ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)
Με την ΕΣΕΕ επικοινωνούμε. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες, πολλά τα προβλήματα
Ο κ.Λάζαρης δεν έχει άδικο σε αυτά που λέει για την επόμενη ημέρα, όμως δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε, το τι να ζητάμε και το τι μας έχουν προσφέρει.
Αύριο έχουμε συμβούλιο με την ομοσπονδία για να δούμε αυτές τις παραμέτρους.
Και τα ζαχαροπλαστεία όπως και τα εμπορικά καταστήματα , έχουν μεγάλες απώλειες.
Σήμερα υπήρξε αναστάτωση με το θέμα των επιταγών , να δούμε αύριο πως θα υλοποιηθεί.
Αν δεν κάνουμε άμεσα κάποιες κινήσεις δεν θα καταφέρουμε τίποτα ποτέ, γιατί μας πάνε για κλείσιμο
Υπάρχει δυσκολία, γιατί δεν είπε από την αρχή η κυβέρνηση ,ότι όλοι πλήττονται. Ένα ζαχαροπλαστείο τι κέρδος έχει αυτή τη στιγμή;
Τα 800 ευρώ που θα δώσει, είναι σε αυτούς, που έχον κλείσει με κρατική εντολή.
Οι συναλλαγματικές και τα γραμμάτια, δεν έχουν συμπεριληφθεί στο θέμα των επιταγών και αυτό που βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας, είναι  ότι κάτι δεν έχει γίνει.
Το θέμα ότι λειτουργούν μόνο τα super market και όλα τα μικρά καταστήματα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ μας, είναι θέμα. Το super market δεν πουλάει μόνο τρόφιμα αναγκαία, αλλά και σειρά άλλων πραγμάτων.
Μετά την  επιστολή που στείλαμε στο δήμαρχο , χθες μίλησα μαζί του , το θεωρεί πολύ βασικό το αίτημα μας, για αναστολής πληρωμών παλαιών χρεών , απαλλάσσοντας τις επιχειρήσεις που πλήττονται, από κάθε είδους δημοτικά τέλη, το είδε λογικό αυτό που ζητάμε και μου είπε ότι θα δει αν πρέπει να περάσει από δημοτικό συμβούλιο. Μου είπε ότι αν είναι μόνο με απόφαση δική του  θα γίνει αλλά και αν πρέπει να πάει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, πιστεύει ότι όλοι θα το στηρίξουν.
Συζητήσαμε και για τη κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και μου είπε θα το κοιτάξει όπως επίσης κοιτάξει και το θέμα ώστε  να υπάρξουν ελαφρύνσεις στα δημοτικά τέλη, όπως η αναστολή πληρωμών τους.
Το βασικό ήταν όσοι έχουν ρυθμίσεις στο δήμο, να μη τις χάσουν
Μου είπε ότι  θα το συζητούσε με την οικονομική επιτροπή.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ κ.ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ
Κύριε Δήμαρχε,
 
Όπως γνωρίζεται οι περισσότερες επιχειρήσεις με κυβερνητική εντολή έχουν αναστείλει την λειτουργία τους.
Σας καλούμε λοιπόν, παράλληλα με τη κυβέρνηση που πήρε μέτρα ελάφρυνσης των χρεών τους και αναστολής πληρωμών, να πράξετε και εσείς το ίδιο, απαλλάσσοντας τις επιχειρήσεις που πλήττονται, από κάθε είδους δημοτικά τέλη καθώς και αναστολή δόσεων παλαιών χρεών για όσο διάστημα χρειάζεται ώστε η οικονομία και η επιχειρηματικότητα να βρουν τους κανονικούς τους ρυθμούς.
 
Περιμένουμε τις αποφάσεις σας.