ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΑΚΟΜΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΟΔΥ-ΤΕΣΤ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΓΑΝΑ - ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ|

Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

Έρχομαι από περιοδεία σε Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη. Μετά τα προβλήματα που αφησε ο Ιανός ήταν μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη.
Οκ. Γαλιατσατος δε δειλιάζει και δε διστάζει να παρεμποδίσει έργα για να κάνει στυγνή  αντιπολίτευση. Θα εκτεθεί και αύριο θα απαντήσει ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών. Ας προσέχει και τις παρέες του και τους πληροφοριοδότες του . Δεν μπορεί να μη γνωρίζει τη νομοθεσία και τα κριτήρια ποιότητας που μπορεί να βάλει κάποιος σε ένα διαγωνισμό. Ήρθαμε να επιβάλουμε μία νοοτροπία διαφάνειας και ποιότητας. Η προκήρυξη του διαγωνισμού ζητάει κριτήρια αξιοπιστίας του φορέα που θα εκτελέσει τα έργα και ποιότητας, ζητάει αποφάσεις συμβουλίου επικρατείας και λυπάμαι που ως μηχανικός ο κ.Γαλιατσάτος δεν ασχολείται. Τις  παρεούλες, τα αρπακόλλα και τις  κουβεντούλες τα αφήνουμε στο κ.Γαλιατσάτο.
Αύριο ο κ.Ορφανουδάκης θα απαντήσει…
Οι πολίτες του ιονίου, έχουν βαρεθεί να ξεκινάει ένα έργο και  να μη ξέρουν πότε θα τελειώσει αλλά και όταν τελειώσει να μην έχει ποιότητα. Αυτά ανήκουν στον κ. Γαλιατσάτο. Θα αποδειχτεί ότι παρερμηνεύει ,και δεν γνωρίζει τη νομοθεσία. Το ΤΕΕ εκτίθεται επίσης και ο κ. Τριάνδος που είναι της παρεούλας του κ.Γαλιατσάτου μου έστειλε επιστολή ότι ουδέποτε ζητήθηκε η υπογραφή μου … Σιγά σιγά ο κ.Γαλιατσάτος θα αδιάζεται και θα εκτίθεται
Που τα λέει αυτά οκ.Γαλιατσάτος; να τα λέει στους φίλους του. Αυτά που λέει και αυτά που έκανε ,σιγά σιγά θα αποκαλύπτονται. Δέχτηκε και προσωπικές βολές ο κ.Ορφανουδάκης…. Είναι ντροπή ….
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΟΔΥ-ΤΕΣΤ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΒΑΣΗ
Εμείς δεν μπορούμε να αμφισβητουμε τον ΕΟΔΥ και την ιχνηλάτιση. Δεν μπορεί ο καθένας να αντικαταστήσει τους ειδικούς και τους αρμόδιους που  αποφασίζουν μετά από ιχνηλατήσεις. Ένα ποσοστό κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα ήταν τουρίστες εσωτερικού τουρισμού από την Ζάκυνθο.
Όσο και  να είναι ο τόπος μου και να πονάω ότι είχαμε πτώση είναι ανεύθυνο να βγω και να καταγγέλλω ότι στοχοποιούν τη Ζάκυνθο. Αυτά είναι ασόβαρα πράγματα.
Από την άλλη πλευρά έχω από συμπολίτες μου ζακυνθινούς καταγγελίες για χαλάρωση μέτρων, μάλιστα με καλούν σε ειδική  σύσκεψη, για τη περιοχή του Λαγανά. Έχω πίεση να δω πώς θα μπορέσω να βρεθώ κοντά τους. Έχω πολίτες και επαγγελματίες που θα φτάσουν μέχρι και στην κυβέρνηση.
Είναι σύντομες οι περίοδοι που μένω στη Ζάκυνθο , όμως θα θέσουν το θέμα στη κυβέρνηση και θα της ζητήσουν προστασία. Αυτά μου ανήγγειλαν. Θα έχουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Υπάρχουν επαγγελματίες που σκέπτονται και την επόμενη χρονιά.
Εμείς χτίσαμε τη προσπάθεια μας, να έχουμε μια ασφαλή περιφέρεια.
Αν κάπου εφαρμόστηκαν ελλιπώς τα προστατευτικά μέτρα, σίγουρα κάποια πράγματα ξέφυγαν και είμαστε εδώ να τα βάλουμε κάτω και όχι να κάνουμε πιασάρικες καταγγελίες.
Ας έχουμε υπευθυνότητα … πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Η δημοκρατία μας θέλει μέτρο, τεκμηρίωση ευθύνη.
Εμείς είμαστε συντεταγμένοι με τους αρμοδίους φορείς. Έχω εισπράξει πολλές απορίες για το πώς τα κατάφερε καλά η Ελλάδα και η περιφέρεια μας. Ο πρέσβης της Ελβετίας, μιλούσε για εμάς, σαν την χώρα μοντέλο…
Εμείς που λειτουργήσαμε με γρήγορα αντανακλαστικά, άμεσα χρηματοδοτήσαμε πρόγραμμα για την ενημέρωση από πιστοποιημένο φορέα. Το προσφέραμε εντελώς δωρεάν και με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο δυτικής αττικής… τώρα για την κρίση της αγοράς και το πλήγμα της οικονομίας χρηματοδοτήσαμε ένα πρόγραμμα 14 εκατομμυρίων, με προοπτική να αυξηθεί, για να πάρουν χρηματοδότηση χωρίς επιστροφή οι επαγγελματίες των ιονίων νήσων.
Είναι ανοικτή η πρόσκληση να συμμετέχουν οι συμπολίτες  μας.
Κάνω έκκληση για την  προσεκτική μελέτη των ΚΑΔ  που  εντάσσονται, γιατί δεν έχουν διαβάσει τους ΚΑΔ… να ενημερωθούν καλά και οι λογιστές.
Είναι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ισχύει για όλους. Στέλνω το μήνυμα στους συμπολίτες μου να εργαστούν από κοινού και να γίνουν οι αιτήσεις. Έχουμε προϋπολογίσει αν υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι να αυξήσουμε το ποσο.
ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Το ΛΕΠΑΝΤΟ που αναδείξαμε φέτος, είναι η ναυμαχία του ιονίου. Στις Εχινάδες νήσους έγινε ,πέρασε και από τη Ζάκυνθο. Συμμετείχαν επτανήσιοι. Θέλουμε να τιμήσουμε την ι ιδέα της συμμετοχής κατά του οθωμανικού κράτους και ζυγού αλλά και των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους.
Το ΜΙΛΑΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ μας τροφοδοτεί και με ενδιαφέρον υλικό, για να αναδείξουμε τη ναυμαχία  της Ναυπάκτου. Είχα αποφασίσει από πολύ καιρό πριν, να την αναδείξω και στην τελείτε μου επίσκεψη συναντήθηκα με την κα Μιλάνου.
Ενδυνάμωσε τη σκέψη μου και η καθολική εκκλησία. Ο αρχιεπίσκοπος της καθολικής εκκλησίας στα ιόνια νησιά έχει ενδιαφέρον να αναδειχθεί αυτό, γιατί ο Θερβάντες τραυματίστηκε στη ναυμαχία και νοσηλεύτηκε στη Κέρκυρα και όλοι οι καθολικοί που έχασαν τη ζωή τους είναι θαμμένοι στη Κέρκυρα.
Είναι καιρός να τιμάμε τους ήρωες μας …  δεν είμαστε κάποια μικρά νησάκια που προσπαθούμε να αναπτύξουμε τουρισμό… είμαστε νησιά με μεγαλειώδη ιστορία, είμαστε η γέφυρα της υποδουλωμένης Ελλάδας… όλα αυτά θα τα αναδείξουμε, γιατί αποτελούν διαβατήριο ότι δεν είμαστε νησιά που προσπαθούμε να βρούμε τη θέση μας στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent