ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Προσεγγίζοντας τη «νέα κανονικότητα», τους αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, για την προστασία πελατών και εργαζομένων από την πανδημία, αλλά και την προετοιμασία για την συνολική προσπάθεια ανάνηψης της τουριστικής ζήτησης, η κ.Λένια Μαυρίκου μίλησε εκτενώς στο IonianRadio.gr.
Εστιάζοντας το ενδιαφέρον της, στο κομβικής σημασίας για την επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης  , επανέναρξης των αεροπορικών συνδέσεων, αλλά  και το νέο πλαίσιο λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, η κ.Μαυρίκου δεν παρέλειψε να καταθέσει τον προβληματισμό και την ανησυχία της , δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Εμείς είχαμε 90% πληρότητα μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου που ξέσπασε η πανδημία στη γειτονική μας Ιταλία. Τώρα έχουμε ακυρώσεις όλων των συμβολαίων… Το καλό σενάριο είναι να ξεκινήσουμε  την 1/7 με μείωση στο 50% ή τον Αύγουστο με μείωση στο 60%».
Παράλληλα η κ.Μαυρίκου, εξήρε την αντίδραση της κυβέρνησης αναφορικά με την διαχείριση της οικονομικής κρίσης , τονίζοντας ότι « η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός».
Στην ίδια συνέντευξη ειδική αναφορά υπήρξε από την πλευρά της, στην προστασία των εργαζομένων καθώς και στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι Cavo Mare Luxury Villas, έχουν πολλές φορές λάβει τιμητικές διακρίσεις, προβάλλοντας τη Ζάκυνθο, για τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προς το πελάτη, το σέρβις,  την ποιότητα, την εξυπηρέτηση των πελατών και την φιλικότητα της οικογένειας Μαυρίκου και του προσωπικού, στα πλαίσια πάντα των οδηγιών του Γιάννη Μαυρίκου.
Λένια Μαυρίκου (Επιχειρηματίας Ξενοδόχος – Cavo Mare Luxury Villas)
Πραγματικά βάζουμε όλο μας το μεράκι για να δημιουργήσουμε όλο αυτό, τιμάμε αυτό που κάνουμε και  είναι χαρά μας να πρεσβεύουμε τον ποιοτικό τουρισμό και να αποσπάμε βραβεία κάθε χρόνο από το εξωτερικό.
Εμείς είχαμε 90% πληρότητα μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου που ξέσπασε η πανδημία  στην γειτονική μας Ιταλία. Τωρα έχουμε ακυρώσεις όλων των συμβολαίων και υπάρχει μπροστά μας το καλό σενάριο να ξεκινήσουμε την 1/7 με μείωση στο  50% ή τον Αύγουστο με μείωση στο 60%
Η Ελλάδα επέδειξε ότι είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός, όμως εξαρτώνται όλα από τα αεροπλάνα και τις ξένες κυβερνήσεις.
Εμείς στις βίλες μας, ήδη έχουμε λάβει κάποια πρωτόκολλα, φροντίζουμε για την υγεία των πελατών μας και θα τους παρέχουμε ασφάλεια, υγιεινή αλλά και ξέγνοιαστη διαμονή.
Από τα πρωτόκολλα που ήδη έχουν ακουστεί , άλλα θα τηρήσουν τα ξενοδοχεία και άλλα οι βίλες. Το κάθε πρωτόκολλο θα είναι απαιτητικό έχει κόστος αλλά πρέπει να παρέχουμε το αίσθημα ασφάλειας
Όσο αφορά τα μέτρα στήριξης , η κυβέρνηση αντιμετώπισε υγειονομικά, πολύ καλά την πανδημία, και είναι σημαντικό που εφημερίδες του εξωτερικού και κανάλια ,μας αναδεικνύουν ως πρότυπο.
Όσο αφορά τους εργαζόμενους θα προτιμήσουμε την ομάδα που είχαμε και πέρυσι, και θα καλύψουμε τα βασικά έξοδα, τίποτα παραπάνω. Έχουμε συγκεκριμένα συμβόλαια, όποτε είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε. Δουλεύουμε δυναμικά, για  να βγάλουμε τα σπασμένα του χρόνου
Εμείς στις  βίλες μας, από τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι, στην υποδοχή οι κοπέλες, να έχουν λιγότερη επαφή με τους πελάτες, χωρίς όμως να δημιουργούμε αίσθημα άγχους. Έχουμε παραγγείλει μηχανήματα με ακτινοβολίες για απολύμανση. Την ώρα που είναι ο πελάτης θα είναι μέσα δεν θα μπαίνει η καμαριέρα. Κατά την άφιξη τα κλειδιά θα είναι σε ειδικά σακουλάκια αποστειρωμένα και θα υπογράφονται ειδικές καρτέλες με το όνομα του υπάλληλου, σε ποια βίλα μπήκε και αν είχε επαφή με τον πελάτη.
Προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω ασφαλή εκτίμηση γιατί  τα πράγματα καθημερινά αλλάζουν. Αυτό που πραγματικά ευελπιστώ είναι να ξεκινήσουμε την 1η  ή ίσως τη 2η εβδομάδα του Ιουλίου. Το καλοκαίρι αυτό θα πάει με βασανιστικά αργά βήματα. Χρήματα στην άκρη  δεν θα μας μείνουν, απλά να βγάλουμε τα βασικά μας έξοδα και να μην έχουμε ξανά μπροστά μας την πανδημία τον Σεπτέμβριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent