ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


  • «Χάρηκαν που είδαν ζωή γιατί 2 μήνες ήταν νεκρή η πόλη. Θέμα όμως δουλειάς δεν υπάρχει. Τις πρώτες ημέρες βγήκε ο κόσμος να πάρει πράγματα ανάγκης, που δεν τα έβρισκε στο διαδίκτυο ή στο σουπερμάρκετ. Όχι όμως ρούχα, παπούτσια, ακόμη και σε αναλώσιμα δεν είναι το αναμενόμενο»

Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου) 

«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν επιβιώνουμε. Χαρά, αισιοδοξία υπήρξε ότι ξανακυκλοφορήσαμε, ότι φωτίστηκαν τα καταστήματα. Πολλοί χάρηκαν που είδαν ζωή γιατί 2 μήνες ήταν νεκρή η πόλη. Θέμα όμως δουλειάς δεν υπάρχει. Τις πρώτες ημέρες βγήκε ο κόσμος να πάρει πράγματα ανάγκης,  που δεν τα έβρισκε στο διαδίκτυο ή στο σουπερμάρκετ.
Όχι όμως ρούχα, παπούτσια, ακόμη και σε αναλώσιμα δεν είναι το αναμενόμενο
Τώρα αν έβγαλαν δημοσιεύσεις ότι ο κόσμος δεν έβρισκε παρκινγκ γιατί όλοι έτρεχαν στην αγορά, αυτό, δεν υπήρξε. Δυστυχώς δεν υπήρξε αγοραστική κίνηση
Από τη στιγμή που είναι αβέβαιο πως θα δουλέψει ο τουρισμός, τόσος κόσμος βρίσκεται στην ανεργία, εμείς οι επιχειρηματίες δεν έχουμε δεχτεί καμία βοήθεια. Όλα τρέχουν κανονικά εκτός του ότι ήμασταν κλειστά και δεν εισπράτταμε.
Αναστολή υπήρξε. Είχαν κλείσει τα ΚΤΕΟ. Την πρώτη εβδομάδα τα άνοιξαν. Πως θα πάει ο άλλος να περάσει ΚΤΕΟ, να κάνει σέρβις, που 2 μήνες δεν το κινούσε το αυτοκίνητο του; ο έλεγχος είναι πολύ καλός δεν  αντιλέγω σε αυτό, όμως ήταν το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε με καταστήματα κλειστά. Τέτοια εποχή, χιλιάδες κόσμος θα είχε ξεκινήσει να εργάζεται σε εστιατόρια , σε ξενοδοχεία.»

 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

«Είδα επιστολή που έστειλε το επιμελητήριο και ζητά από το δήμο μέτρα που έχουν ζητηθεί ξανά για αλλαγή τελών κλπ. Μέχρι εκεί , στο δήμο. Αυτό που μας καίει σαν συνδυασμός, είναι οι προτάσεις που καταθέσαμε. Είπαν, θα τις ομαδοποιήσουν να τις δούμε. Εμείς τις στείλαμε αλλά δεν ξέρουμε την τύχη τους. Δεν έγινε συμβούλιο. Σήμερα είχαμε  πρόσκληση με τηλεδιάσκεψη αλλά στις μία η ώρα, με ανοιχτό το κατάστημα,  δεν μπορούσα να συμμετέχω Οπότε δεν γνωρίζω αν έγινε. Η συνεδρίαση σήμερα, δεν ήταν για τι προτάσεις μας, αλλά για να εγκρίνουμε κάποιες δαπάνες..
Ζητήσαμε να γίνει διαφημιστική καμπάνια σε όλα τα ΜΜΕ της Ζακύνθου, για να ενισχυθεί η αγορά. Είναι εύκολο να το κάνει το επιμελητήριο. Έχει τα οικονομικά. Έτσι θα βοηθηθούμε κι εμείς σαν επιχειρήσεις.
Γνωρίζω ότι για το νοσοκομείο πήραν μάσκες , δεν γνωρίζω για αγορά μηχανήματος 16.000 ευρώ
Δεν έχει κανείς αντίρρηση να βοηθηθεί σε ότι θέλει το νοσοκομείο, πρέπει όμως να βοηθηθούν και οι επιχειρήσεις.
Οτιδήποτε είναι, υπέρ τα επιχειρήσεων, δεν θα υπάρχει αρνητική ψήφος. Δεν έγινε ΔΣ όμως για να γνωρίζω κάτι παραπάνω
Αντίρρηση και άρνηση δεν θα έχουμε στο να ζητήσουμε οτιδήποτε..
Τέλος επιτηδεύματος, προκαταβολή φόρου, είναι θέματα που μας καίνε. Τι από αυτά συζητήθηκε;
Όποιος μπορεί να βοηθήσει, στο να προωθηθούν τα θέματα που έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση για να μπορέσει να επιβιώσει το εμπόριο. Δεν θα επιβιώσουμε. Τίποτα δεν θα μπορεί να πληρωθεί.
Δεν έχει ο κόσμος να πληρώσει, δεν έχει να ψωνίσει. Έχουμε ζητήσει να δοθούν χρήματα και στο καταναλωτικό κοινό. Δεν κινείται η αγορά όταν δεν υπάρχουν χρήματα.»   

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent