ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Ο Αντώνης Κασσιμάτης (Δημοτικός Σύμβουλος «ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ) ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

  • Την αξιοποίηση της μορφής της τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου , επαναφέρει ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» επισημαίνοντας …
«Παρά το γεγονός ότι υπήρχε δυνατοτητα από 23/3 να χρησιμοποιήσουμε σύστημα τηλεδιάσκεψης που είχε παραχωρήσει η ΚΕΔΕ, δυστυχώς φτάσαμε 31/3. Είναι προφανές ότι θα έπρεπε να το είχαμε κάνει αυτό χθες, ώστε να γίνεται σωστή διαβούλευση, να γίνονται προτάσεις και να συμμετέχουμε όλοι.
Όλοι μαζί θα πρέπει να γίνουμε ο πυρήνας μιας εθελοντικής δράσης. Έτσι το δημοτικό συμβούλιο θα δώσει και ένα μήνυμα … Είναι θετικό ότι προχωράμε με σε αυτή τη διαδικασία
Θα θέσουμε αύριο στην δοκιμαστική συνεδρίαση, ζήτημα της ενεργοποίησης των κοινωνικών δομών του δήμου και της πλαισίωσης από συμπολίτες μας σε μία εθελοντική δράση. Δεν είναι μόνο οι 120 άνθρωποι που λόγο των προηγούμενων συνθηκών σιτίζονται στο εστιατόριο. Θα αυξηθεί ο αριθμός και πρέπει ο δήμος να προετοιμαστεί οικονομικά, να κάνει τροποποίηση προϋπολογισμού για να στηρίξει ένα μεγαλύτερο αριθμό που θα έχουμε σίγουρα, και παράλληλα γύρω από αυτές τις δομές που υπάρχουν , να υπάρξει μία πλούσια εθελοντική δράση συμπολιτών μας ,για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να προετοιμαστούμε. Βέβαια αύριο, θα είναι μία δοκιμαστική συνεδρίαση.»
Στο ζήτημα της γενικότερης αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε μία φάση που προσπαθούμε να ελέγξουμε, αλλά και που παράλληλα θα πρέπει να ενισχυθούν οι δομές , τα νοσοκομεία. Μόνο η ηθική επιβράβευση δεν αρκεί.
  • Την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλου του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του ΕΚΑΒ και των νομικών προσώπων του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ , «ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ»

«Καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή , πρόταση  ώστε όλο το προσωπικό που εργάζεται στο σύστημα υγείας , στη « βοήθεια στο σπίτι», και στον ΟΔΑΖ, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Έτσι δίχνει έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουν και που πρέπει να τους αναγνωριστεί.
Όταν έχουμε κορύφωση της επιδημίας, βλέπουμε τι γίνεται  με τους υγειονομικούς που πεθαίνουν.
Φαντάζομαι ότι σύσσωμο το ελληνικό κοινοβούλιο θα απαντήσει θετικά σε αυτή την πρόταση, που ουσιαστικά δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους  πέντε χρόνια νωρίτερα σύνταξη.
Επίσης είναι φανερό ότι στο οικονομικό επίπεδο όλοι μιλάνε για οικονομική κρίση με ύφεση και αδυναμία της κοινωνίας, του κράτους, των εργαζόμενων, των επιχειρηματιών.
Θα πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση και ιεράρχηση δαπανών. Ερχόμαστε και βλέπουμε κινήσεις, από πλευράς κυβέρνησης, που θα πρέπει να κριτικαριστούν. Δόθηκαν για παραδειγμα,11 εκατομμύρια για ένα μήνυμα που θα έπρεπε να προβληθεί δωρεάν.»
 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ

«Στο θέμα της οδού ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ,  προχώρησε ο κ.Καραμανλής σε ακύρωση των συμβάσεων. Σημαίνει ότι πάνω από 30 εκατομμύρια θα πάρουν οι ανάδοχοι για να μην κάνουν το έργο και θα δώσει και 25 εκατομμύρια για να μην γίνουν παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο δρόμο. Αυτό δεν δικαιολογείται.  Φυσικά υπάρχει και το τεράστιο θέμα με το γεγονός ότι χάνεται το έργο για ένα ορίζοντα τουλάχιστον 6-7 χρόνων. Παραμένουμε σε ένα δρόμο καρμανιόλα.
Ήταν εξασφαλισμένες οι χρηματοδοτήσεις και σταματάει  η υλοποίηση του , προκειμένου να πάει στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, η οποία δεν ξέρουμε αυτή την εποχή αν θα έχει και τα χρήματα να υλοποιήσει το έργο. Πόσα επιδόματα θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν σήμερα με αυτά τα χρήματα που χάνονται ;»

ΓΙΑ  ΤΟ 50% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

«Προτείναμε να συμπεριλάβει το σύνολο των κρατικών αξιωματούχων , το να δοθεί το 50% του μισθού τους για 2 μήνες. Βλέπουμε στη κυβέρνηση από τη μια μεριά να  κάνουν αυτό  και από την άλλη δεκάδες εκατομμύρια να  δίνονται για να σταματήσει ένα έργο. Δηλαδή κάνουμε μία επικοινωνιακή πολιτική με τη μείωση των μισθών των βουλευτών…. που είναι γύρω στα 5-6 εκατομμύρια…»
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Ακόμη βρισκόμαστε στη φάση που περιμένουμε να δούμε πόσο θα λειτουργήσουν τα μέτρα, δεν είμαστε όπως οι άλλες χώρες, όμως και οι αρμόδιοι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί και γι αυτό δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα σπίτια.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, και είναι ευκολότερο εδώ  παρά στις μεγάλες πόλεις.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ αλλά δεν μένουμε από σκέψη και προβληματισμό. Κριτικάρουμε και στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα.