• «Μας απαγόρευσαν την είσοδο στο ΛΙΒΑ …»
- «ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΑΒΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΒΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ… ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑ, ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΙΩΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΙΩΠΟΥΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΕΝΟΣ… ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 60 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΑ;;; ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ».
ΦΑΝΕΡΑ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑ,  ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR,  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ κ.ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΚΑΛΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ κ.ΑΝΔΡΕΑ ΞΕΝΟ «ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΙΒΑ» ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΔΗΛΑ, ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ , ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.
ΤΕΛΟΣ Ο κ.ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ «ΚΡΑΤΑΩ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑ», ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ , ΟΤΙ «ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ»

Σταύρος Σκιαδόπουλος (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)

«Ανεβήκαμε στο ΛΙΒΑ μαζί  με τη Ντάσιου από τα ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ και το Νίκο Ζαράνη. Θέλω να πω στο κόσμο, στο σημείο αυτό ,  πως λειτουργούν οι πολιτικοί»
Κάποιος κύριος εκεί , μας είπε να φύγουμε από ένα ξέφραγο χώρο. Του είπα να καλέσει την αστυνομία να μας πάει αυτόφωρο  και αυτός επέμενε στο να φύγουμε. Πήρε το κ.Σπίνο, ο οποίος του ζήτησε τα ονόματα μας, ποιοι είμαστε εκεί. Έχουν κάτι να κρύψουν; άρα φοβούνται. Εμένα μου είπε ο κ.Σπίνος γιατί επικοινώνησα μαζί του,  «εντάξει, δεν ξέραμε ποιοι είναι επάνω»
Είπα στον κύριο, να ειδοποιήσει το δήμαρχο, να στείλει επάνω ένα απορριμματοφόρο
Επίσης επειδή ήθελα να δείξω το μέγεθος των στραγγιδίων ήταν τουλάχιστον 60 πόντους. Αυτά θα πάνε στον υδροφόρο ορίζοντα. Δεν δουλεύει ο τεμαχιστής και έχει χαλάσει εδώ και ημέρες. Εκτός αυτού ο ΛΙΒΑΣ θα δεχτεί επάνω χιλιάδες τόνους, σάπια κρέατα και τρόφιμα αλιωμένα. Είναι χειρότερα ο ΛΙΒΑΣ και από τη χειρότερη χαβούζα. Αυτό που έχουν κάνει εκεί επάνω είναι απίστευτο. Ο ΛΙΒΑΣ είναι φορτωμένος και δεν ξέρουν που να βάλουν τα δέματα. Μπάζωναν σε κάποια σημεία. Ο δήμαρχος είναι ενημερωμένος για όλα αυτά.
Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση, που πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ δεν ανοίγουν το στόμα τους, δεν μιλάνε καθόλου. Ο δήμαρχος είπε ότι γέμισε, όχι ότι καταστρέφετε.
Ο άνθρωπος που ήθελε να μας διώξει είπε ότι είναι χώρος της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, δεν ήξερε.
Εμείς θα μαζέψουμε όλο το φωτογραφικό υλικό, θα το στείλουμε σε δήμαρχο αντιπεριφερειάρχη, όπου χρειάζεται και θα το διαβιβάσουμε στην ευρωπαϊκή επιτροπή. Αν τους κόψουν τη χρηματοδότηση δεν θα φταίει ο ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ, αλλά αυτοί που κακοδιαχειρίζονται το ΛΙΒΑ. Εκεί εργοστάσιο δεν μπορεί να γίνει, αν ο ΛΙΒΑΣ δεν αλλάξει. Και η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, θα πρέπει να λέει την αλήθεια στους ζακυνθινούς. Ότι βρουν, με μία αρπάγη τα κάνουν δέματα. Δουλεύουν σε αυτή τη βρώμα εκεί επάνω, έτσι. Ο δήμος είναι ανύπαρκτος και προκαλώ Αρετάκη και Ανδρέα Ξένο, για να δούμε κι εδώ αναφερομαι στον Ξένο,  τι ΛΙΒΑ ονειρεύεται και ποια θα είναι αύριο , η αντίδραση του.
Το πρόβλημα θα είναι δικό τους. Αν το νησί δεινοπαθήσει με τα σκουπίδια, δεν θα φταίει ο ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ. Θα πρέπει να σκύψουν να το δουν το πρόβλημα.
Κατηγορούσαμε τους προηγούμενος και σήμερα ο ίδιος ο δήμαρχος αδρανεί σε αυτό.
Πάστρας και Κάνδηλας να βγουν να τοποθετηθούν τώρα, γιατί προεκλογικά συμφωνούσαν μαζί μας.
Με τη κ.Μοθωναίου δεν μίλησα, αλλά αύριο θα το κάνω.
Τα σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες είναι ελάχιστα. Έχουν επαναπαυτεί ότι φεύγουν από το σπίτι τους τα σκουπίδια και είναι εντάξει όλα.
Τα στραγγίδια θα πάνε στον υδροφόρο ορίζοντα... Ο ΛΙΒΑΣ πηγαίνει από το κακό στο πολύ χειρότερο, δεν ενδιαφέρεται κανένας για τίποτα και μόλις ξεκινήσει η αποκομιδή θα υπάρχουν τόνοι σκουπιδιών, θα σουρώσουν όλα αυτά εκεί επάνω και μιλάμε για πολλές χιλιάδες   τόνους στραγγίδια που θα πάνε στον υδροφόρο ορίζοντα.
Εμείς θα στείλουμε υπόμνημα και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Κανένας δεν θα γλυτώσει πολιτικά, που μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε ζώα.
Η δημοτική αρχή θα πρέπει να πάρει θέση και να ενημερώσει τους πολίτες για το τι θα συμβεί. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο. Εδώ επικαλούμαι τη  δέσμευση Αρετάκη και Μοθωναίου, ότι «δεν πρόκειται να θάψουμε τίποτα».
Μένω στη δέσμευση αυτή και από εκεί και πέρα, θα στείλουμε αρμοδίως αυτό που πρέπει και ας πάνε αυτοί, να εξηγήσουν στους πιο πάνω. Αυτό θα γίνει αμεσότατα...»

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent