• «Δεν πείθουν γιατί η Ν.Δ στο σύνολό της, θεωρεί το κράτος λάφυρο της» 

- ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ, ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΔΡΑΣΤΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ,ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ, Ο κ.ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΡΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ), ΕΣΤΙΑΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ «ΙΣΩΣ Ο κ.ΑΚΤΥΠΗΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ… ΘΕΩΡΩ ΌΤΙ ΕΤΑΞΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ… ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ … ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ κ.ΑΚΤΥΠΗ , ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ».Ο κ.ΜΑΚΡΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ, ΕΝΑ ΘΕΜΑ   ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ , ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ...  Η ΥΠΟΣΧΕΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ  ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ… ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΑΚΤΥΠΗ… ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»

Ηλίας Μακρής (Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ) απαντά στη δήλωση του Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη στη ZantePress24 & στο IonianRadio.gr, «ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΥΧΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.  ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΓΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»

«Ήταν επόμενο να πάρει πολιτική διάσταση το θέμα, αφού έφτασε σε κεντρικό Αθηναϊκό Μ έσο Ενημέρωσης  . Δεν μπορεί να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε όταν κάτι γράφει η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  .
Δεν ξέρω τι εννοεί ο κ.Ακτύπης , ας ξεκαθαρίσει να τοποθετηθούμε κι εμείς. Είναι δικό της θέμα της Ν.Δ ξεκίνησε από αυτούς και πήρε διάσταση που εμείς έπρεπε να πάρουμε μία θέση.
Όμως θα πρέπει να προβληματιστούμε πολιτικά. Δεν πείθουν γιατί η Ν.Δ στο σύνολο της,  θεωρεί το κράτος λάφυρο της.
Ελάχιστη σημασία έχει, τι έγινε στη πραγματικότητα με το κ.Ακτύπη. Τα παθήματα πρέπει να μας γίνουν μαθήματα, θα πρέπει να σοβαρευτούν  άνθρωποι που είναι αιρετοί και διαχειρίζονται εξουσία
Όταν ένας άνθρωπος ευχαριστεί για κάτι , μιλάμε για το συγκεκριμένο , και πήγε στο Βουλευτή ο αδερφός του να ζητήσει τη συνδρομή του, να πέσει στα μαλακά, σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί ένα ανάλογο κλίμα.
Θεωρώ ότι έταξαν κάποια παρέμβαση.  Σημασία έχει πως έφτασε εκεί. Για να φτάσει να ευχαριστεί τον κ.Ακτύπη,  σημαίνει ότι του υποσχέθηκε.
Θα  πρέπει να βγάλουμε κάποια σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα, γιατί ο κόσμος εξαγριώνεται. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί ο εξαγριωμένος κόσμος και οδηγεί στα άκρα.
Θεωρώ ότι και η θεομηνία που πέρασε και η ιστορία με τη ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να μας δώσει πολιτικά  συμπεράσματα σοβαρά. Πρέπει να δούμε λίγο, όλη αυτή  τη ρητορική, του να ιδιωτικοποιηθούνε τα πάντα. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν αλυσίδα παρενεργειών. Αν ήταν ιδιωτική εταιρεία τι θα γίνονταν. Αν περάσουμε σε βίαιη  απολιγνιτοποίηση θα αυξηθεί η τιμή. Θα πρέπει να δούμε πιο σοβαρά, κάποια πράγματα
Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στην καταστροφή, στον αφανισμό.
Η πολιτική προστασία, έδωσε εξετάσεις και έγραψε κάτω από τη βάση. Μιλάμε   για τη κρατική πολιτική , την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Σίγουρα υπήρχε πρόβλημα. Ήμασταν σε καταστήσει έκτακτης ανάγκης και δεν δικαιολογούνται, αυτά που λένε για τη ΔΕΔΔΗΕ. Έπρεπε να έχει εδώ συνεργεία,  να είναι έτοιμα. Ήταν πρωτόγνωρο φαινόμενο για την Ζάκυνθο, περιμέναμε ανέμους με ένταση 130 χλμ την ώρα. Αν δεν ευθύνεται η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας , τότε ποιος ευθύνεται;
Όταν μια περιοχή είναι σε έκτακτη ανάγκη δεν μπορείς να λες ότι είναι ξεχωριστή υπηρεσία και θα αποφασίσει. Σε έκτακτη ανάγκη επιστρατεύονται τα πάντα.
Ήθελα να φωτίσω τη πολιτική διάσταση του θέματος και τις επιπτώσεις στη κοινωνία όσο αφορά το θέμα του κ.Ακτύπη
Τα κόμματα που ανήκουν στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο θα πρέπει πρώτα από όλα έχουν μεγάλη ευθύνη για την προστασία του κόσμου
Ήμουν ένας από τους συντάκτες του δελτίου τύπου και ήθελα να περάσω, ότι υπάρχει μία νοοτροπία που οι αιρετοί μας δυστυχώς την καλλιεργούν».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent

 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΙΑΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την περιβόητη «ευχαριστήρια» ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής κ. Ακτύπης θέλησε να «μειώσει» τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ζακύνθου, αναφέροντας πως δεν έχει καμιά ελπίδα αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια προφανώς να αποπροσανατολίσει από την ουσία της υπόθεσης. Ας μας πει λοιπόν:

Γιατί ενοχλήθηκε από τα αναφερόμενά μας και όχι από την ίδια την ανάρτηση; Ας δούμε την ουσία ξανά: 1. Μια Αθηναϊκή εφημερίδα ευρείας - πανελλαδικής κυκλοφορίας κάνει μια αποκάλυψη που αφορά την Ζάκυνθο και η Αντιπολίτευση τοπικά θα πρέπει να την αγνοήσει για να μην ενοχληθεί ο βουλευτής; Το ίδιο θα έκανε αν οι όροι ήταν αντεστραμμένοι;
2. Συμφωνούμε ότι πιθανή παρέμβαση κοινοβουλευτικού (ή όποια άλλη παρέμβαση) στην Δικαιοσύνη είναι καταδικαστέα. Του θυμίζουμε ωστόσο ότι το 2016 χαϊδεύοντας τα αυτιά "αγανακτισμένων" οπαδών της τοπικής μας ομάδας, κατηγορούσε τον Σταύρο Κοντονή για τον υποβιβασμό της ομάδας της Ζακύνθου, ακριβώς επειδή ΔΕΝ έπραξε το καταδικαστέο: να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, ώστε να υποβιβαστεί η Ελευσίνα, αντί της Ζακύνθου. Να μην αναφερθούμε σε άλλες περιπτώσεις όπως άδειες κρατουμένων, όπου τότε υποστήριζε στη ΝΔ ότι ο Κοντονής έπρεπε να παρέμβει στο έργο των επιτροπών που ήταν επιφορτισμένες με την έγκριση ή μη, αιτήσεων άδειας φυλακισμένων κ.ά πολλά εκείνης της εποχής.  Τελικά ποιος ακριβώς είστε; Ο χτεσινός, ο σημερινός ή ο μόλις αποχωρήσας διπρόσωπος ΙΑΝΟΣ; 3. Τελικά γιατί σας ευχαριστεί ο συγγενής του φερόμενου ως δράστη; Γιατί δεν του κάνετε μήνυση, εφόσον πρόκειται για συκοφαντία;

Παρεμπιπτόντως, ο κ. Στασινόπουλος απειλεί με μήνυση την ΕΦΣΥΝ που αποκάλυψε την ανάρτηση και όχι αυτόν που την έγραψε… Ίσως είναι κανόνας στην ΝΔ το κυνήγι των δημοσιογράφων και όχι των «δραστών»!  

Εντέλει, ίσως και να λέτε αλήθεια κ. Ακτύπη, ότι ΔΕΝ κάνατε παρέμβαση, αλλά με όλα αυτά «δεν πείθετε". Επιπροσθέτως, αν η ανάρτηση αυτή δεν εμπεριείχε κάτι το μεμπτό ΓΙΑΤΙ άραγε «κατέβηκε» από το διαδίκτυο; Τί ήθελε να αποκρύψει; (ξανά:) Για πιο λόγο άραγε σας ευχαριστούσε; Τα ίδια βεβαίως ισχύουν και για τον κ. Στασινόπουλο. Οι συνεχείς παρεμβάσεις σας δε, στα ΜΜΕ της Ζακύνθου και στο διαδίκτυο για το ίδιο θέμα, ομοιάζουν περισσότερο με απολογία και αποποίηση ευθύνης παρά με αντίλογο. Μην στοχοποιείτε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ζακύνθου για ένα θέμα που ξεκίνησε από σας και δείχνει μόνον εσάς.

24/09/2020

   Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε  ΖΑΚΥΝΘΟΥ