ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Στη Ζάκυνθο το Περιφερειακό Συμβούλιο το Σαββατοκύριακο (1&2/8/20)
  • «Σαφώς και γνωρίζαμε ότι θα υπήρχαν κρούσματα. Η εύκολη λύση ήταν να κλείσουμε τα σύνορα. Όμως τι θα γινόταν με τον κόσμο που δουλεύει στο τουριστικό προϊόν; Τι θα απαντούσαμε σε αυτό τον κόσμο;»
  • «Από την Κυβέρνηση ,έχουν τηρηθεί όλα, όπως έπρεπε να τηρηθούν»
  • «Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έκανε καλύτερα τα πράγματα, αλλά θεωρώ ότι είναι μετά Χριστού προφήτες»

Νίκος Μουζακίτης (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων)

Η αλήθεια είναι ,ότι ήρθα μόλις τώρα στη Ζάκυνθο και δεν έχω προλάβει να δω πολύ κόσμο ακόμη.  Γνωρίζω το θέμα των  απορριμμάτων , άλλωστε και στη Κέρκυρα, είμαστε παθόντες χρόνια, αλλά θεωρώ ότι με σωστή δουλειά θα λυθεί το θέμα και στη Ζάκυνθο. Την Κυριακή μάλιστα αποτελεί και θέμα του περιφερειακού συμβουλίου.
Όσο αφορά το νέο ΦΟΔΣΑ, ήδη γίνονται διάφορα πράγματα, ήταν μια απόφαση που  και εμάς μας ξάφνιασε, θεωρώ ότι είναι στα θετικά να συμμετέχει και η περιφέρεια, εξάλλου θα έχει το 40%. Νομίζω ότι γίνονται ενέργειες, το Δ.Σ που απασχολείται με αυτό το θέμα, υπάρχει.

COVID-19  / ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Αυτή τη στιγμή προηγούνται δύο πράγματα, η υγεία και η οικονομία, κάτι που γνωρίζουν οι τοπικές κοινωνίες.
Ανοίξαμε τα σύνορα, άρα ήταν βέβαιο ότι θα έχουμε κρούσματα.
Εκείνο που είπα εγώ, ήταν ότι σαφώς και ενδιαφέρει η κατάσταση και τα κρούσματα, αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει περισσότερο ,  έιναι να τηρούνται τα μέτρα, να τα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  ώστε να διασφαλίσουμε ό,τι μπορούμε από τη χαμένη χρονιά φέτος και δεν θα πρέπει κάποιος να κοιτάζει τον αριθμό των κρουσμάτων.
Ίσως τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα , εμείς πρωτίστως πρέπει να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να μπορέσουμε να τραβήξουμε τη σαιζόν, όσο μπορούμε πιο μακριά.
Σαφώς και γνωρίζαμε ότι θα υπήρχαν κρούσματα. Η εύκολη λύση ήταν να κλείσουμε τα σύνορα. Όμως τι θα γινόταν με τον κόσμο  που δουλεύει στο τουριστικό προϊόν; Τι θα απαντούσαμε σε αυτό τον κόσμο;
Απο την Κυβέρνηση ,έχουν τηρηθεί όλα, όπως έπρεπε να τηρηθούν. Μιλάγαμε για τον ανταγωνισμό που έχουμε με Ισπανία ότι ήμασταν πιο σκληροί. Όλα έχουν τηρηθεί όπως πρέπει. Κρούσματα θα είχαμε από τη στιγμή που ανοίξαμε τα σύνορα. Όμως έπρεπε να αποφασίσουμε ή να σώσουμε την οικονομία ή να μην έχουμε καθόλου κρούσματα.
Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έκανε καλύτερα τα πράγματα, αλλά θεωρώ ότι είναι μετά Χριστού προφήτες.
Σωστά ανοίξαμε τη σαιζόν, σωστά πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε. Κατά την εκτίμηση μου τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται σε μεγάλο βαθμό. Το βλέπω στα πλοία , στα εστιατόρια. Ο κόσμος το έχει συνειδητοποιήσει και προσπαθεί να προστατέψει την υγεία του.

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent