ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΑΙΧΜΗΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΚΟΛΥΡΗ.
ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ,  ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ «ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ», ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ «ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ… ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΚΑΘ ΥΠΟΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ…» ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ « Ο κ.ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ… Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ… Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ».
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» ΘΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΑΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»)

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι είμαι επιφυλακτικός και προβληματισμένος όσο αφορά την κατάσταση με τον κορωνοιο και θέλω να υπάρχουν όλα τα μέτρα ασφάλειας
Μπορούμε να έχουμε γάμους βάφτισα μέχρι 50 ανθρώπους εδώ. Προχθές μάλιστα έγινε συνάντηση του προέδρου με συλλόγους ποδοσφαιρικών ομάδων…
Εμείς δε ζητάμε τίποτα άλλο από το να έχουμε δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γιατί όταν δεν είναι δια ζώσης, δημιουργούνται προβλήματα διαλόγου.
Θέλω να αναφέρω ότι η ώρα πρόσκλησης είναι από 2 το μεσημέρι μέχρι 5 απόγευμα, ώρες απαγορευτικές. Είναι επιλογή δημάρχου και δυστυχώς του προέδρου γιατί μέσα από το θεσμικό του ρόλο θα έπρεπε να βρίσκει κοινή συνιστάμενη
Είναι απαράδεκτο για το πρόεδρο, να απειλεί με διαγραφή νέους συναδέλφους, αν δεν παρουσιαστούν. Αυτές οι λογικές πραγματικά με ξενίζουν. Τους λέει ακόμη, άκουσον άκουσον, να γίνει δημοτικό συμβούλιο με τηλέφωνα. Όλοι επιθυμούμε τη τήρηση της νομοθεσίας και δια ζώσης τη συνεδρίαση όπου μπορούν να παρευρίσκονται οι 50 άνθρωποι που ορίζει η νομοθεσία.
Αυτή η επιλογή ξεκινάει από μια διαδικασία υπόταξης και υποταγής του δημοτικού συμβουλίου… είναι μία αλαζονική πρακτική και λέω δυστυχώς για το Πρόεδρο που για πρώτη φορά συμμετέχει στο κορυφαίο όργανο της διοίκησης. Η πρακτική του και η συμπεριφορά του δείχνει ότι δεν έχει απόγνωση αυτών που γίνονται.  Εμείς θέλουμε να γίνει δημοτικό συμβούλιο , γιατί πράγματι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν.
Ο κ.Αρετάκης θα έχει συν αυτό το πρόβλημα με την τήρηση των διαδικασιών των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου
Ο εκβιασμός που κάνει δεν έχει νομική βάση και όμως επιμένει με τελείως αντιδημοκρατική διαδικασία. Εκφράζω όλους τους συναδέλφους, πρέπει να συνεδριάζουμε και να ακούγονται όλες οι απόψεις.
Ομόφωνες αποφάσεις δεν έχουν υλοποιηθεί… τι κρύβεται πίσω από αυτή την αδράνεια; Εμείς θα παίξουμε το ρόλο του να τηρηθούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου
Εμείς σαν παράταξη θα συναντηθούμε την Κυριακή και θα καθορίσουμε τη στάση τους με τα νέα δεδομένα πίσω από αυτή την επιμονή.
Δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτή η τακτική που ακολουθούν. Θα πρέπει να αναλογιστούν και οι ίδιοι την ευθύνη που έχουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν πείσματα. Θα σταματήσει , δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το βιολί. Μπορεί να υπάρξει και απόφαση του οργάνου για το πώς θα γίνονται οι συνεδριάσεις.
Θα ήθελα να διατυπώσω ευχή αλλά και παραίνεση προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ότι  αυτές οι δοκιμασίες που περνάμε μέσα στα δύσκολα πλαίσια που διαμορφώνονται ίσως θα έχουν επεκτάσεις
Αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στο μυαλό του προέδρου, αυτή η υποταγή σε αυτόν τον εξευτελισμό θα οδηγήσει σε δύσκολα μονοπάτια
Ο δήμαρχος δεν θέλει δημοτικά συμβούλια. Πριν ένα χρόνο έλεγε ότι θα τα μεταδίδεις και σήμερα προσπαθεί να τα φιμώσει. Εμείς σε όλο το διάστημα, που υπήρχε lockdown, συμμετείχαμε αδιαμαρτύρητα. Δεν φέραμε αντίρρηση. Σήμερα η νομοθεσία λέει ότι μπορούν να γίνονται  συγκεντρώσεις μέχρι 50 άτομα. Στο πνευματικό κέντρο μπορεί κάλλιστα να γίνει συνεδρίαση. Είναι πολλά θέματα που εκκρεμούν, υπάρχει ομόφωνη απόφαση μείωσης ανταποδοτικών τελών, ενοικίων που έχουν έχουν μείνει πίσω. Εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε με τρόπο που να εκφράζει το λαϊκό συναίσθημα των ζακυνθινών.
Όλοι μας θα βρεθούμε υπόλογοι σε απολογισμό που θα πρέπει να κάνουμε . Μη προώθηση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος δεν θα αφορά μόνο το δήμαρχο αλλά και όλους εμάς.
Ο πρόεδρος πολύ εύκολα αλλάζει άποψη και θέση. Τον παρακαλούσα να κάνει δια ζώσης και μου έλεγε το απαγορεύει η νομοθεσία. Με αυτό το τρόπο δεν ημπόρει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι κοντοπόδαρη, έξω από κάποια λογική και την ευθυνη την παιρνει ένας νέος άνθρωπος όπως ο κ.Κακολύρης».

 

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent