«ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑ,Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΡΙΝ ΉΤΑΝ Ο ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ , ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙΗ ΚΡΑΤΣΑ», ΕΝΩ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΡΩΤΑ «ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΙΑΡΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ; ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ;… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;».
ΕΜΦΑΣΗ ΕΔΩΣΕ Ο κ.ΤΖΙΜΗΣ, ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΧΥΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ, ΕΝΩ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΑ, ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΛΥΜΑΤΟΦΟΡΟ.

O Τάσος Τζίμης (τ.Πρόεδρος Δ.Δ.Καλαμακίου - Μέλος Τ.Σ)

«
Πραγματικά αυτές τις ημέρες όσα έχουν συμβεί τα παρακολούθησα γιατί πάνω από όλα φοβόμαστε για το ΣΚΟΠΟ, που είναι πάνω από τα κεφάλια μας και που φέτος πήρε πολλές φορές φωτιά.
Το καλοκαίρι δεν ζήσαμε, ότι τα άλλα καλοκαίρια, τη κτύπαγαν την ώρα που συνέβαινε.
Παρακολουθώντας λοιπόν όλες αυτές τις ημέρες την κακία που βγήκε μεταξύ περιφέρειες και ΒΡΑΧΙΩΝΑ , ενός συλλόγου που βάζει από την τσέπη  του, δεν ξέρω γιατί πρέπει να λέγεται κότα ο ένας και κόκορας ο άλλος.
Δεν είναι δυνατόν ν α λέει ότι «όποιος έχει πρόβλημα, εδώ είναι το γραφείο μου». Δεν  μπορούν ν α πάνε στο τόπο του εγκλήματος; Πως είναι δυνατόν η περιφέρεια να στέλνει τέτοια μηνύματα.
Σήμερα έτρεχαν τα στραγγίδια στο ΣΚΟΠΟ, στα χωράφια. Προσπάθησα να ειδοποιήσω το ΦΟΔΣΑ να στείλει λυματοφόρο αλλά δεν έχει κωδικό να μπει μπαταρία στο όχημα
Η εκπρόσωπος της περιφέρειας ζήτησε να πάει στο ΛΙΒΑ στη συνέντευξη να πάει στο ΛΒΑ αλλά  δεν υπάρχουν οι 2 μπαταρίες. Το πιο επικίνδυνο είναι που τα λένε για να τα ακούμε και να ξεσηκωνόμαστε. Ας τα βάλουν από την τσέπη τους
Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να πάει μια μπουλντόζα να ανοίξει τα χαντάκια που συσσωρεύουν τα στραγγίδια. Δεν το έκαναν και αυτά έχουν γεμίσει σκουπίδια , όπως δεν έχουν καθαρίσει και το κεντρικό σημείο που συσσωρεύονται. Δεν ξέρω γιατί αδιαφορούν και δεν μπορούμε ν α ακούμε ότι θα μπούμε σε διάφορα προγράμματα.
Καλό είναι που μάθαμε ότι στο ΛΙΒΑ δεν υπάρχει τίποτα σωστό και ότι ο βιολογικός δεν κάνει ούτι για οικία
Η περιφέρεια δεν είναι δυνατόν να λέει ότι εκεί επάνω δεν υπάρχει ούτε στέγαστρο ούτε βιολογικός  ούτε τίποτα. Όταν τα λέει η ίδια η περιφέρεια που έχει ήδη δώσει 3 εκατομμύρια πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Ο κόσμος έχει βαρεθεί. Δεν μπορείς δημοσίως να μιλάς ασυνάρτητα και χωρίς λογικό ειρμό. Αυτά δεν λέγονται στον αέρα χωρίς σχέδιο. Δεν μπορεί η περιφέρεια να βγαίνει στο ράδιο και να βρίζει και να λέει «όποιος έχει προβλήματα στο γραφείο μου». Κάποτε όταν ήθελαν ψήφους πήγαιναν… τα στραγγίδια να ξέρουν έχουν ψήφο γιατί εκεί γύρω υπάρχουν σπιτια.
Η περιφέρεια θέλω να δω αν υιοθετεί τις τελευταίες συνέντευξεις και να βγει να μας το πει.
Η επιτροπή έλεγε, ότι έχουμε παράνομα σκουπίδια. Ο εισαγγελέας τον άκουσε τον Τάσο Τζίμη. Τώρα που το λέει η περιφέρεια ο εισαγγελέας πρέπει ν α τους καθίσει στο σκαμνί.
Είδα μία επίθεση του τύπου , «το γραφείο μου είναι εδώ και θα φτιάξω ανάχωμα»
Στη κοινή συνέντευξη τύπου, υιοθετούν ότι είναι κότες… ; θέλω να δω αν υιοθετούν αυτές τις επιθέσεις για να δούμε τι πρέπει κι εμείς να κάνουμε. Περιμένουμε ένα πρόγραμμα που θα αποκαταστήσει το ΣΚΟΠΟ, έτσι  μας λένε… δεν μας λένε ένα σχέδιο. Για το ΧΥΤΑ δεν άκουσα τίποτα,  ούτε τι θα κάνουν τις 200 τόνους σκουπίδια. Άκουσα ένα σχέδιο ότι θα δούμε στο μέλλον
Είμαστε στο πουθενά, για μένα δεν υπάρχει σχέδιο και να σταματήσουν να κυνηγάνε φαντάσματα γιατί όσο αγαπάνε αυτοί τη Ζάκυνθο, εμείς την αγαπάμε πολύ περισσότερο από όποιον άλλο πολιτικό που βλέπουν φαντάσματα και μας αποκαλούν κότες.
Ο τουρίστας είναι ακόμη εδώ, είναι δίπλα μας, δυστυχώς όμως η δημαρχία δεν είναι εδώ και απορώ πως αυτός τουρίστα έρχεται και ξαναέρχεται σε αυτό το δρόμο, αυτό το πεζοδρόμιο και αυτό το σκουπίδι. Τρεις ημέρες έχουν να έρθουν για αποκομιδή, γενικότερα στο Καλαμάκι υπάρχει ένα μπάχαλο. Δεν σέβονται τους τουρίστες, δεν σέβονται τους νεκρούς μας στο νεκροταφείο. Πριν πέσουν τα δέντρα είχαμε σωστό νεκροταφείο ; τώρα πρέπει να χύσουμε κροκοδείλια δάκρυα;».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent