ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΜΒΑΣΗΣ | «ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΔΑΖ, ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ , ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ!» ΔΗΛΩΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΔΑΖ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ «ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΝΩ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ … ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ ο Διονύσης Καμβάσης (Πρόεδρος ΟΔΑΖ) - Σύνδεση με Skype 

«Αν ξεκινήσουμε με τον covid-19, αν πάρουμε και κάνουμε μία ιστορική διαδρομή θα δούμε ότι από το Φεβρουάριο έως τώρα διατηρούμε τη δομή μας καθαρή και αλώβητη από την πανδημία
Πριν το κράτος λάβει μέτρα εμείς απαγορέψαμε επισκεπτήρια και εισαγωγές. Εν συνεχεία εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Διακόψαμε το τμήμα απασχόλησης των ΑΜΕΑ και επανήλθαμε και λειτούργησε  η δομή αυτή ξανά,   γύρω στον Ιούνιο και Ιούλιο.
Ανοίξαμε τη δομή για επισκεπτήρια αλλά την κλείσαμε πάλι όσο αφορά τα επισκεπτήρια λόγω των κρουσμάτων στο νησί. Εισαγωγές δεν κάναμε λόγω οδηγιών από πολιτική προστασία και ΕΟΔΥ Εκτός από εισαγωγές που έγιναν  απευθείας από το νοσοκομείο.
Χθες επίσημα έγιναν οι πρώτες εισαγωγές, μπήκε ένα ζευγάρι και επίκειται να μπουν άλλα 2 άτομα.
Η φιλοξενία βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Αφενός το προσωπικό υπερβάλει στις υπηρεσίες του, αφετέρου έχουμε το γιατρό μας τον κ.Καμπιώτη που παρίσταται πολλές ώρες στο ίδρυμα και όλα μαζί συντείνουν στο να έχουμε άψογη παροχή υπηρεσιών.
Θα ήθελα να πω ότι η διεκδίκηση μας κάνει και καλύτερους, φυσικά να μην είναι άδικη αλλά το να έχουμε υποδείξεις σε κάποια σημεία το θέλουμε.
Όσο αφορά το προσωπικό όταν ανέλαβα πρόεδρος το προσωπικό ήταν 27 μόνιμο και 11 επικουρικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου που αμείβεται από το ίδρυμα. Αυτό το προσωπικό παρέλαβα. Επιπλέον ήταν και 5-6 υπάλληλοι που εργάζονταν εθελοντικά. Βέβαια υπήρχε  κάποια κόπωση και έφυγαν. Αν σκεφτούμε ότι ο οργανισμός προβλέπει 127 θέσεις καταλαβαίνουμε την έλλειψη. Λόγω των αυξημένων αναγκών η κυβέρνηση προκήρυξε γρήγορο διαγωνισμό και προσλάβαμε 10 άτομα σε καθαριότητα, νοσηλεύτριες και βοηθούς θαλάμου, με 6μηνη σύμβαση  που λήγει 30/9. Έγκαιρα η κυβέρνηση όμως πέρασε παράταση αυτής της σύμβασης άλλους 6 μήνες.
Εν συνεχεία το Μάιο είχαμε δηλώσει 26 θέσεις που όμως δεν καλύφθηκαν όλες γιατί άλλοι δεν ήρθαν και άλλοι δεν είχαν αυτά που είχαν δηλώσει.
Το θέμα  δεν το άφησα εκεί . Υπάρχει πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για ωφελούμενους 55-67 ετών που παρέχεται δυνατότητα να πάρεις άνεργα άτομα που θα απασχολήσεις και θα πληρώνεις το 25%, ενώ το 75% θα πληρώνει ο ΟΑΕΔ. Θα επανέλθω όμως πάλι, γιατί πήρα μόνο 3 άτομα ,ώστε να πάρω και άλλα άτομα τώρα.
Επίσης έχω άλλο ένα πρόγραμμα για ΑΜΕΑ, που θα μπορούν να προσληφθούν  με συμβάσεις τριετίας, ενώ ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το 90% του μισθού τους
Έχουμε φτάσει τώρα στους 68 υπαλλήλους και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Μας ενδιαφέρει να τρέξουμε , να δουλέψουμε. Θέματα μονιμοποίησης δεν υπάρχουν σε συμβασιούχους.
ΕΡΓΑ ΟΔΑΖ
Είχε έρθει αρχές Μαΐου το κλιμάκιο από τη περιφέρεια να δει τη κατάσταση των κτιρίων  και περιμέναμε να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο.
Ήρθε πριν 2 εβδομάδες το κλιμάκιο μαζί με το κ.Στασινόπουλο, είδαμε το κτίριο που έχει επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο από τη τελευταία μελέτη.
Πιστεύουμε ότι αρχές του επόμενου μήνα ο εργολάβος θα έχει εγκατασταθεί και θα δει τι μπορεί να φτιαχτεί. Ότι φτιαχτεί μας ενδιαφέρει να είναι σίγουρο. Η διαδικασία ξεκίνησε από τον κ.Νιοτόπουλο και τον κ.Μπετίνη και συνεχίζει τώρα.
Με τον κ.Ακτύπη έχω συνεχή επαφή και σε ότι πρόβλημα έχω τρέχει και συζητάει στο υπουργείο και προσπαθούμε να βρούμε ευήκοον νουν.
Από τον  ΙΑΝΟ αν εξαιρέσουμε πτέρυγα στο παλιό κτίριο από τον άνεμο έπεσαν 2 παράθυρα. Κινητοποιηθήκαμε, προσπαθήσαμε με πρόχειρα μέσα να το κλείσουμε και τώρα έχουμε καλέσει αλουμινά να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται όλα τα παράθυρα της πτερυγας.
Πρόεδρος είμαι 9 μήνες στον ΟΔΑΖ. Τον ΟΔΑΖ τον ήξερα σαν όνομα, ερχόμενος όμως διαπίστωσα πάρα πολλά. Το έργο που παρέχει είναι μεγάλο στη κοινωνία , πολύ μεγαλύτερο από όσο κανείς μπορεί να υπολογίσει. Έχω έρθει σε επαφή με τους περιθαλπόμενους και περνάω τουλάχιστον μια φορά την ημέρα από τους θαλάμους να μιλήσω μαζί τους.
Δεν είναι ευχαριστημένοι όλοι αλλά το να είσαι κοντά τους είναι σημαντικό. Δεν θα ξεχάσω όταν απαγορέψαμε το επισκεπτήριο που μια γιαγιά με ρώταγε τα παιδιά μας ποτε θα τα δούμε
Το θέμα μας ήταν ότι ανέλαβα τον ΟΔΑΖ κι έχοντας υπόψη από διοίκηση ήθελα να βάλω σε σωστή σειρά τα διοικητικά θέματα. Όχι ότι διαπίστωσα κάτι, αυτά θα ειπωθούν άλλη στιγμή…
Σχεδιάζουμε όλο το Δ.Σ όταν συμπληρώσουμε ένα έτος, να κάνουμε παρουσίαση του έργου μας και εκεί θα ειπωθούν όλα.
Το θέμα δεν είναι αν έχεις διαπιστώσει, αλλά το τι κάνεις εσύ. Έτσι λοιπόν εκείνο που με ενδιαφέρει από την πρώτη στιγμή ήταν να δω πως γίνονται οι προμήθειες. Αυτή τη στιγμή γίνονται ή με προσκλήσεις ή  με διαγωνισμούς. Ξεκίνησε το Μάιο γιατί μέχρι τότε γινόνταν με συμβάσεις και  προσλήψεις, ενώ το Μάιο βγάλαμε τον πρώτο ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Αυτός ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός έδωσε τη δυνατότητα να μην αποκλειστεί κανένας. Όποιος έδωσε τιμή δεν αποκλείστηκε κανένας. Πήγαμε κατά κωδικό και  κατά είδος. Ότι έγινε δεν έγινε εις βάρος της ποιότητας και επιπλέον το όφελος που θα προκύψει θα γυρίσει πίσω στους ωφελούμενος δια άλλης οδού, ή θα καλύψουμε άλλες δαπάνες
Όλοι είμαστε άξιοι, αλλά ο καθένας από τη δική του πλευρά ,αφήνει το αποτύπωμα του για τη δουλειά που κάνει».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent