ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Δρομολογούμε λύσεις…» - «Θα διεκδικήσουμε περισσότερες προσλήψεις λόγω COVID-19   (καθαρίστριες)» - Τι δηλώνει για τα δυο περιστατικά λιποθυμίας στα 2 δημοτικά σχολεία |

ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ |«ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ «ΑΣ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ».
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο κ.ΣΠΙΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΣΚΩΝ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, « ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ»
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΛΟΓΩ COVID-19, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ «ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ» ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ « ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑΣ ΣΤΟ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΙΖΑΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΌΤΙ Η ΜΑΣΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ» ΕΝΏ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ «Η ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΑ»

Νικήτας Σπίνος (Αντιδήμαρχος Αλυκών – Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ζακύνθου)

«Βιώνουμε μία πραγματικότητα που δεν έχει προηγούμενο και σε ότι αφορά την ανησυχία του κόσμου και σε ότι αφορά τις ανάγκες των σχολείων.
Όσο αφορά το πρώτο, είναι ανθρώπινο όμως λίγοι θα διαφωνήσουν στο ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Η γνώση δεν μπορεί να περιμένει
Οι μάσκες δεν ήρθαν στην  σωστή ποσότητα  και δεν ήταν  κατάλληλες. Μέχρι τέλος της εβδομάδας ενημερωθήκαμε ότι θα λάβουμε και άλλες και πιο κατάλληλες.
Όσο αφορά τις καθαρίστριες θα θέλαμε να είχαμε περισσότερες και με περισσότερες εργατοώρες.
Χρησιμοποιούμε και τις καθαρίστριες του δήμου μας. Η πρώτη ημέρα πήγε ικανοποιητικά. Μέρα με την ημέρα τα πράγματα θ α πηγαίνουν καλύτερα.
Πιστεύω ότι κανένας δεν διαφωνεί ότι τα χρήματα που δίνονται είναι λίγα για τις καθαρίστριες αφού μικτά είναι 300 ευρώ. Το δεύτερο είναι ότι εμείς τις θέλουμε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και δεν φτάνουν 3 ώρες. Τα έχουμε εντοπίσει και κοιτάμε τρόπους να καλύψουμε τις ανάγκες. Αύριο θα επικοινωνήσω με την ΚΕΔΕ πιστεύω οτι θα δοθεί καλύτερη λύση.
Η πίεση του χρόνου έχει φέρει κάποια αποτελέσματα που οφείλουμε να τα θεραπεύσουμε.
Επειδή περιμέναμε τις οδηγίες και μετά τις διευκρινιστικές, κάθε ημέρα κάναμε πράγματα. Δεν χάθηκε ούτε μία ημέρα. Ας μη ψάχνουμε να δημιουργούμε καταστάσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Πρέπει να δούμε τι λύσεις θα δώσουμε στα υπάρχοντα προβλήματα. Τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με το καλύτερο τρόπο.
Γι αυτού του είδους τις αποφάσεις συνδιαλέγονται ειδικοί επιστήμονες που γνωρίζουν και το θέμα της υγείας και τη παιδείας. Είναι ομάδες που συνεκτιμούν πολλές παραμέτρους, μαθητικά , στατιστική κλπ.
Ο προβληματισμός είναι ανθρώπινος όμως δεν πρέπει να έχουμε συμπεριφορές απόλυτες εφόσον μέχρι τώρα αυτοί οι άνθρωποι μας έχουν πάει καλά.
Έχει βελτιωθεί η θέση της Ελλάδας σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη. Σε σχέση συγκριτικά με τα άλλα κράτη είμαστε σε καλύτερη θέση από όταν ήμασταν σε καραντίνα, όπως είπε κι ο πρωθυπουργός.
Σε ότι αφορά τις καθαρίστριες θα κάνουμε επαναπροκήρυξη και ενδεχομένως να κάνουμε παρατήσεις στο οικονομικό θέμα
Θα επικοινωνήσουμε με ΚΕΔΕ για διευκρινίσεις αλλά σχεδιάζουμε να κάνουμε προσπάθεια προσλήψεων για τον covid με περισσότερες εργατοώρες και να επανέλθουμε στο αρμόδιο υπουργείο με τον ισχυρισμό ,ότι ο αριθμός που μας έδωσε δεν είναι επαρκής.
Μας βασανίζει από τη πρώτη στιγμή που το εντοπίσαμε και δρομολογούμε τις λύσεις.
Για τα περιστατικά λιποθυμίας στα 2 δημοτικά ο κ. Σπίνος δήλωσε:
Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που δείχνουν ότι η μάσκα μπορεί να δημιούργησε τέτοιου είδους προβλήματα. Μπορεί ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα σε κάποιον που έχει χρόνιο αναπνευστικά προβλήματα και όχι σε ένα παιδί.
Η μάσκα είναι απολύτως αναγκαία και πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά. Ιδιαίτερα στα παιδιά πρέπει να επαναλαμβάνουμε τις οδηγίες. Πρέπει να τους δίνουμε τις συμβουλές ώστε να τις χρησιμοποιήσουν όσο γίνεται καλύτερα.
Σήμερα έβλεπα στο Καταστάρι τα μικρά παιδάκια ότι δεν ενοχλούνταν, αυτό μας έδινε αρκετά σοβαρό πλαίσιο ασφαλείας
Γνωρίζουμε ότι παραμένει ο ιός στις επιφάνειες από 4-12 ώρες . Τα σχολεία ήταν κλειστά περισσότερο από 3 μήνες οπότε δεν τίθεται θέμα γι απολύμανση για να προστατευτούμε από τον ιό. Πρέπει να εστιάσουμε στον καθαρισμό. Η χλωρίνης είναι αυτή που σκοτώνει το κορωνοιό».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent