ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και την μετακίνηση των πολιτών, εκπρόσωποι του συλλόγου «ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ» επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΛΙΒΑ, με τον Πρόεδρο του συλλόγου Σταύρο Σκιαδόπουλο, να προχωρά σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις , μιλώντας στο IonianRadio.gr, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα με αποδέκτες, τόσο προς τη δημοτική αρχή και το ΦΟΔΣΑ όσο και την περιφέρεια Ιονίων νήσων.
Ο κ.Σκιαδόπουλος απευθυνόμενος στην διοίκηση της περιφέρειας Ιονίων νήσων, αλλά και στον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Στασινόπουλο, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, θα είναι απέναντι τους, αν συνεχίσουν την παρανομία που εξελίσσεται στην περιοχή.
Κάνοντας ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ο κ.Σκιαδόπουλος δήλωσε με έμφαση «αν καταργηθούν οι περιοχές natura,  η Ζάκυνθος θα πουληθεί όλη».
Παράλληλα κάλεσε τους περιβαλλοντικούς συλλόγους και οργανώσεις , να επισκεφτούν το ΛΙΒΑ, για να διαπιστώσουν από κοντά την οικολογική καταστροφή και ανάλογα να αντιδράσουν.
Στην ίδια συνέντευξη ο Πρόεδρος του ΒΡΑΧΙΩΝΑ αναφέρθηκε,  στα πολλά και άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας, στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Αλυκών.Σταύρος Σκιαδόπουλος (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)
Μετά το πέρας της καραντίνας ανεβήκαμε στο ΛΙΒΑ από το δρόμο της Λούχας, γιατί ο άλλος δρόμος είναι κλειστός , τον φτιάχνουν. Ο κ.Σκαλτσογιάνης με ενημέρωσε ότι υπάρχει παλιά μελέτη και θα με ενημερώσει.
Όμως έχουμε γίνει πλέον γραφικοί, όσο αφορά το φωτογραφικό υλικό στο ΛΙΒΑ. Θέλω να ρωτήσω τους πολιτικούς μας, σε ποιον πρέπει να απευθυνόμαστε; Περιφέρεια; Δήμο; Τι καθεστώς υπάρχει; Θέλουμε να κάνουμε τις ερωτήσεις μας. Δεν υπάρχουν τώρα σκουπίδια να ανεβάζουν γιατί είναι χαλασμένο το ένα κοντέινερ. Αυτό που υπάρχει είναι το ότι υπάρχουν δέματα με διάφορα ζαρζαβατικά και μπορούμε να τους φτιάξουμε και γλαρόσουπα που υπάρχουν πολλοί γλάροι να τους ταΐσουμε.
Τα 4 τελευταία χρόνια που ο σύλλογος ασχολείται όπως ασχολείται, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, ο ΛΙΒΑΣ
Ποντάρανε στον κορονοιό, δεν έχουμε και τουρισμό από νωρίς  και φέτος μπορεί να την γλυτώσουμε. Τα δέματα που είναι επάνω στη κατάσταση που βρίσκονται πρέπει να φύγουν και να μεταφερθούν. Θα πρέπει να βγει ένας διαγωνισμός και να ξέρουμε αν η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ θα συνεχίσει να διαχωρίζεται, εντός εισαγωγικών τα απορρίμματα της Ζακύνθου.
Μήπως έφτασε η ώρα οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι να έρθουν να φωνάξουμε όλοι μαζί; Γιατί μέχρι σήμερα κανέναν τους δεν έχω ακούσει να φωνάζει για τα απορρίμματα.
Αν καταργηθούν οι περιοχές natura,  η Ζάκυνθος θα πουληθεί όλη. Εμείς βλέπουμε με θετικό μάτι σε ότι έχει να κάνει με την εποπτεία των απορριμμάτων στη περιφέρεια, όμως θα είμαστε απέναντι τους αν συνεχίσουν αυτή τη παρανομία.
Επειδή ενημερώθηκα και από το κ.Κουτσογιάννη ότι θα καλέσουν τους περιβαλλοντικούς συλλόγους σε συνάντηση, έγινε μια συνάντηση προχθές  με εθελοντικές   ομάδες που εκ παραδρομής δεν κληθήκαμε, την επόμενη φορά θα είμαστε εκεί, θα ενημερώσουμε όλες τις ομάδες και ήδη έχουμε ζητήσει να ανέβουμε όλοι στο ΛΙΒΑ, να δούμε την οικολογική καταστροφή και το τι συμβαίνει εκεί. Τουλάχιστον αν φτιάξουν κάτι , όπου το φτιάξουν να είναι σωστό.
Εμείς τώρα προς το παρόν θα ενημερώνουμε και θα ρωτάμε δήμαρχο και ΦΟΔΣΑ. Όμως αυτή η εταιρεία που πάει να δημιουργηθεί θα πρέπει να ξέρουμε όλοι, ότι θα μιλάμε με κάποιον αόρατο ή θα πρέπει να κυνηγάμε το Γιώργο Στασινόπουλο. Αυτός θα έχει την ευθύνη, μη νομίζει ότι θα εποπτεύει η Κράτσα. Θα πρέπει να σκέπτεται από τώρα ο κ. Στασινόπουλος, πως θα το διαχειριστεί. Μέχρι να οριστικοποιηθεί αυτό, να ξέρουμε όλοι ότι όπου και να απευθυνόμαστε, το μπαλάκι θα πηγαίνει από τον ένα στον άλλο. Καλό είναι όσοι εμπλέκονται να ξέρουν τι λένε όταν βγαίνουν ν α μιλάνε. Οι ζακυνθινοί γνωρίζουν και πρέπει να προσέχουν. Καλό είναι πρώτα να ενημερώνονται και μετά να βγαίνουν
Εύστοχο είναι το σχόλιο του κ.Ζαράνη, « δεν έχουμε πολλά σκουπίδια, δεν έχουμε εκλογές τώρα, άρα ο ΛΙΒΑΣ είναι στη τύχη του.
Δεν ξέρω αν έχουμε νερό στη περιοχή σήμερα, αλλά μέχρι χθες δεν είχαμε. Έχουμε ιδιαιτερότητα στο Καταστάρι, το νερό είναι υφάλμυρο και χρειάζεται ειδική πομόνα να βάλουμε
Σκουπίδια έχουμε  στους κάδους κάποιες ημέρες, γιατί δεν γίνεται καθημερινά αποκομιδή. Το οδικό δίκτυο είναι καλό  , όπως και ο φωτισμός με προβλήματα όταν βρέξει ή όταν έχει δυνατό  αέρα. Η εταιρεία ηλεκτροφωτισμού μαζί με τη δημοτική αρχή πιστεύω ότι έχουν φτάσει σε ένα καλό σημείο το νησί, από θέμα φωτισμού . Τρωκτικά και κουνούπια υπάρχουν στη περιοχή πάρα πολλά. Έχουμε και το μειονέκτημα που είναι το στάσιμο νερό των Αλυκών και από την άλλη είναι το ποτάμι που μπορεί να έχει και λύματα και έχει πάρα πολλά κουνούπια. Αν ξεκινάνε οι μεγάλες θερμοκρασίες από τώρα, τα κουνούπια και τα τρωκτικά θα είναι πάρα πολλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent