ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΑΙΧΜΗΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ «ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΗ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ…ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ»
ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ «ΓΙΑΤΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΉ; ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ Ή Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ; - ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ – Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ…».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ , ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑ!», ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ, Ο ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ,ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ»
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΌΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙ.
Ο κ.ΜΑΡΙΝΟΣ ΕΣΤΙΑΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

Αναστάσιος Μαρίνος (Αντιδήμαρχος Τουρισμού  Δήμου Ζακύνθου)

«Ξέρουν όλοι την αγάπη μου για τη Ζάκυνθο. Ποτέ δεν θα προδώσω το νησί μου, αντιθέτως θα πονέσω εμάς τους ίδιους περικείμενου να μην πονέσει η Ζάκυνθος.
Συμφωνήσαμε με τον Δήμαρχο, τον ευχαριστώ πολύ για τη θέση που μου έδωσε και για τις συζητήσεις που κάναμε. Αν δεν ξεφύγουμε από αυτή τη κατεύθυνση, θα γίνουν  πράξη αυτά που έχω στη ψυχή μου , φυσικά μαζί με το κ.Δήμαρχο
Εγώ, το πρώτο που έκανα πριν καν συμφωνήσω , ήρθα σε επαφή εκτός Ζακύνθου με κάποιους  και τα μηνύματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Νιώθω πολύ συγκινημένος , δεν το περίμενα αυτό που γίνεται. Πρέπει να βάλω όλες μου τις δυνάμεις… σκεφτείτε τι βάρος κουβαλάω επάνω μου.
Έχω αποδείξει ότι δεν υπολογίζω τίποτα, αν κάτι πάει στραβά. Το 80% προέρχεται από τον τουρισμό. Εξήγησα στο δήμαρχο ότι το 80% πρέπει να το κάνουμε 200%.  Του εξήγησα ότι εγώ από το Μάρτιο φώναζα για να μη φτάσουμε στη κατάσταση που φτάσαμε. Συμφωνούσε μαζί μου…
Σίγουρα δεν με έκανε ο τίτλος για να συνεργαστώ μαζί του …. Τον εμπιστεύτηκα και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνουν πράγματα. Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα. Αυτά που  νιώθω εγώ είναι αυτά που θέλει και ο Δήμαρχος. Μιλάω πάντα για τον τομέα που θα κινηθώ εγώ.
Αυτή τη στιγμή είπα στο Δήμαρχο και συμφώνησε μαζί μου, «η Κέρκυρα ποιος ο λόγος που έμεινε να φαίνεται καθαρή, χωρίς κρούσματα, η Κεφαλονιά το ίδιο; … και η Ζάκυνθος να είναι κόκκινη ζώνη;»
Δεν  ξέρω που οφείλεται αυτό , όμως γιατί κανείς από το νησί μας δεν έκανε αυτό που λέω εγώ; Ποιος ο λόγος που η Ζάκυνθος από τη πρώτη στιγμή ήταν στο συν πενήντα;
Προσωπικά, αυτές τις απορίες μου, θα τις καταθέσω γραπτώς στους αρμόδιους και θέλω απαντήσεις. Γιατί; Γιατί ένα νησί με τόσο πολιτισμό , τόση ιστορία; Γιατί;
Ήδη ξεκίνησα από τους ξενοδόχους και είμαστε 200% στην ίδια πορεία… φτωχοποίηση τη Ζάκυνθο και πρέπει να μας δώσουν εξηγήσεις… για πιο λόγο; Και κάτι άλλο … συνεχίζει να είναι στο κόκκινο η Ζάκυνθος και δεν μιλάει κανένας.
Ξεκίνησαν από το ναυάγιο , να το κλείσουν… γιατί ; επειδή ξεπερνούσε σε επισκεψιμότητα και την Ακρόπολη;
Γιατί δεν μας λένε για το Καμπί που είναι πυρηνική  βόμβα; Εκεί είναι το ηλιοβασίλεμα, ταβέρνες και  όλοι μετά  φεύγουν στα «Χάι» τους; Τι τους φταίνε οι μόνιμοι κάτοικοι αν γίνει κάτι εκεί;
Αυτοί που παίρνουν θέση και νομίζουν ότι θα είναι ισόβια να σκεφτούν και το Ζακυνθινοί λαό
Σε ότι σας λέω ενημερώνω το Δήμαρχο . Σεπτέμβριο και  Οκτώβριο χάσαμε πάνω από 40 εκατομμύρια στη Ζάκυνθο. Το σταματήσανε. Η tui τους τουρίστες που ήταν να φέρει εδώ τους  πήγε στη Τουρκία. Και κάτι ακόμη, φάνηκε όλη η Ελλάδα με το τυφώνα ΙΑΝΟΣ που πέρασε…  εδώ κάθισε αλλά το χειριστήκαν σωστά οι κάτοικοι. Μόνο το κακό που έγινε στο νεκροταφείο, δείχνει ότι υποβάθμισαν τη Ζάκυνθο σε σχέση με άλλα μέρη. Έπρεπε να έχουμε νεκρούς για να μην υποβαθμιστεί;
Τα 800 εκατομμύρια που λείπουν από τη Ζάκυνθο, λείπουν  από την καθημερινότητα, λείπουν από οικογένειες, από μικρά παιδιά, από ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα… αυτά πως αναπληρώνονται; Έπρεπε το κράτος, να είναι κράτος πρόνοιας. Οι τοπικοί άρχοντες έπρεπε να είναι και πρόνοια
Ο κ.Βουλευτής γιατί δεν έκανε επερώτηση, να τους πει γιατί γίνεται αυτό στη Ζάκυνθο; Αν ήταν αλήθεια αυτά που έλεγαν, η μισή Ζάκυνθος, θα είχε αφανιστείΣήμερα συνάντησα το κ. Βιντζηλαίο της Frapport, ενημερώθηκα για προβλήματα μέχρι τώρα, μου είπε που είναι το πρόβλημα και ότι αν δεν βρεθεί τώρα λύση, θα είναι ακόμη για κάποια χρόνια.
Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος   επισκέψεων μου, θα πάω Κεφαλονιά … 
Είπα στην τελευταία μας  εκπομπή, ότι πρέπει να γίνει ένα ταμείο στην ορεινή Ζάκυνθο, οι  όμορες κοινότητας να παίρνουν ένα μέρος για προσωπικά τους προβλήματα. Πρέπει να γίνει στις όμορες περιοχές ,γιατί αυτοί οι άνθρωποι εκεί αγωνίζονται.Να βοηθήσουμε , να φτιάξουμε το «Παναγιώτη», να βάλουμε φύλαξη, ναυαγοσώστες και οι επισκέπτεςνα δίνουν 1 ευρώ ο καθένας να βάλουμε χημικές τουαλέτες».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent