ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

- «ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΑΣ, ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» , δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων των μαθητών Ζακύνθου και προσθέτει «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΓΟΥΡΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΥΚ», ενώ έμφαση ο κ.Γεωργάνος έδωσε στις αίθουσες και στον αριθμό των μαθητών, που κατά την εκτίμηση δεν παρέχουν την αναμενόμενη προστασία.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Γεωργάνος, αναφέρθηκε γι άλλη μια φορά στα κτιριακά προβλήματα των σχολείων.
Διονύσης Γεωργάνος (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Μαθητών Ζακύνθου)

«Οι ανησυχίες μας επαληθεύτηκαν, είχαμε ελλείψεις, τα σχολεία δεν ήταν έτοιμα 100%.
Με τις μάσκες έγινε μπάχαλο. 2-3 σχολεία πήραν μιας χρήσεως  και μάλιστα θα τις αγόραζαν και θα πήγαιναν στο σχολείο το τιμολόγιο να πάρουν τα χρήματα.
Κάποια σχολεία όπως στο Γερακάρι, δεν πήρε για 170 μαθητές μάσκες αλλά πήρε μόνο 100…  Κάποιες άλλες ήταν τεράστιες… Στην ανησυχία μας και στο θυμό μας γελάσαμε γιατί είναι για γίγαντες και όχι για παιδιά… Έγινε αυτό που φοβόμασταν και γι αυτό καταθέσαμε στο και πέντε την καταγγελία
Ήμασταν σίγουροι ότι δεν θα ήταν όλα έτοιμα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ
Αύριο υπάρχει σχολείο που δεν θα έχει καθαρίστρια. Εδώ υπάρχει παράβαση πρωτοκόλλου. Γι αυτό γίνεται και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αύριο, κάτι που λίγο πριν δεν το θεωρούσαν απαραίτητο.
Ζητάμε ανθρώπους με υπευθυνότητα και ευθύνη. Έστειλαν 4 αντισηπτικά σε σχολείο με 172 μαθητές
Η ένωση ότι λέει είναι αλήθεια,  έχουμε επικοινωνία με όλους τους συλλόγους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4-5 σχολεία που δεν έχουν αντισηπτικά. Έστω και ένα να μην έχει , υπάρχει παράβαση.
Υπάρχουν κενά όσο αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών. Φέρουμε ευθύνη όλοι κι εμείς και η δημοτική αρχή. Γιατί δεν μας έδωσαν αυτή την αναβολή στο να ανοίξουν;
Τα κενά αυτά και με τις καθαρίστριες θα έπρεπε να τα είχαμε κλείσει, όπως και το θέμα με τα χόρτα και τα σκουπίδια στην είσοδο. Ακόμη και οι κάδοι δεν έχουν απομακρυνθεί από τις εισόδους κάποιων σχολείων
Όταν ζητάγαμε στις 15/6 να σκεφτούμε πως θα ανοίξουν , δεν άκουγε κανένας. Δεν εισακουστήκαμε και η καθυστέρηση είναι ευθύνη μόνο του Δήμου, που καθυστέρησε την υλοποίηση εργασιών στα σχολεία. Το υπ αριθμό 1 για εμάς, είναι η καθαριότητα και οι αποστάσεις.
Με το κ.Σπίνο τελευταία φορά επικοινώνησα την Κυριακή, θα τον πάρω όμως σήμερα. Ο άνθρωπος εργάζεται αλλά πρέπει να γίνουν τα αναγκαία στα σχολεία.
Την Κυριακή υπήρχε λόγος να γίνει διανομή της μάσκας; Θα μπορούσε ν α έχει εξασφαλίσει ο δήμος μάσκες και όταν έρχονταν της ΚΕΔΕ θα μοιράζονταν. Τα παιδιά είναι 6.740, τόσες και οι μάσκες που ήρθαν . Κάνουν οικονομία στις μάσκες; Οι γονείς   αγόραζαν από μόνοι τους. Έγινε μεγάλος χαμός στο διαδίκτυο με τις μάσκες που  μοιράστηκαν.
Παγούρια δεν πήρε κανένα σχολείο , δυστυχώς…. Αυτό που θα έρθει είναι για εντυπωσιασμό και χωρητικότητας ενός ποτηριού νερού…
Στο Γ΄Δημοτικό  Ρίζας και στο Α΄δημοτικό Πόλης, υπήρξαν από ένα παιδί που λιποθύμησαν.
Οι λύσεις δεν θα έρθουν με τη μάσκα, αν δεν υπάρξουν αποστάσεις. Δεν κρατιούνται, όμως. Το μεσημέρι που σχολάνε επίσης, γίνεται πανηγύρι από τους γονείς.
Τα παιδιά κάθονται ανά δυάδες στα θρανία και χωρίς να μεσολαβεί Plexiglas.
Κυριακή πρωί με πήρε να του πω τι ελλείψεις υπάρχουν και τι ανάγκες,  και του είπα να τα δει από τις υπηρεσίες του και τους υπευθύνους. Δεν επικοινώνησα άλλο».
  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent