ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΟΘΟΣ |ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΑΝRADIO.GR, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΛΑ ΚΥΛΗΣΑΝ ΟΜΑΛΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑ».
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΛΩΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο κ.ΠΟΘΟΣ ΌΤΙ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΌΛΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΑΜΕ… Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ή ΜΕ ΙΔΙΩΤΗ Ή ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ».
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΕΔΩΣΕ Ο Δ/ΝΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΉ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ , ΕΝΩ ΕΞΕΙΡΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Διονύσης Πόθος (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου)

«Από αρχές Αυγούστου που ανέλαβα είχα  συνάντηση το κ. Δήμαρχο. Δυστυχώς δεν πήγαν όλα όπως θέλαμε
Παράπονα δεν είχαμε για τη χρήση της μάσκας.
Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές  και συνάδελφους.  Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και διευθυντές που κατέβαλαν τεράστιες    προσπάθειες για να είναι έτοιμα τα σχολεία σήμερα
Όσο αφορά την καθαριότητα, υπεύθυνος είναι ο Δήμος
Από αρχές Αυγούστου που ανέλαβα είχα  συνάντηση το κ. Δήμαρχο. Δυστυχώς δεν πήγαν όλα όπως θέλαμε. Οι καθαρίστριες για παράδειγμα  πήγαν την Πέμπτη στα  σχολεία. Έπρεπε να είχε ξεκινήσει η καθαριότητα πολύ νωρίτερα , ή με ιδιώτη η με καθαρίστριες … Είχα διαβεβαίωση από τους διευθυντές ότι όλα ήταν εντάξει,  και την Πέμπτη με  επιβεβαίωσαν ότι ήταν εντάξει από καθαρίστριες.
Από ότι μου είπε ο Αντιδήμαρχος ο κ.Σπίνος, περίμεναν να παραλάβουν μάσκες και αντισηπτικά, υπήρχαν όμως κάποια από πέρυσι.
Ο κόσμος να μην ανησυχεί , και σήμερα και χθες δεν μου έδωσε κανένα πρόβλημα κάποιος από τους διευθυντές. Μια καθαρίστρια που αρρώστησε  αντικαταστάθηκε, όσο  για τι ς μεγάλες μάσκες που ήρθαν, μου είπε να δούμε τι χρειάζεται και θα επιβαρύνει ο δήμος το κόστος.
Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται σωστά. Δόθηκε εντολή να αγοραστούν μάσκες από τους διευθυντές των σχολείων που  θα τις επιβαρυνθεί ο δήμος. Καταλαβαίνω το κόσμο ότι ανησυχεί, όμως δεν πρέπει. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το δήμο και είχαμε συνεννοηθεί και με τη ΠΕΖ για τα λεωφορεία  όπου υπήρξε άριστη επικοινωνία
Επίσης θα γίνουν κάποιες τηλεδιασκέψεις για σωστή ενημέρωση . Σήμερα έγινε ενημέρωση για τη σωστή χρήση της μάσκας
Από τη περυσινή εμπειρία έχουμε αποκτήσει κάποιες γνώσεις και θέλουμε τη συνεργασία των γονέων. Πρέπει να παρακολουθούν τις ιστοσελίδες του σχολείου. Με το lockdown όσοι είχαν δώσει email είχαμε άριστη επικοινωνία
Παράπονα δεν είχαμε για τη χρήση της μάσκας, από συναδέλφους μάλιστα εισέπραξα ότι τα παιδιά είναι πάρα πολύ υπεύθυνα, δείχνουν ωριμότητα.
Το κάθε σχολείο σε συνάντηση που είχαμε τη προηγούμενη εβδομάδα ανέπτυξε τις προτάσεις του. Νομίζω ότι αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες που έχουμε και δείξουμε υπευθυνότητα με τα παιδιά, δεν θα έχουμε πρόβλημα.
Τη συνεργασία των γονέων τη θεωρώ χρήσιμη και είναι σημαντική η συμβολή τους. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά
Τα κτιριακά δεν λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν μπορούν να γίνουν αμέσως. Έχω ζητήσει ενημέρωση από τους διευθυντές μου, γιατί τώρα ανέλαβα στην δευτεροβάθμια. Μόλις κάποιος μου αναφέρει πρόβλημα, αμέσως επικοινωνώ με το κ.Σπίνο όπου είμαστε σε συχνή επικοινωνία καθημερινά».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent

 photo|νυχθημερόν