ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ… ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ , ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»
«Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ) ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ… ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΡΑ , ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ, Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΒΗ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ … Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

Ο κ.ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΔΡΥΣΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ… ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

Αντώνης Νικολουδάκης (Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου)

Δεν χωρούν πρωτοτυπίες, για να διεκδικήσει κανείς τη βράβευση γαλάζιας σημαίας, πρέπει να ασχοληθεί με σοβαρότητα, κάτι που δε συνέβη τα 2 τελευταία χρόνια στο δήμο

Ήμασταν πρώτοι στα ιόνια νησιά και τώρα τελευταίοι… Εάν ημπόρει η Λευκάδα να έχει 8 γαλάζιες σημαίες, δε μπορεί η Ζάκυνθος να μην έχει διπλάσιες. Δεν είναι θέμα μόνο πολιτικής βούλησης,  πρέπει να τα  βλέπουμε κάποια πράγματα και στο υπηρεσιακό επίπεδο.

Δεν χρειάζεται ο δήμαρχος για να κάνουν το στοιχειώδες οι υπηρεσίες δηλαδή την αίτηση,  ή η διεύθυνσης προσωπικού να κάνει προσλήψεις.

Είναι ντροπή στο 2020 οι υπηρεσίες να μην κάνουν τα στοιχειώδη.

Λέμε ότι ο τουρισμός είναι ο επαγγελματικός και οικονομικός αιμοδότης του νησιού. Στο  δήμο υπάρχει ένα γραφείο με μία υπάλληλο που είναι υφιστάμενο σε άλλες υπηρεσίες. Υποβάλαμε το αίτημα για τη δημιουργία διεύθυνσης τουρισμού, το οποίο δυστυχώς χάθηκε. Υπάρχει γραφειοκρατικός μηχανισμός,  γκρίζος…

Θα πρέπει η διεύθυνση διοικητικού να προχωρήσει στη δημιουργία δ/νσης τουρισμού. Δεν το έχει κάνει και αυτό είναι λάθος. Από το κ.Κολοκοτσά είχε δοθεί εντολή αλλά δεν έγινε ποτέ. Τώρα με τον κ.Αρετακη δεν γνωρίζω. Δεν έχει συμβεί, άμεσα πρέπει να γίνει και να αυτονομηθεί αυτή η διεύθυνση.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή, ένα από τα πρώτα πράγματα που προσπάθησε, να κάνει ήταν να επαναφέρει το πρόγραμμα με τις γαλάζιες σημαίες. Όμως σταμάτησε η προπαίδεια, εν τη γενέσει της, γιατί ανακάλυψε ότι δεν είχαν γίνει οι αίτησεις για το 2020, από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Το γνωρίζω ξεκάθαρα. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με  τη προστασία της φύσης,  όμως είχαν παρέλκει οι ημερομηνίες

Πρέπει να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε το πρόγραμμα. Έγινε προσπάθεια από τη κ.Καψαμπελη ,γιατί έφυγε το κομμάτι αυτό από την επιτροπή τουρισμού , και βρήκα εμπόδια. Προσπάθησε να κάνει συνάντηση με τις συναρμόδιες υπηρεσίες,  απελπίστηκε με την εικόνα που της έδωσαν και πείστηκε ότι δεν μπορεί η Ζάκυνθος να αποκτήσει γαλάζιες         σημαίες.

Έχω επικοινωνήσει με τη κ.Καψαμπέλη , εξακολουθώ και πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο  σε ένα τριετές πρόγραμμα, να ξεπεράσουμε και τις 18 που είχαμε…  Θα έχω συνάντηση με την αντιδήμαρχο και πιστεύω ότι παρέα θα βοηθήσουμε όλοι, να τις αποκτήσουμε.

Είναι τιμή μας στο Εleon , που για 9η χρονιά, βραβευόσαστε με τη γαλάζια σημαία.

Ο κανονισμός δεν δεσμεύει μόνο τη δημοτική αρχή, δίνει το δικαίωμα όταν κάποιος για παράδειγμα ξενοδόχος, έχει όμορη παραλία μπροστά στην επιχείρηση του, να πάρει την ευθύνη και να διεκδικήσει τη βράβευση. Εγώ αυτό έκανα και αυτή την εμπειρία μου μετέφερα μετά,  με τα αποτελέσματα που γνωρίζουμε

 Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, χρειάζεται συνέπεια και σοβαρότητα. Ούτε τα κόστη είναι τεράστια, ούτε  η διαχείριση. Αποφασιστικότητα χρειάζεται και στοιχειώδης συνέπεια

Πριν ακόμη αποχωρήσω  τότε, είχα φροντίσει να ενταχτούν στο σύστημα μέτρησης και περισσότερες παραλίες. Τουλάχιστον 28 είναι επιλέξιμες για να διεκδικήσουν. Πρέπει να πιστοποιηθεί και η άρτια οργάνωση . Υπάρχει το περιθώριο, ίσως πρέπει και οι ξενοδόχοι να  πάρουν τη πρωτοβουλία, να συνασπιστούν, να ανακουφίσουν το δήμο ,αλλά και  σε συνεργασία μαζί του, να μοιράσουν τις αρμοδιότητες για τις γαλάζιες σημαίες. Δεν θα πρότεινα κάτι τέτοιο αν δεν είχα να παρουσιάσω το δικό μου παράδειγμα.

 

Προσωπικά για το ναυάγιο δεν μου είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει

Ο δήμαρχος είναι κάθετος ότι έχει πράξει τα δέονται και μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει. Θα είναι ήττα αν δεν κατορθώσουμε να δώσουμε το Ναυάγιο στους επισκέπτες του. Θα ζητήσω συνάντηση με αυτούς που ασχολούνται. Κρατάω ότι γίνονται προσπάθειες όμως όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα.

Έχει παγιωθεί στους επαγγελματίες ότι η σαιζόν θα ξεκινήσει και όλοι μπαίνουν σε πορεία προετοιμασίας

Υπάρχει αγωνία και αβεβαιότητα. Θα παίξει ρόλο πόσο νωρίς θα ανοίξει η αγορά της Μ. Βρετανίας, αλλά και το πως θα ανταποκριθούμε …. Δεν αποκλείεται να δούμε ότι τον Αύγουστο οι πτήσεις θα αυξάνονται . Μας είπε ο αερολιμενάρχης, ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για την Ελλάδα,  διεθνώς έχουμε κερδίσει με το υγειονομικό πλεονέκτημα διαχείρισης της κρίσης.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent