ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • 21 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ|
  • ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΧΜΗΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ (ΣΥΡΙΖΑ)|
O Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, ενημερώνει στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ», για την επίσκεψη του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά στη Ζάκυνθο αλλά και τις καταστροφές που άφησε στο νησί , με το πέρασμα του, ο «Ιανός».
- «Το  μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε το τριήμερο της επέλασης του τυφώνα ήταν η διακοπή ρεύματος  … Με το πρώτο  καράβι, ανοίγοντας η γραμμή,  ήρθαν συνεργεία στο νησί …  Έχουν έρθει 21 άτομα από Πελοπόννησο για να φτιαχτούν οι βλάβες όσο το δυνατόν γρηγορότερα»
- «Ο κ.Κούτσης , Δ/ντης  της ΔΕΔΔΗΕ (Ζάκυνθος) , μας είπε ότι  μέχρι το βράδυ θα έχουν φτιαχτεί τα κεντρικά δίκτυα, για να δουν μετά, τις τοπικές ζημιές»

- «Ένας τεχνικός της ΔΕΗ, μάλιστα,  λιποθύμησε, μετά από 3 ήμερες συνεχούς δουλειάς …»

- «Από αύριο το πρωί, όλοι οι επαγγελματίες που έπαθαν ζημιά, μπορούν να έρθουν να κάνουν την καταγραφή, για να προχωρήσει η όποια αποζημίωση και ΑΝ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙ, το ελληνικό κράτος. Πρέπει να λέμε αλήθειες… ο κ. Χαρδαλιάς μας είπε, ότι υπάρχει κονδύλι για δήμους και περιφέρειες, για να επουλώσουμε τις πληγές. Έχει κηρυχτεί ο νομός σε έκτακτη ανάγκη, οπότε πιστεύω θα δοθούν αποζημιώσεις.
Πιστεύω, ότι η σημερινή κυβέρνηση, δεν θα ακολουθήσει  την προηγούμενη,  που άλλα έταζαν και άλλα έκαναν».
 - «Από αύριο το πρωί, όλοι οι επαγγελματίες που έπαθαν ζημιά, μπορούν να έρθουν να κάνουν την καταγραφή, για να προχωρήσει η όποια αποζημίωση και ΑΝ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙ, το ελληνικό κράτος».
- «Στο Α’ νεκροταφείο να δούμε τις τεράστιες ζημιές που υπάρχουν, μιλάμε για 80 κυπαρίσσια που έχουν πέσει, πάνω από 400 μνήματα που  έχουν καταστραφεί…»
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου)|
 
«Επισκεφτήκατε το Α’ νεκροταφείο να δούμε τις τεράστιες ζημιές που υπάρχουν, μιλάμε για 80 κυπαρίσσια που έχουν πέσει, πάνω από 400 μνήματα που  έχουν καταστραφεί και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ιστορικός χώρος με ιστορικά μνημεία όπως έχουν χαρακτηριστεί. Είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχουμε πάθει στο νησί.
Το πρόβλημα του ρεύματος ήταν το μεγαλύτερο που αντιμετωπίσαμε το τριήμερο της επέλασης του τυφώνα
Ο κόσμος δικαιολογημένα αγανάκτησε και το έδειξε και μάλιστα χθες ήμουν στα γραφεία της  ΔΕΔΔΗΕ στη πόλη , για να συμπαρασταθώ πρώτα απ΄ όλα στους υπάλληλους, διοικητικούς και τεχνικούς. Ένας τεχνικός της ΔΕΗ, μάλιστα,  λιποθύμησε, μετά από 3 ήμερες συνεχούς δουλειάς … Ο κόσμος πίεζε δικαιολογημένα και ακόμη έχουμε χωριά που δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη.
Στείλαμε από τη πρώτη στιγμή, έγγραφα στη ΔΕΔΔΗΕ Πάτρας να ενισχύσει το τμήμα της Ζακύνθου ενόψει της κακοκαιρίας. Χθες το επαναλάβαμε το αίτημα μας, με πιο αυστηρό τόνο, γιατί πραγματικά τη ΔΕΔΔΗΕ Ζακύνθου, την έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού.
Με το πρώτο  καράβι που έκανε δρομολόγιο, ανοίγοντας η γραμμή,  ήρθαν συνεργεία . Έχουν έρθει 21 άτομα από Πελοπόννησο για να φτιαχτούν οι βλάβες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Εμείς δεν κρυβόμαστε να δείξουμε το πρόβλημα, για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε και την επόμενη φορά να είμαστε έτοιμοι σε κάτι παρόμοιο.
Ο κ. Χαρδαλιάς συνειδητοποιεί το πρόβλημα για τι τα 20 χρόνια δεν έχει ξαναγίνει
Όπως μας είπε και ο ίδιοι με το  που άνοιξε η γραμμή αμέσως ήρθαν τα συνεργεία.
Από χθες το βράδυ έφερναν και υλικά, γιατί η κάθε βλάβη είναι διαφορετική και ιδιαίτερη
Ο κ.Κούτσης στη ΔΕΔΔΗΕ, μας είπε ότι  μέχρι το βράδυ θα έχουν φτιαχτεί τα κεντρικά δίκτυα, για να δουν μετά, τις τοπικές ζημιές.
Εμείς από τα 47 χωριά τουλάχιστον, στα 40 είχαμε μηχανήματα έργων, φορτηγά, και συνεχίζομε και αυτή την ώρα να υπάρχει βοήθεια  και στη πυροσβεστική και στη ΔΕΔΔΗΕ.
Πετύχαμε σαν περιφέρεια, με τη σωστή πρόβλεψη και οργάνωση, να έχουμε καθαρίσει όλα τα ποτάμια και τους χείμαρρους, δεν υπήρξε υπερχείλιση, δεν είδαμε πλημυρικά φαινόμενα, δεν είδαμε αποκλεισμένους δρόμους για αρκετή ώρα, γιατί αμέσως πήγαινε ό φορτωτής και άνοιγε το δρόμο και επίσης το μηχάνημα πήγαινε και όπου μας ειδοποιούσαν ότι  υπήρχε κατολίσθηση .
Μεταφέραμε το συντονιστικό στη πυροσβεστική και όλοι μαζί παρεμβήκαμε και δώσαμε λύσεις στα προβλήματα που ήταν και διαχειρίσιμα εκτός από αυτό της ΔΕΔΔΗΕ.
Οι άνθρωποι της ΔΕΔΔΗΕ δούλεψαν ηρωικά. Έγινε μάχη, έγινε αγώνας , πολλές επιχειρήσεις έπαθαν ζημιά, ξηλώθηκαν στέγες όπως και από οικίες.
Από αύριο το πρωί, όλοι οι επαγγελματίες που έπαθαν ζημιά, μπορούν να έρθουν να κάνουν την καταγραφή, για να προχωρήσει η όποια αποζημίωση και ΑΝ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙ, το ελληνικό κράτος. Πρέπει να λέμε αλήθειες… ο κ. Χαρδαλιάς μας είπε, ότι υπάρχει κονδύλι για δήμους και περιφέρειες, για να επουλώσουμε τις πληγές. Έχει κηρυχτεί ο νομός σε έκτακτη ανάγκη, οπότε πιστεύω θα δοθούν αποζημιώσεις.
Πιστεύω, ότι η σημερινή κυβέρνηση, δεν θα ακολουθήσει  την προηγούμενη,  που άλλα έταζαν και άλλα έκαναν.
Αυτές τις ημέρες οι συνάνθρωποι μας, δεν είχαν ρεύμα να δουλέψουν, όπως και ιατρικά μηχανήματα που ήταν μεγάλης ανάγκης σε σπίτια. Υπήρχε πρόβλημα ,μικρό….. αλλά ήταν πολλά τα μικρά προβλήματα…  μικρά τα προβλήματα, αλλά σε μεγάλο όγκο.
Είμαστε στο βαθμό που μας αρμόζει καλά, μας είχαν ενημερώσει πλήρως για το μέγεθος  της κακοκαιρίας και είχαμε κάνει πολύ δουλειά.
Ο δήμος ενημέρωσε ότι είναι παρών, και τα 2 μηχανήματα τα είχε στη διάθεση και βοηθούσαν όπου μπορούσαν…
Εμείς ήδη έχουμε συστήσει επιτροπή και από αύριο μπορούν να έρχονται να κάνουν αιτήσεις… Σαν πολιτική προστασία κάναμε τα αδύνατα, δυνατά .
Με το κ.Αρβανιτάκη από τη Πολιτική Προστασία του δήμου, έχουμε άψογη σχέση και αυτό φάνηκε όλο αυτό το διάστημα
Ο κ. Χαρδαλιάς μας ειπώ ότι χθες  ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κάποια μέτρα για τις περιοχές που επλήγησαν και μάλιστα τόνισε ότι θα δώσει τα χρήματα στους δήμους και τις περιφέρειες ,το αμέσως επόμενο διάστημα.
Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,  κινούμαστε πολύ γρήγορα, ήδη κάναμε τη σύσταση επιτροπής, ώστε  να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και να τις προωθήσουμε στο υπουργείο ανάπτυξης.
Θεωρώ σαν Αντιπεριφερειάρχης, ότι όλα θα πάνε καλά και θα επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν, από αυτό το καιρικό φαινόμενο.
Έχω συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και  μακάρι να ήμουν εγώ αυτός που θα μπορούσα να δώσω το ρεύμα. Ορθωνιές, ‘Αγιος Λέων, Αναφωνήτρια, Βολίμες, Βασιλικός σε ένα σημείο, έχουν πρόβλημα , όπως  έχουμε πρόβλημα ηλεκτροδότησης και τοπικά σε γειτονιές .
Μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί 100% τα προβλήματα.
Δεν σας κρύβω, ότι παρόλο που επισκέφτηκα όλο το νησί, μέχρι και ξενοδοχεία , συγκινήθηκα με το Αα’ νεκροταφείο. Βλέπω και πολλά μηνύματα που λένε να αφήσουμε τους νεκρούς και να κοιτάξουμε τους ζωντανούς …. Δεν είναι έτσι… Πρέπει να ακούγεται ότι κάνουμε αγώνα  και αυτοί που το λένε αυτό να είναι δίπλα μας, γιατί δεν το κάνουμε για εμάς, αλλά για τους άλλους».
  • Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΠΕΖ , ΜΕΣΩ ΤΟΥ IONIANRADIO.GR , ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ (VIDEO)