ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • ΣΦΑΓΕΙΑ , ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΥΡΗΝΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ , ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΖ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΔΕ.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ , ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΘΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ,  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ κ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΗΣΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ « ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ …»- Σύνδεση με Skype|

Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου)
Από την πρώτη στιγμή η πρώτη κίνηση μας, ήταν να δούμε το κλάδο των ελαιοτριβέων, που είχαν σοβαρό πρόβλημα με το πυρήνα
Στη Ζάκυνθο, μας έχουν αναγκάσει, να έχουμε ελαιοτριβεία τριφασικά, όπου γίνεται μεγαλύτερη επεξεργασία του πυρήνα.
Σκύψαμε το κεφάλι , συζητήσαμε με τους ελαιοτριβείς και ήρθαμε σε επικοινωνία με τα εργοστάσια στη Πελοπόννησο.
Υπήρχε επιβάρυνση σε φορτηγά, μεροκάματα μεταφορικά… Παρόλα αυτά, μιλήσαμε με τα εργοστάσια που επεξεργάζονται τον πυρήνα. Την επόμενη εβδομάδα ο σύλλογος ελαιοτριβέων θα έχει συνάντηση  με εργοστάσια στη Πελοπόννησο.
Ο πυρήνας έχει τώρα 14 λεπτά,  η μεταφορά τόνου. Έχουμε μεγάλος κόστος λόγω του ότι είμαστε νησί. Όλα αυτά είναι προβλήματα, όχι μόνο  οικονομικής, αλλά και κοινωνικής φύσης,  γιατί μας επέβαλαν να κάνουμε τριφασικά ελαιοτριβεία.
Θα φτάσουμε και στη κυβέρνηση να διαπραγματευτούμε αυτό που μας επέβαλαν να είμαστε, δηλαδή ,  νησί υπόδειγμα.
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εργάτες γης στο νησί μας, να μαζέψουμε τις ελιές και οι ελάχιστοι που υπάρχουν, το μεροκάματο το ζητάνε πιο αυξημένο.
Λόγω του νησιού που είμαστε, ο πυρήνας για να μεταφερθεί, έχει μεγάλο κοστολόγιο...
Με την τιμή του λαδιού που είχε πέσει, ήταν ασύμφορη η συγκομιδή του λαδιού. Φέτος ξεκινάει με 3 ευρώ το κιλό.
Σίγουρα χρειάζονται ομάδες και σίγουρα συνεργασίες…
Υπάρχουν 35 ελαιοτριβεία που έχουν πρόβλημα. Αν πάνε και τα 35 και πουν, ότι έχουν 2 εκατομμύρια ελιές που θα πρέπει να πετάξουμε το πυρήνα, ο εργοστασιάρχης θα δει με άλλο μάτι τον πυρήνα της Ζακύνθου, όπως επίσης είναι διαφορετικά να υπάρχει παραγωγή 100 βαρέλια λάδι και άλλο 1000.  Στην Ελλάδα συμφωνούμε όσο είμαστε μαζί όμως… . Ελπίζω να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πρώτα από όλα για το καλό των ελαιοπαραγωγών.
Με την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών, ήταν το πρώτο ραντεβού, μιλήσαμε με τον πρόεδρο τον διευθυντή. Το καλό είναι ότι οι όμοροι νομοί έχουν κοινά πράγματα με εμάς. Σκεφτείτε οι παραγωγοί της  Ζακύνθου με τους παραγωγούς της Αχαΐας και Ηλείας, να ενωθούν και να διεκδικήσουν στην παγκόσμια αγορά… η ανταλλαγή απόψεων φέρνει τη βελτίωση στο προϊόν  ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και στον εμπορικό τομέα και στον τομέα παραγωγής.
Τους αφυπνίσαμε και τους είπαμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα… πρέπει να σκύψουμε σε αυτό…
 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Εμείς από την ανάγκη που υπάρχει στη κοινωνία της Ζακύνθου, βλέπουμε 2 ελλείψεις , πυρηνοεργοστάσιο και σφαγείο.
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οι επιχειρηματίες ότι έχουν κόστος μεταφοράς του πυρήνα  500-600 ευρώ . Αυτό αν μπορέσουμε να τους εξασφαλίσουμε αδειοδοτήσεις και βρούμε τη χρυσή τομή, θα είναι προστιθεμένη αξία για το νησί μας . Πιστεύω ότι πλέον συνειδητοποίησαν, ότι δεν θα μπορέσουν να πετάξουν τον πυρήνα στα χωράφια , γιατί η υπηρεσία περιβάλλοντος έχει ενεργοποιηθεί. Δεν θα επιτραπούν περιβαλλοντικές μολύνσεις. Αυτό πλέον δεν υπάρχει περιθώριο να συμβεί. Και πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι φτάνει επιτέλους να παρακαλάνε τους απέναντι, για  να πάρουν τον πυρήνα.
Είμαστε εδώ, θα ζητήσουμε τα έξοδα των ελαιοτριβέων να πάρουν τον πυρήνα και είμαι της άποψης, ότι η πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει.
Είναι καλύτερα να γίνει πυρηνοεργοστάσιο από τους ίδιους .
Σε όλους τους τόνους τους είπαμε ότι είμαστε δίπλα τους και θα πάμε μαζί τους μέχρι τέλους της διαδικασίας για να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε.
ΣΦΑΓΕΙΑ
Από εμας δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Όταν έρχεται ένα μικρό μοσχαράκι από απάναντι έχει κοστος. Μένει εκετρεφεται…Μετά επισγρέφει να πάει σε σφαγείο στη Πελοπόνησο και ξανά έρχται στη ζάκυνθο.
Είναι ασύφμωορη η διαδικασία και γι αυτό επιβάλεται να δουμε τη δημιουργεία σφαγιου
Ο δήμαρχος είχε εκφρα΄σει τη δια΄θεση δημιουργάις σφαγιου.
Στη συηνμερθνηγ συναντηση ήρθε ο βουλευτής , του τονισαμε τα θεματα που πρπεπει να σκυψει η κυβερνηση και να δώσει πραγματικά λύσεις.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΙΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥ
Είμαστε στη διαδικασία καταγραφής , έχουν περάσει τις 400 αιτήσεις . Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να έχουν καταγραφεί οι ζημιές. Το λογιστικό σύστημα που υπάρχει, είναι και λίγο άδικο σύστημα, στην αξιολόγηση… Αξίζει να καταγραφεί, γιατί είδαμε, ότι ακόμη κάποιοι δεν έχουν αποζημιωθεί για παλαιοτέρων ετών πλημμύρες…. Είναι καθαρά λογιστικό το θέμα και πρέπει να δούμε τι γίνεται. Έχουμε ένα ισχυρό σύλλογο λογιστών που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Ο κ.Τσουκαλάς επισημαίνει τις αδυναμίες του συστήματος και ενημερώνει την περιφέρεια και το υπουργείο των χρόνιων αδυναμιών που σιγά σιγά πρέπει να διορθωθούν.
 
COVID – 19
Θεωρώ ότι με την ανάλυση του λοιμωξιολόγου κ.Μάρκου,  το πώς αξιολογείτε μία περιοχή και ο ΕΟΔΥ βάζει σε ποια κατηγορία είμαστε, αν δεν παρουσιαστούν άλλα κρούσματα πιο πιθανό είναι να πάμε στη κατηγορία 2 παρά στη κατηγορία 4.
Υπάρχει  πεδίο εφαρμογής στις δημόσιες υπηρεσίες το ίδιο έντυπο έχουμε και εμείς. Εμείς σαν περιφερειακή ενότητα, έχουμε αυξήσει τα άτομα στην εξυπηρέτηση του κοινού.
Η τεκμηρίωση είναι μόνο του ΕΟΔΥ. Και Κράτσα και Μάρκου έδωσαν κάποια στοιχεία και πιστεύουμε ότι είμαστε σε αυτή τη κατεύθυνση. Δυστυχώς αν κάποιος φύγει και πάει στη χώρα του με covid και πει ότι ήταν στη Ζάκυνθο, δυστυχώς αυτό το χρεώνεται η Ζάκυνθος.
Κοιτάμε και μόνο τα θέματα της καθημερινότητας, έχουμε σκύψει επάνω σε αυτό και απόδειξη είναι η σημερινή σύσκεψη η που είχαμε.

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent