ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

  • ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
ΕΜΦΑΣΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ «ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ» ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ , «Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ (ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ), ΑΛΛΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ,ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ».
ΛΕΝΙΑ ΜΑΥΡΙΚΟΥ | «ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ… ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ EINAI ALL INCLUSIVE; ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ», ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ; ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ; … ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ; Ή ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ;… ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΟΖΑΝΗ ΕΜΟΙΑΖΕ ΝΕΚΡΗ ΠΟΛΗ… ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΣΕ ΣΠΙΝΑΛΟΓΓΑ;»
Λένια Μαυρίκου (Επιχειρηματίας / Ξενοδόχος)
«Θα ήταν ανώριμο να χαρακτηρίσω το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Όπως είχαμε σχολιάσει και σε προηγούμενη εκπομπή, μας έκλεισαν αναίτια και  χωρίς εξήγηση το δεύτερο  δεκαπενθήμερο και κανείς δεν ζήτησε εξήγηση. Μπήκαμε σε πορτοκαλί συναγερμό, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. Κανένα από τα ιόνια νησιά δεν έχει το ίδιο. Εμείς έχουμε 5 κρούσματα εβδομαδιαία, ενώ  η Κέρκυρα έχει 5-6 καθημερινά. Πως γίνεται η Κέρκυρα να είναι σε κίτρινο συναγερμό.
Δεν μπορώ να καταλήξω σε συμπέρασμα. Δεν καταλαβαίνω ποιος σκοπός υπάρχει από πίσω. Πάντως μόνο λογική δεν έχουν όλα αυτά.
Όταν μας έκλεισαν,  υπήρχε ομαλή ροή τουρισμού και η Αγγλία είχε 5-6 κρούσματα ημερησίως. Σήμερα έχει 19,5 χιλιάδες κρούσματα. Είχαμε λόγο τότε, να είμαστε ανοιχτά… τότε είχαμε, όχι μόνο την TUI που έρχεται σήμερα, αλλά 5-6 αεροπορικές εταιρείες
Σήμερα ανακοινώθηκαν εδώ 508 κρούσματα. Έχουμε και πληρότητα σχεδόν σε ξενοδοχεία. Που είναι οι λοιμωξιολόγοι τώρα;
Να δεχτώ ότι θέλουμε τουρισμό. Το τελευταίο αυτό 15θήμερο δεν συμβάλει  στην οικονομία. Όσοι έρχονται είναι all inclusive.
Δεν συνεισφέρουν στην οικονομία του νησιού. Στο Bristol , Liverpool,  έχει lockdown, και αύριο, μεθαύριο θα ανακοινωθεί το Λονδίνο.
Πως γίνεται η Ζάκυνθος που είναι σε πορτοκαλί συναγερμό, να δέχεται τουρίστες  από εκεί; Γιατί ; για να μπούμε σε κόκκινο συναγερμό και να μπούμε στα βήματα της Κοζάνης; Θα γίνει η Ζάκυνθος , Σπιναλόγκα;
Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την υγεία των κατοίκων εδώ. Αν μπούμε σε κόκκινο συναγερμό πως θα επιβιώσουν;
Δεν πιστεύω ότι στο βωμό του χρήματος, μπορούμε να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία του νησιού. Άνοιξαν όσοι άνοιξαν σε πιο νορμάλ επίπεδο κορωνοιου για την ενίσχυση οικονομίας του νησιού. Τώρα δεν έχει να κάνει με οικονομική ενίσχυση.
Η κυβέρνησης κατά τη γνώμης μου θα έπρεπε να κλείσει τα σύνορα. Αν δε θέλουν να τα κλείσουν, ας ζητήσουν αρνητικό τεστ πριν. Το έκαναν τότε που δεν ήταν αναγκαίο…. Και ας βγει κάποιος να πει γιατί η Ζάκυνθος είναι σε αυξημένη επιτήρηση. Είμαστε σε μεγάλη ανευθυνότητα. Πρόκειται για την υγεία μας τώρα και όχι για την οικονομία. Σήμερα η Κοζάνη ήταν νεκρή πόλη, έτσι θα γίνουμε και εμείς; Πιστεύω ότι αν πάει μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα είναι η ολική καταστροφή της Ζακύνθου».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent