ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ «ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΟΥΡΚΑΚΗ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ … ΜΕΤΑ ΤΟ … ΕΓΙΝΕ "Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ", ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕ Ο κ.ΑΡΕΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΤΟΥΡΚΑΚΗ , ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ... ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΟΥΡΚΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ »

 Νίκος Μαρίνος (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου)

«Στο δήμο τα πράγματα εξελίσσονται πολύ αργά… Για το δημοτικό συμβούλιο εμείς ξεκινήσαμε το θέμα ύστερα από αίτημα του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα που πρέπει να συζητηθεί και εμπλέκονται οι δυο πλευρές που λένε η μία δια ζώσης και η άλλη αυτά που λέει ο δήμαρχος …
Όπως και να έχει επιθυμούμε  να γίνει το δημοτικό συμβούλιο, να συζητηθεί το θέμα γιατί κρίνεται άκρως σοβαρή η κατάσταση.
Είναι γεγονός ότι λόγω  σοβαρότητας του θέματος θα ήταν  καλύτερα να γίνει δια ζώσης. Η τεχνική κάλυψη δεν είναι κατάλληλη με τηλεδιάσκεψη, χάνεται η ουσία του θέματος. Όμως πρέπει να γίνει  είτε έτσι ,είτε αλλιώς .
Ο κ.Τουρκάκης επιλέχτηκε να διευθύνει τη μεγαλύτερη διεύθυνση που ξεπερνά τους 180 εργαζομένους. Τη διεύθυνση καθαριότητας που έχει 4 σημαντικά τμήματα. Όμως εδώ τίθεται ένα ερώτημα. Πριν 15 μήνες όταν με ανακοινώσεις του ο δήμαρχος  τον χαρακτήριζε ότι έχει κάνει την κομπίνα επιστήμη; ΄Η ο δήμαρχος πάει, πλάι πλάι με την κομπίνα και την επιστήμη, κάτι που δεν πιστεύω, ή έχει κάνει λάθος με αυτά που έλεγε στις ανακοινώσεις του για το συγκεκριμένο συνάδελφο. Έκανε λάθος, είχε παραπληροφόρηση, οφείλει να ζητήσει απλά συγνώμη και να πει ότι έκανε λάθος. Με τη πράξη αυτή που έκανε να τον διορίσει σε αυτή τη διεύθυνση λέει ότι έκανε λάθος τότε.
Θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος όταν κάνει λάθος σε όποια θέση και να βρίσκεται πρέπει να ζητάει συγγνώμη.
Ο κ.Τουρκάκης το αποδέχτηκε γιατί ήταν η απόλυτη δικαίωση του. Σε λίγες ημέρες έχει δρομολογήσει πολλά θέματα. Του αξίζει να του ζητήσει μια συγγνώμη. Όταν ο όχλος με την ανακοίνωση του δημάρχου μας φώναζε, απαιτούσε κάθαρση… εμείς στοχοποιηθήκαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όμως 15 μήνες μετά ήρθε η απόλυτη δικαίωση. Επειδή έχει και το ανάστημα κα τη λεβεντιά, να ζητήσει μία συγγνώμη… ανοίγεται έτσι μία πόρτα για να αντιμετωπίζει το νησί μας τα προβλήματα του.
Κατηγορηθήκαμε σαν εργαζόμενοι, ότι κάναμε την κομπίνα επιστήμη. Στο πρόσωπο του συναδέλφου η συγγνώμη θα πάει σε όλους εμάς.
Η δημοτική αρχή, είτε μας αρέσει είτε όχι , πρέπει να έχουμε απέναντι της στοιχειώδη ευγένεια. Αυτή την ευγένεια οφείλουν να την εφαρμόζουν και στη δημοτική αρχή όταν έρχονται σε επαφή με τους εργαζόμενους
Παρότι δεν υπάρχει καλή χημεία, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα , πρέπει όμως να το θέλουν και οι δυο πλευρές».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent