ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Αντώνης Κασσιμάτης (Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζακύνθου , επικεφαλής «ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»)


«Ζήτησα να κάνω μία σύντομη παρέμβαση με αφορμή την τοποθέτηση  που έκανα την Τετάρτη και αφορούσε το πού βρισκόμαστε σε σχέση με τη μεγάλη εικόνα της πανδημίας του κορωνοιού . Έκανα κάποιες συγκριτικές επισημάνσεις όσο αφορά την αλλοπρόσαλλη και αντιφατική τακτική της κυβέρνησης, κυρίως όσο αφορά το άνοιγμα του τουρισμού, που θεωρούσα ότι αποτελούσε ένα προβληματικό τρόπο που θα επηρέαζε την εξέλιξη της πανδημίας και ταυτόχρονα άσκησα και κριτική στο βουλευτή Ζακύνθου κ.Ακτύπη, στην οποία προσπάθησε να απαντήσει και φυσικά θεωρώ θετικό το ότι άνοιξε ένας διάλογος.
Με βάση και τις σημερινές εξελίξεις και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ.Χαρδαλιάς, δυστυχώς τρεις φορές, οι εκτιμήσεις μου ότι βρισκόμαστε σε μία σταθερά διευρυνόμενη διασπορά του κορωνοιού στη κοινότητα, επιβεβαιώνονται.
Δεν το λέω χαίροντας, αλλά αντιλαμβανόμενος και ως γιατρός που είμαι και έχοντας καλύτερη αντίληψη τι σημαίνει αυτό το πράγμα.
Όμως πράγματι, όλες αυτές οι ανακολουθίες, οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες καλλιέργησαν και το θέμα της ατομικής ευθύνης που έχει όμως να κάνει και με το τι εκπέμπει η πολιτεία.
Η αίσθηση της χαλάρωσης ότι μπορούν να έρχονται οι τουρίστες χωρίς να έχουν κάνει τεστ, ότι μπορούμε να τους ελέγχουμε εδώ, να περιμένουμε και 72 ώρες για το πότε θα βγει το τεστ, αυτή η χαλάρωση, επιβεβαιώνει τα όλα όσα είπα και την κριτική που έκανα στην κυβέρνηση για το θέμα του κορωνοιού.
Όσο αφορά αυτά που είπε ο κ.Ακτύπης,  παραδέχτηκε, προφανώς για να το υποβαθμίσει, ότι πράγματι πολλές φορές κάνει επικοινωνιακή πολιτική, και προσπαθεί να διογκώσει πράγματα τα οποία γίνονται ή πρόκειται να γίνουν, σε σχέση με το θέμα αυτό και έκανα μια χαρακτηριστική αναφορά στο γεγονός ότι επιχείρησε να πει ότι ένας μοριακός αναλυτής ο οποίος έφτασε στο νοσοκομείο και ο οποίος έχει  δύο θέσεις , ότι είναι δύο μηχανήματα.
Θεωρώ θετικό ότι θα φροντίσει να μάθει για τον αριθμό τεστ που γίνονται στο αεροδρόμιο.
Άρα αποδέχτηκε τη κριτική μου και μάλιστα να πούμε ότι σημερα στα 78 κρούσματα στην Ελλάδα έχουμε και δύο στη Ζάκυνθο.
 το ξαναλέω πάλι, γιατί δεν είναι κανείς να παίζει με αυτά τα πράγματα, αλλά να επισημαίνει τα προβλήματα , τα κενά που υπάρχουν
Κάνω έκκληση να συμμορφωθούμε,  ανεξάρτητα ποιος φταίει και τι μηνύματα εφησυχασμού έχουμε. Πρέπει να δούμε σοβαρά τη φάση που βρισκόμαστε. Έχουμε έξαρση και θα πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτές τις οδηγίες, γιατί τα πράγματα δεν είναι απλά. Έκκληση προς όλους και κοινωνία και ανθρώπους που κρατούν δραστηριότητες, να δείξουν  πολύ προσοχή»

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent