ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σκληρή αντίδραση…
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ  ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ  | «ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΙ … ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ… ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΙΝ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΟΤΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ
 
Ο Mανώλης Ορφανουδάκης  (Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων), απαντά στις καταγγελίες της ΑΝΑΣΑ και του Θεόδωρου Γαλιατσάτου «…’Οσο πιο άδειο είναι το δοχείο τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει…»

Ο Ιανός ήταν πρωτόγνωρο για την περιφέρεια, ήταν επέλαση που δημιούργησε φοβερά προβλήματα, έπνιξε 2 χωριά στη Κεφαλονιά, ήταν καταστροφικότατος.
Όμως ταχύτατα η περιφερειάρχης με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες βρισκόταν επί ποδός , για συντονισμό σε συνεργασία και με τον κ.Χαρδαλιά.
Πολύ καλή η προετοιμασία από τον κ.Μηλιώτη, που έφτασε το μήνυμα μέχρι τον τελευταίο κάτοικο του πιο απομακρυσμένου χωριού. Έκανε ανεπανάληπτη ενημέρωση, door to door. Από τη κυβέρνηση αμέσως δόθηκαν τα κονδύλια, για να επανέλθουμε στη καθημερινότητα, ενώ μέχρι αύριο ολοκληρώνονται οι καταγραφές των πληττόμενων υποδομών. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει προβεί και στη χορήγηση σε ανθρώπους που έχουν πληγεί.
Αμέσως η περιφέρεια τουλάχιστον στην Κεφαλονιά , σε Σάμη και Αγία Ευθυμία που επλήγησαν σοβαρά, έδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ήταν ιδιαίτερη η συμβολή του στρατού όπου  βοήθησαν τις 2 περιοχές να επανέλθουν στην κανονικότητα
 
Απάντηση σε Θεόδωρο Γαλιατσάτο.
Από όταν πήρε διαστάσεις αυτό το θέμα, δεν καταλαβαίνω το λόγο όμως κατανοώ ότι η ημιμάθεια ή η μη καλή ενημέρωση στα τεκταινόμενα της νομοθεσίας, να δημιουργεί εντυπώσεις , είναι ένας πιασάρισκος τίτλος που οξύνει τα πνεύματα και με έχει πιάσει μια απέχθεια. Είναι άσχημο να συμβαίνει αυτό, ενώ προσπαθείς να πράξεις ότι καλύτερο γίνεται, με την ταχύτερη εκτελέσει. Δεν ξέρω που στηρίζει τα δημοσιεύματα του ο κ.Γαλιατσάτος.
Ενδεχομένως η ημιμάθεια μπορεί να οδηγεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μαζί με μια τάση που η δολοπλοκία ή οι στημένοι διαγωνισμοί μπορεί να φουσκωθεί. Η νομοθεσία που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις φτιάχτηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που αναφέρει θα έπρεπε να το γνωρίζει.
Αποτελούν καθαρά και μόνο η άποψη του συντάκτη,  αυτά που λέει η επιστολή του.
Εισάγονται πλέον στις διακηρύξεως, ποιοτικά κριτήρια, τα οποία είναι σαφή και δίνει την ευκαιρία στις αρχές να τα ορίζει σύμφωνα με το έργο. Οι 2 διαγωνισμοί που έγιναν έχουν ήδη προσωρινό μειοδότη. Έχουμε ένα διάτρητο νόμο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , τον οποιο νόμο τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και είναι δικός του τον αντιπολιτεύεται.
Μέχρι πρότινος το ελληνικό πλαίσιο ανάγκαζε τις αρχές να καλούν τάξεις στοιχείων, ξεκινώντας από την Α1 έως την 7η. Όταν ένα έργο 2 εκατομμυρίων αντιστοιχούσε στη β τάξη δεν μπορούσε να συμμετέχει η α τάξη. Ήρθε ο νόμος να ακυρώσει τη διαδικασία αυτή. Έρχεται η ευρωπαϊκή οδηγία και σου λέει γιατί αποκλείεις τους χαμηλότερους; Άρα πλέον δεν καλούμε τάξη στοιχείων, ορίζει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει ο φορέας που θα αναλάβει το έργο, ώστε να είναι διαφανής προς όλους. Μπορεί λοιπόν οποιοδήποτε να συμμετέχει, αρκεί να πληροί τις προδιαγραφές.
Αυτό γίνεται τις πρώτες 10 ημέρες από όταν ανέβει ο διαγωνισμός στο διαδίκτυο. Δεν υπήρξε καμία ένσταση μετά τις καταγγελίες που υπήρξαν, ούτε κατατέθηκε προσφορά με επιφύλαξη.
Είναι κούφια λόγια στον αέρα, μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.
Οι αιρετοί σήμερα είμαστε, αύριο όχι. Οφείλουμε και έχουμε ως γνώμονα, φεύγοντας, να αφήσουμε κάτι.

  

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent