ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ AΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΚΑΔΙΩΝ , ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR .
Ο κ.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

Ανδρέας Μαρινάκης (Αντιδήμαρχος Αρκαδίων)

Μήπως ξεμπλέξουμε το κουβάρι της ασυναρτησίας που το τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί
Όσο αφορά τη παραίτηση μου, ο δήμαρχος, απάντησε στους λόγους που παραιτήθηκα. Θα ήθελα να πω πρώτα ότι η θέση να ασκείς καθήκοντα στην πολιτική προστασία , είναι μία δύσκολη θέση και φαίνεται αφού  κανείς δεν την αποδέχτηκε μετά την παραίτηση μου και αναγκάστηκε ο δήμαρχος να την πάρει και αυτή , ο ίδιος.
Η αιτίαση του, ότι έχω πολύ δουλειά και δεν προλαβαίνω να ασκώ καθήκοντα σε αυτή την θέση , είναι αστεία. Δεν την συζητώ καν. Είχα δρομολογήσει το πώς θα εργάζομαι. Εξάλλου καθημερινά βρίσκομαι στο Βανάτο
Όσο αφορά τους υδρομεταφορείς , έχει έρθει ο κ. Παύλος Καρδαρης στο γραφείο μου , ο οποίος απαίτησε τα χρήματα, όχι  όταν πήγαινε στη φωτιά, αλλά μετά στον προϋπολογισμό. Ουδέποτε δεν δώρισε ούτε ένα λίτρο νερό στο δήμο και έχει έξοδα όπως τα πετρέλαια του, που αυτά εμείς θα πρέπει να τα πληρώνουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια, κοπή δέντρων δεν έχει γίνει ποτέ. Τώρα γίνονται.
Ο κ.Βαρβαρίγος καθαρίζει τους δρόμους της Ζακύνθου και μπράβο του. Έχει επιτελεστεί ένα μεγάλο έργο. Από αυτές τις εργασίες ο δήμος δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ. Ότι εργασίες γίνονται οφείλονται στην πολιτική προστασία και στον κ.Βαρβαρίγο, αλλά και σε κάποιους ανθρώπους που τον έχουν βοηθήσει οικονομικά
Περιμένω και τη διάψευση του δημάρχου, γιατί δεν μπορεί γραπτώς, να λέει ότι είμαι ψεύτης
Όσο αφορά το γήπεδο Αγγερικού, η μελέτη έγινε από εμένα. Το έκανα και χωρίς να έχω υποχρέωση. Τη δώρισα στο δήμο. Δεν θα μπορούσε όμως ποτέ να ολοκληρωθεί χωρίς την πρόσληψη μηχανικού.
Δεν μπορεί να φταίει ο μηχανικός που έκανε δώρο τις μελέτες  επειδή χάθηκε το έργο. Χάθηκε τέλη Φεβρουαρίου, πράγμα που  σημαίνει ότι ο δήμαρχος δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί.
Οι χωματερές ήταν εις γνώση του δημάρχου, όπως  και πόσες θα πρέπει να καθαριστούν
Είχε σταλεί ερώτηση από τον εισαγγελέα για τις χωματερές  που μάλιστα  έδινε και το τρόπο που θα καθαριστούν. Ο καθαρισμός γίνεται από τις υπηρεσίες του ΦΟΔΣΑ.
Τα σφαγεία τα παλαιά, είχε υποχρέωση, να δημοπρατήσει τα 150.000 ευρώ που ήταν και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Όσο αφορά τα νέα,  μου είπε να κοιτάξω την καταλληλότητα 2 οικοπέδων, ένα στις Ορθωνιές και ένα στη Λιθακιά που το τελευταίο το βρήκα και κατάλληλο. Το άλλο στις Ορθωνιές, θεώρησα ότι είναι πολύ ακριβό, παρόλα αυτά ο δήμαρχος το προωθεί.
Το leader είχε ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες που παραλάβαμε. Eίχε τελειώσει στις 22/7, όμως λόγω εκλογών δόθηκε παράταση έως τέλος Οκτωβρίου. Μάλιστα ενδιαφέρθηκα και έχει ενταχθεί ένα έργο, όσο αφορά τις δεξαμενές νερού
Η απάντηση του δημάρχου, όσο αφορά το χαμένο έργο του Αγγερικού, ήταν ότι θα πάει ΕΔΕ τους υπαλλήλους γιατί χάθηκε. Στοχοποιώντας τους υπαλλήλους δεν θα βγει αποτέλεσμα. Ο ίδιος πρέπει να δώσει τα μέσα στην υπηρεσία. Έχει παρόλα αυτά στοχοποιηθεί υπάλληλος
Θεώρησα ότι είναι έξυπνος άνθρωπος και ότι θα άλλαζε. Έχει τη δυνατότητα να αφαιρει την ευθύνη από κάποιον που δεν λειτουργεί σωστά. Πρέπει να είναι πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών, όχι επιτηρητής των πάντων.. Μετά από 8 μήνες βλέπουμε ποια είναι τα αποτελέσματα…
Τα  προβλήματα δεν εξαφανίστηκαν, το επόμενο διάστημα θα τα βρούμε μπροστά μας. Και κανένας τουρίστας να μην έρθει, όταν πάει ο ζακυνθινός στην παραλία και τη βρει εγκαταλελειμμένη θα είναι κάτι που δεν του αξίζει .
Αυτοί που έχουν την ευθύνη να καταλάβουν ότι πρέποει να αλλα΄ξουν τα πργαμτα
Είμαι στη διάθεση του δημάρχου , από όποια καθήκοντα και να μου αναθέσει, ώστε να κάνουμε τα πρέποντα. Να καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι  ότι πρέπει να σκύψουμε στα πραγματικά προβλήματα της Ζακύνθου, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος.
Η πρόταση που λέει  ότι,  θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, δεν λέει τίποτα. Μόνος του θα κριθεί;
Τον δήμαρχο τον σέβομαι είναι άνθρωπος  τίμιος και μπορεί να δώσει στη Ζάκυνθο. Έχει πολύ καλές προθέσεις, έχει καλά στοιχεία είναι ικανότατος. Δεν είναι και τυχαίο το 70% στο δεύτερο γύρο. Σημαίνει όμως, ότι η ζακυνθινή κοινωνία έχει από εμάς απαιτήσεις. Χρειάζεται δουλειά ομαδική. Στο γήπεδο παίζει η ομάδα, δεν παίζει ο προπονητής.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent