ΑΚΟΜΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ, ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

 Εμφανώς προβληματισμένος και ενοχλημένος από τον τρόπο λειτουργίας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της δημοτικής αρχής,εμφανίζεται ο Νίκος Γκλαβάς , σημειώνοντας ότι θα κριθεί η αποτελεσματικότητα της και με την επίσκεψη των 5.000 βρετανών τουριστών στη Ζάκυνθο.

Νίκος Γκλαβάς (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων )
«Τα τελευταία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να παράγει αποτέλεσμα. Ο καθένας μας θα κάνει ότι μπορεί από την επιχείρηση του. Όμως θα κάνουν και οι άλλοι , οι αρμόδιοι φορείς αυτό που πρέπει; Όταν ένα δημοτικό συμβούλιο πάρει απόφαση και 6 μήνες μετά δεν έχει υλοποιηθεί…
Υπάρχει πρόβλεψη από το νομοθέτη, για να λύνονται ασυνεννοησίες… δεν μπορεί να είναι απάντηση πρόεδρου δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν εφαρμόζεται μία απόφαση, γιατί δεν θέλει ο δήμαρχος.
Φαντάζομαι ότι ανάλογα με το είδος της κάθε απόφασης, προωθείται στο αρμόδιο τμήμα του δήμου προς υλοποίηση… είναι απίστευτες οι εργατοώρες που έχουν χαθεί για τέτοιου είδους συζητήσεις…
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να γίνει κατακερματισμός και ανάληψης ευθύνης… η κοινωνία θα έπρεπε ν α τους έχει φέρει προ των ευθυνών τους… αφού δεν μπορούμε με τη διαβούλευσης να δείξουμε ούτε τη καλή πρόθεση, ούτε τη γνώση γιατί υπάρχει ενδόμυχη συγκράτηση από το συνομιλητή μας, ότι οι ξενοδόχοι έχουν καταστρέψει το νησί, η μοναδική απάντηση από εμάς είναι να εφαρμόζουμε τον κανόνα . Έχουμε καταθέσει χιλιάδες πρωτόκολλα και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα υλοποιηθούν.
Ευτυχώς για το κλάδο και τη κοινωνία, προσπαθούμε να κάνουμε προτάσσεις μελετημένες για να λύνουν προβλήματα . αυτές οι προτάσεις μας από αυτούς που έχουν το δικαίωμα της υπογραφής γίνονται με προκατάληψη.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κλείσει το νησί εν λειτουργία και όχι σε καραντίνα. Αν τερματίσουμε λειτουργώντας, θα είναι μία πολύ καλή εικόνα. Άρα η απόφαση να ενταχτούμε στους ασφαλείς προορισμούς μόνο θετική μπορεί να είναι. Παρόλα αυτά μη φανταστείτε ότι οι επιχειρήσεις που έκλεισαν έχουν δυνατότητα να ανοίξουν ξανά και δεν ξέρω αν τους συμφέρει.
Για την TUI, μιλάμε για 25 αεροπλάνα επιπλέον, ας πούμε ένα δυνητικό αριθμό 5.000 άτομα. Όμως και οι πτήσεις που θα συνεχίζονταν μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ξαφνικά θα γεμίσουν.
Υπάρχει όντως καλός αναβρασμός όσο αφορά το ενδιαφέρον για το νησί.
Πραγματικά παρακαλάμε αυτό το ξαφνικό ξανά άνοιγμα της αγοράς, που έχει να κάνει και δείχνει την απίστευτα μεγάλη δυναμική του νησιού σαν προορισμός. Όταν ένας TOUR OPERATOR, σε έλλειψη άλλου προορισμού προτείνει στο πελάτη του τη Ζάκυνθο και ο πελάτης αμέσως το δέχεται γεγονός που δείχνει δυναμική και μεγαλείο κάτι που ο τόπος μας έχει δώσει.
Αν εντός 5 ημερών υπάρχει το φαινόμενο του συνωστισμού μετά τις 12 να υπενθυμίσω την ευθύνη λειτουργίας των παραλιών την έχει ο δήμος. Όπως έκλεισε η παραλία Θεσσαλονίκης από το δήμο, είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνει ο δήμος Ζακύνθου, αλλά επί τη γενέσει του προβλήματος…. Όχι να το κάνουμε 15 ημέρες μετά.
Οι επισκέπτες είναι δεδομένο σε όποιες επιχειρήσεις μπορούν να τους δώσουν παροχές…
Να μην είμαστε καχύποπτοι… τίποτα δεν μένει κρυπτό….»

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent