ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ | ΚΑΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, ΕΝΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ…»
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ κ.ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΟΥΦΗΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ iONIAN RADIO.GR,ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ", ΕΝΩ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ

Μαρίνος Στουφής (ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΟ )

Είχαμε κάνει συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, καταθέσαμε τις προτάσεις του συνδυασμού μας , η διοίκηση είπε να συγκεντρωθούν, να υποβληθούν και να συζητησουμε για να διεκδικήσουμε κάποια μέτρα που θα ανακουφίσουμε τα μέλη μας.

Περιμέναμε να υλοποιήσει η διοίκηση αυτό που είχαμε προσυμφωνήσει.

Λάβαμε μία πρόσκληση, που διαπιστώσαμε ότι αυτό που προαποφασίσαμε δεν ήταν μέσα στην πρόκληση. Επιπλέον η συνεδρίαση ήταν στις 1 το μεσημέρι ,που οι συνάδελφοι ήταν στις επιχειρήσεις τους και δεν υπήρχε η δυνατότητα, μετά από τόσο καιρό κλειστά να μην μείνουν στις επιχειρήσεις τους

Καταθέσαμε διαμαρτυρία, καυτηριάσαμε την ακαταλληλότητα της ώρας, το άλλο ήταν ότι δεν έγινε αυτό που προσυμφωνήσαμε.

Δεν εγκρίναμε τις δαπάνες που έφεραν σαν μοναδικό θέμα , και σαν ένδειξη διαμαρτυρίας δεν συμμετείχαμε. Αφού η διοίκηση δεν έκανε το αυτονόητο, στηριχτήκαμε σε μία παράγραφο, και με 9 υπογραφές, τους καλέσαμε σε συνεδρίαση, ώστε να διεκδικηθούν και να προωθηθούν αφού ψηφιστούν, οι προτάσεις μας, στα αρμόδια υπουργεία. Μιλάμε για μέτρα ανεπαρκή, αντίδωρα, που οδηγούν σε πτώχευση και λουκέτα. Θα έπρεπε να είχαμε συζητήσει και να είχαμε καταθέσει τις προτάσεις μας, κάνοντας ότι είναι δυνατόν, μέσα από το φορέα και κάποια ζητήματα να τα διεκδικήσουμε.

Αυτές τις προτάσεις θα τις πάμε σε συμβούλιο ,να γίνουν απόφαση του φορέα.

Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας, θα πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, δεν μπορούμε να κωφεύουμε και πρέπει να διεκδικήσουμε ότι είναι δυνατόν για να μείνουν ανοικτές .

Υπάρχουν δαπάνες που δεν είναι λειτουργικές, όπως για δημόσιες σχέσεις, ταξίδια, προμήθειες. Δεν βλέπουμε δαπάνες ανταποδοτικές, δεν βλέπουμε στήριξη των μελών μας, δεν βλέπουμε τους συμβούλους που θα πλαισίωναν. Βλέπουμε δαπάνες μη ανταποδοτικές για τα μέλη  μας . Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μέλη, που συνέχεια λαμβάνουν υπηρεσίες του φορέα. Εμείς όμως μιλάμε για τις πραγματικές υπηρεσίες. Μιλάμε για άλλη διαχείριση των δαπανών… όταν παράδειγμα έχουμε να κάνουμε αγορές, δεν εγκρίνουμε πάντα από τον ίδιο προμηθευτή, ή αν θέλουμε να κάνουμε μία διαφήμιση δεν γίνεται συνέχεια να γίνεται επανάληψη μόνο στον κ.Στουφή για παράδειγμα.

Έχουν δοθεί στη δημοσιότητα κάποιες προτάσεις που εμείς σαν ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΟ θα τις υπερψηφίζαμε

Κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα διεκδικητικές προτάσεις, που έχουν να κάνουν με το δήμο. Όμως αυτή τη διαδικασία την περνάς μέσα από ένα συμβούλιο, το καταθέτεις , ψηφίζεται  και στέλνεις τα σχετικά έργα. Δεν μπορείς να στέλνεις έγγραφα χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις.

Δεν έχω δει να φεύγει από τη διοίκηση έγγραφο προς της κυβέρνηση, ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή και υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Και τα νέα μέτρα και τα παλιά είναι ανεπαρκή. Οι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει, έχουν τεράστια πτώση στο τζίρο τους.

Θεωρούμε ότι όταν έχουμε στη δημοσιότητα προτάσεις και δεν είναι απόφαση διοικητικού συμβουλίου και από την άλλη έχουμε επιχειρήσεις με προβλήματα .  Βλέπουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά. Θα έπρεπε να υπάρχουν διεκδικητικές προτάσεις στη κυβέρνηση

Το ΔΣ πρέπει να λάβει αποφάσεις διεκδικητικές απέναντι σε όλους αυτούς που οφείλουν να μας ακούσουν.

Θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί ότι βαράνε εκδούλευση. Με προτάσεις τους θα μπορούσαν να είχαν διεκδικήσει από τα αρμόδια υπουργεία.

Οι δικές μας προτάσεις μας συγκεκριμένες  και υπέρ των μελών μας

Κάποτε με τον κ.Τσουκαλά, μια χούφτα λογιστές, αποφασίσαμε ότι πρέπει να   διεκδικήσουμε την μείωση του ΕΝΦΙΑ. Τα καταφέραμε …. Τίποτα δεν μας χαρίζεται, τίποτα δεν είναι στην τύχη του αν δεν υπάρχει μία διεκδικητική διοίκηση, χωρίς να σκέπτεται αν δυσαρεστήσει πολιτικούς. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους που μας έστειλαν Άκη μέσα, να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοικτές.

Για αυτό ζητήσαμε το έκτακτο συμβούλιο… δεν είδα κανένας από τη διοίκηση να βγει και να τα πει. Δηλαδή; Δεν υπάρχει πρόβλημα ;

  Έπρεπε να είχαμε γελάσει τον κόσμο με δελτία τύπου. Αντί αυτού βλέπουμε να διεκδικούμε από το δήμο. Από τη μεριά της κυβέρνησης; Βγήκαν να διεκδικήσουν; Δυστυχώς για μένα αυτή τη περίοδο της κρίσης που πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι επιχειρήσεις, όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να διεκδικηθούν, να λεμέ στον κόσμο τι γίνεται  και να μην κοιτάζουν μη και δυσαρεστήσουν κάποιον αλλά να διεκδικήσουν έστω και το ελάχιστο

 

Με μια διοίκηση άλλη αν ήταν στο επιμελητήριο δεν υπήρχε περίπτωση όλα αυτά που λέμε να μην τα είχαμε διεκδικήσει από την πρώτη ημέρα του κλεισίματος των επιχειρήσεων.

 Απλά πρέπει να θέτονται οι προτάσεις στο τραπέζι να τις διεκδικούμε και να μη χαϊδεύουμε τα αυτιά είτε στον αντιπεριφερειάρχη είτε στο βουλευτή… Πρέπει να είμαστε δυσάρεστοι και να προσπαθούμε να ταξινομούμε τις προτάσεις μας και να τις διεκδικούμε. Πρέπει να λέμε τα καλά και τα κακά. Δεν μπορεί να είμαστε κρυμμένοι πίσω από μία κουρτίνα.

θεωρώ θα γίνει σοβαρή συζήτηση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τα μέλη μας

Όσο αφορά τον οργανισμό τουρισμού, θα μπορούσε να το είχε δει και να το είχε προωθήσει , το επιμελητήριο. Θα πρέπει να κάνουμε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, να συμμετέχουν νομικά πρόσωπα , σύλλογοι ξενοδόχων, δίκτυο οινοποιών , ΕΘΠΖ, κλπ. Αυτή  η εταιρία θα πρέπει να στηρίζεται στην αποτελεσματικότητα και στη διαφάνεια, οι εκπρόσωποι δεν θα πρέπει να δικαιούνται αμοιβή για δαπάνες τους. Θα πρέπει να έχει κάποιους σκοπούς όπως η τουριστική ανάπτυξη της Ζακύνθου, προβολή εθίμων, τουριστικών προϊόντων…  Θα πρέπει να δημιουργεί δράσεις που θα έχουν προϋπολογισμό Θα πρέπει να υπάρξουν πόροι από ευρωπαϊκά προγράμματα και  θα πρέπει να έχει 3 όργανα διοίκησης, δ/ντη και επιτροπή από 9 μέλη


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent 


ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Πόσο στ’ αλήθεια ταλέντο χρειάζεται για να καταφέρει κανείς μετά από δυομιση μήνες με κλειστές τις επιχειρήσεις να μη μπορεί να πάρει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα για να προωθήσει και να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης για τα μέλη του ;;;;;;;;;
Στη πρόσκληση που λάβαμε για συνεδρίαση Δ.Σ επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι είναι αδιάφορο από την πλευρά της Διοίκησης εάν μπορέσουν τα μέλη του Δ.Σ να συμμετέχουν λόγω της ακαταλληλότητας της ώρας ( 13.00 ) με ανοικτές πλέον τις επιχειρήσεις , και με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι αυτό που είχε συμφωνηθεί στο προηγούμενο συμβούλιο , δηλαδή η κατάθεση και ψήφιση προτάσεων για την στήριξη των μελών μας δεν συμπεριλαμβανόταν ως θέμα στη πρόσκληση . Αντί αυτού καλούμαστε για ψήφιση απολογισμού οικονομικού έτους 2019 , και ενημέρωση μελών σχετικά με ενέργειες και δράσεις του Επιμελητηρίου Covid-19.
Ο συνδυασμός μας δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση , ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αλαζονεία και τον τρόπο διοίκησης του φορέα σεβόμενοι τους εαυτούς μας και τα μέλη μας . Φυσικά ΔΕΝ εγκρίνουμε τον απολογισμό της διοίκησης οικονομικού έτους 2019 με πραγματοποιηθείσες δαπάνες 224.223,94 ευρώ . Και αναρωτιόμαστε : Πόσα μέλη μας έχουν λάβει τις υπηρεσίες του φορέα ;;;;; ( Κατέθεσαν τεκμηριωμένες εισηγήσεις στη πολιτεία ;; Ενημέρωσαν τα μέλη μας για αναπτυξιακά , επενδυτικά και χρηματοδοτικά προγράμματα ;; Ενίσχυσαν οικονομικά δράσεις επαγγελματικών συλλόγων ;; Επιχορήγησαν πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας τους ;;; κλπ .)
Όσα δελτία έχουν λάβει δημοσιότητα ως προτάσεις , μπορούν να θεωρηθούν προτάσεις του φορέα χωρίς να υπάρχει έστω και μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ;; Ας αφήσουμε το φορέα έξω από «πολιτικά παιχνίδια» και ενέργειες για το θεαθήναι . Οι καιροί ου μενετοί .
Καλούμε την διοίκηση σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα : Τις προτάσεις στήριξης των μελών μας που έχουν κατατεθεί , ώστε να γίνουν θέσεις διεκδίκησης του φορέα ,με χρήση ηλεκτρονικών μέσων , σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 69 του Ν. 4497/2017(ΦΕΚ171Α/13-11-2017).
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ
1) Στουφής Μαρίνος
2) Κεφαλληνος Ιωάννης
3) Παράσχη Γεωργία
4) Μπουζιάνου Λιλλυ
5) Χαικάλη Ρομίνα
6) Γιαννατος Κωστας
7) Βελιανίτης Νίκος
8) Ξένος Δημήτριος
9) Μποτώνης Διονύσιος
Ζάκυνθος 25/05/2020
ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΣΤΟΥΦΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ