ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

- ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ  ΙΣΧΥΡΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΚΙ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.
ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 1200 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ TOUR OPERATORS, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΦΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, Ο κ.ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ … «ΙΣΧΥΡΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ.
Αντώνης Νικολουδάκης (Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού)
Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα  ανακοίνωση από την Βρετανία  ότι αίρεται η καραντίνα για τουρίστες που επιστρέφουν από  ελληνικά νησιά , ανάμεσα σε αυτά και η Ζάκυνθος
Είναι καλό γιατί θα δούμε μερική ανάκαμψη της αγγλικής αγοράς  για την ελάχιστη περίοδο που έχει μείνει
Η TUI  έχει ανακοίνωση ότι βάζει ξανά κάποιες  πτήσεις στις 13, 16, 20 και 23 Οκτωβρίου, σύνολο 570 . Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν έρθει περίπου 1140 επισκέπτες που θα διοχετευτούν στη τοπική αγορά. Αυτός ο αριθμός  μπορεί να ενισχυθεί από άλλους tour oprators , ενώ ταυτόχρονα έχουν μπει και κάποιες ανεξάρτητες πτήσεις
Ζάκυνθος και Σαντορίνη θα επωφεληθούν περισσότερο. Το βλέπω όμως απίθανο να διατηρηθεί περισσότερο από τον Οκτώβριο.
Το πραγματικό αίτιο της εξέλιξης είναι η πίεση που ασκήθηκε από τους βρετανούς tour operators.
Η Τουρκία έχει κλείσει σαν προορισμός και υπάρχει ένας όγκος τουριστών , που πρέπει να διοχετευτεί και η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί τους τουρίστες αυτούς που θα πήγαιναν Τουρκία.
Υπάρχει αίσθηση, ότι πολλές φορές τα κριτήρια που επιλέγεται ένας προσπορισμός δεν είναι απόλυτα αντικειμενικά.
Η εξέλιξη είναι θετική, όχι όμως για να ανατρέψει τα δεδομένα. Μιλάμε για περιορισμένη αναδιοχέτευση που θα πάει σε λίγες ξενοδοχειακές μονάδες, όσες έχουν αντέξει να είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή
Είναι ένα κέρδος για το νησί που στη παρούσα φάση έχει κατεβάσει ρολά και οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να βιώσουν ολοκληρωμένα τις παροχές που μπορεί να προσφέρει το νησί.
Δεν είμαι ενθουσιώδης στο πόσο μπορεί να επωφεληθεί το νησί από αυτή την εξέλιξη.
Τώρα θα δούμε και ένα άλλο πρόβλημα που έχει να κάνει με το ότι ο τουριστικός τομέας μπορεί να αντιμετωπίσει τη δυσκολία είσπραξης των δεδουλευμένων από τους tour operators. Έχουν γίνει οι διακοπές, έχουν εισπράξει τα χρήματα, αλλά είναι έτοιμοι τις ταμειακές τους δυσχέρειες να τις μετακυλήσουν στο τουριστικό κλάδο.
Χρειάζεται κυβερνητική παρέμβαση για ν α μπορέσει ο τουριστικός κλάδος να αντιμετωπίσει μια τέτοια δυσχερή κατάσταση.
Ειλικρινά παρατηρώ ότι το φαινόμενο αυτό είναι σε πλήρη εξέλιξη. Φοβάμαι ότι θα δούμε παρακρατήσεις των πληρωμών για μεγάλο διάστημα που θα είναι τελειωτικό χτύπημα στους επιχειρηματίες που άνοιξαν και θα δυσκολευτούν να εισπράξουν τα χρήματα τους.
Σίγουρα είναι βέβαιο ότι 2 πράγματα από τη κυβέρνηση. Το ένα είναι, επανάληψι της αναστολής προς ασφαλιστικά ταμεία, αυτό βεβαίως λόγω του ΙΑΝΟΥ στη Ζάκυνθο ισχύει ήδη, αλλά  πρέπει να επεκταθεί και για τις  φορολογικές υποχρεώσεις. Πρέπει να γίνει μία αντίστοιχη ρύθμιση.
ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ αλλά και τοπικά από ξενοδοχειακούς φορείς, πρέπει να ενεργοποιηθούν… Υπάρχει τοπικά όμως  κατακερματισμός …  αναλώνονται… και δεν υπάρχει ισχυρή οντότητα που θα διεκδικήσει και ενιαία θα εκπροσωπήσει το κλάδο, διεκδικώντας από τους τοπικούς άρχοντες…

 
  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent