Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΑΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΕΝΗ ΣΤΟ IonianRadio.gr «ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ , ΣΤΟΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ «…ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠ0ΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ», ΔΗΛΩΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ «Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 3, ΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν Α ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 9 ΑΤΟΜΑ».
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο κ.ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ , Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ , ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 8 ΜΜ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΊΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΩΘΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σταύρος Κακολύρης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου)

«Δεν εκβιάζω κανέναν, εκτελώ τον κανονισμό. Αν θέλουν να βοηθήσουν την κατάσταση να έρθουν στην τηλεδιάσκεψη. Το ξέρουν ότι είμαστε στο επίπεδο 3 και μέσα στα μέτρα αυτά είναι ότι οι συναθροίσεις είναι 9 άτομα εκτός αν υπάρχει κατάλληλος χώρος …. Υπάρχει μία λύση, να συνεδριάσουμε στη πλατεία για να ησυχάσει και ο κ.Αρμένης και ο κ. Αγαλιανός.
Η κυβέρνηση βγάζει σειρά ΦΕΚ κι εγκυκλίους. Δεν έχουμε λόγο να κρύψουμε κάτι. Είναι όλα στο ιντερνέτ και ο κ.Αρμένης μπορεί να τα διαβάσει. Προσπάθησα να πείσω το δήμαρχο να κάνει δημοτικό συμβούλιο δια ζώσης αλλά ο ίδιος είναι ευπαθής ομάδα και δεν το δέχεται.
Ότι εκβιάζω τους σύμβουλους είναι ένα μεγάλο ψέμα, γιατί εγώ έχω την υποχρέωση όταν κάποιος απέχει σε  2 συνεδριάσεις , να τον ενημερώσω για να μην έχει πρόβλημα. Το ίδιο έκανα σε δυο συμβούλους της παράταξης μου και σε έναν, άλλης παράταξης.
Όπως είπε ψέμα  ότι έκανα συνάντηση με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και είπε ότι ήταν 40. Ήταν 15 με απόσταση 2 μέτρα, κράτησε 1 ώρα και ήταν στην αίθουσα και η γιατρός εργασίας του δήμου.
Υπάρχουν όλα σε φωτογραφίες και παίζουν στα site.
Δεν θα απαντήσω γιατί θέλουν δια ζώσης , γιατί θα είμαι σκληρός, καλύτερα να απαντήσουν  οι Αρμένης και Αγαλιανός.
Όταν με κατηγορούν και με λένε λίγο και ότι εκβιάζω και λέω ψέματα , θα τους πω ότι αυτό δεν συμβαίνει, δεν κάνω κάτι παράνομο και θα κρίνω εγώ το πώς θα κάνω το δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με τη δυνατότητα που μου δίνει ο νόμος.
Εάν δεν έχω καλή σχέση με το δήμαρχο δεν θα μπορούμε να βγάλουμε τα θέματα στα δημοτικά συμβούλια
Καλό είναι να παρουσιάζονται , όσο είμαστε στο επίπεδο 3 να κάνουμε τα συμβούλια με τηλεδιασκέψεις , να τελειώσει αυτό και να μπούμε σε μία καθημερινότητα
Την Τετάρτη θα γίνει με το 1/3 των δημοτικών συμβούλων. Από ότι γνωρίζω υπάρχει συνάντηση να αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν ή όχι. Πλέον κοιτάνε πως θα πάρουν την κυριαρχία στα χέρια τους. Αυτό βλέπω εγώ. Υπάρχει ένας μηχανισμός σε εξέλιξη… δεν είναι δυνατόν να κάνουν συνάθροιση σήμερα… για να αποφασίσουν τι;;;
Αντί να βοηθήσουν το νησί να πάει μπροστά , το πάνε πιο βαθιά; Το πάνε πιο κάτω;;; προσπαθούν να κάνουν μομφή στο πρόσωπο μου…
Ο αντιπρόεδρος ειπώ ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και μάλιστα είπε ότι του κάνουμε και μπόουλινγκ εγώ , η γραμματέας και ο κ. Σπινος… Μετά είπε στο ραδιόφωνο ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, χωρίς να ολοκληρώσει το γιατί…
Την Τετάρτη θα ξεκινήσω το συμβούλιο και όποιος πιστός ας προσέλθει. Αν δεν έχω 11 άτομα θα πάμε την επόμενη φορά με λιγότερα άτομα.
Ήδη οι σύμβουλοι Αρμένης και Αγαλιανός έχουν προσφύγει στην αποκεντρωμένη να τους πει τι γίνεται.
Όταν ξεκίνησε ο covid ζητουσών τηλεδιασκέψεις… τώρα που οι εξελίξεις είναι χειρότερες ζητούν το ανάποδο
Στις τηλεδιασκέψεις δεν κόβεται κάποιος, γίνεται η διαδικασία ακριβώς με τη σειρά που είναι όταν συνεδριάζουμε δια ζώσης.
Τα προβλήματα αφορούν την επικοινωνία των συμβούλων…
Στη δ/νση καθαριότητας ανέλαβε ο Διονύσης Τουρκάκης, η πόλη αρχίζει και καθαρίζει… λίγο υπομονή…».
  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent