ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ | «ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ… ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ 28 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ  3ΩΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΝΩ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ FULL TIME».

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, Ο κ.ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ», ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ «ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ».

Διονύσης Γεωργάνος (Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου)

Οι παρεμβάσεις στα σχολεία προχωρούν και πιστεύω να υπάρχει και γρήγορη και αποτελεσματική εξέλιξη.

Είχαμε τα 10 σχολεία που υλοποιούνταν από το Σεπτέμβριο με τα προγράμματα από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 & 2, στο μουσικό σχολείο μπαίνει τσιμέντο, έχουν τελειώσει κάποια νηπιαγωγεία όπως και οι παρεμβάσεις στη Παναγούλα

 Μετά θα αρχίσουμε ιεράρχηση και για άλλα σχολεία . Έχει γίνει καταγραφή ελλείψεων , να βγει το πρόγραμμα και να αντικατασταθούν.

Έχει γίνει προσπάθεια να βρεθούν οι τοπογράφοι για να ολοκληρωθούν τα σχέδια. Πιστεύω ότι μέσα στο 6μηνο θα δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις.

Περιμένουμε την επιτροπή παιδείας για να ιεραρχήσουμε τα θέματα και να ξεκινήσουμε για τα επόμενα.

Ένα ζήτημα που μας απασχολεί, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει δημοτικό συμβούλιο, κολλάει το θέμα με τις καθαρίστριες , έχουμε 28 τρίωρης απασχόλησης  και θέλει να τις κάνει full time. Δεν γίνονται όμως τα δημοτικά συμβούλια και πρέπει να βρεθεί λύσει. Πρέπει να τις πάρει τηλέφωνο να λυθεί αυτό το ζήτημα.

Όλα τα ζητήματα έχουν πάει πίσω. Είμαι κατά της τηλεδιάσκεψης είμαι υπέρ του να γίνονται ζωντανά τα συμβούλια , ώστε να είναι όλοι παρόντες και να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Είμαστε όμηροι όλοι, δεν τηρείται αυτή τη στιγμή το πρωτόκολλο υγιεινής.

Υπάρχουν γύρω στις 417.000  ευρώ από προηγούμενα χρόνια για τα σχολεία από τον ΟΣΚ.

Είχαμε προτείνει να γίνεται η αποχώρηση των μαθητών ανά 2-3 λεπτά κάθε τάξη. Αυτό δεν τηρείται. Ειδικά στη πρωτοβάθμια υπάρχει συνωστισμός χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις. Όλοι μαζεμένοι έξω από ένα σχολείο περιμένουν τα παιδιά τους.

Δεν μπορώ γιατί να φοράω μάσκα σε ένα παιδάκι μέσα στην τάξη , όταν δεν τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η μεταφορά στα λεωφορεία  είναι με μάσκα και εμείς δεν μπορούμε να μαζευτούμε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο σε μια αίθουσα.

Τα ζητήματα μένουν στάσιμα και δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα. Η παιδεία αυτή τη στιγμή δεν έχει καθαρίστριες. Αυτό και μόνο έπρεπε να είναι κίνητρο. Κινδυνεύουν και οικογένειες, άρα πρέπει το σχολείο να καθαρίζεται από το πρωί μέχρι την ώρα που σχολάνε τα παιδιά.

Πήρα τον κ.Σπίνο και μου είπε ότι θα τους πάρει τηλεφωνικά ,για να περάσει το ζήτημα αυτό οπωσδήποτε αυριο… δεν επιτρέπεται σχολεία χωρίς καθαρίστριες.

Mε την υγεία των παιδιών και των μαθητών πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να παίζει κανένας

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent