάξει και περιμένουμε το ΦΕΚ.
 
Είναι πανεύκολο να φτιαχτεί μία ομάδα για ανταλλαγή απόψεων στο messenger, πρέπει να παρεμβαίνουμε όσο μπορούμε.  Πρέπει να είναι συγκροτημένη η ομάδα και να πιέζει για πληροφορίες
 
Εάν λύσουμε το πρώτο θέμα με τους εργαζομένους, δοθούν και οι αναστολές που πρέπει, να δούμε μετά το Πάσχα, πως θα απεγκλωβιστεί η αγορά και να πάμε για επανεκκίνηση .
Βέβαια ζητούν να υπάρξει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να έχουν δάνειο κίνησης ώστε να γίνει επανεκκίνηση μέσα στο Μάιο, υπό τον όρο να μην κάνουν καμία απόλυση.