«ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΩΣΗ – ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ , ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ» , ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ,«Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ…ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΩΡΑ…»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, Ο κ.ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ , ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, «ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Διονύσης Γεωργάνος (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων των μαθητών Ζακύνθου)

«Δικαιώνεται η Ένωση... Όλα αυτά τα χρόνια που διεκδικούσε με μανία τα αυτονόητα , που δεν μας τα παρείχαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, δικαιωνόμαστε τώρα και είμαστε ικανοποιημένοι.
 Ότι διεκδικήσαμε όλα αυτά τα χρόνια βλέπουμε να δρομολογούνται, όπως  επιτροπή παιδείας, επιχορήγηση σχολικών επιτρόπων που δεν παρακρατούνται οι πιστώσεις του υπουργείου… Το ταμείο θα έπρεπε να έχει τακτική επιχορήγηση κάθε χρόνο από το ταμείο του δήμου.
Το αίτημα της ένωσης ήταν να μπουν 200 χιλιάδες ώστε να έχουμε χρήματα να κάνουμε άμεσες παρεμβάσεις όπου χρειαστούν.
Έγινε ψηφοφορία, υπήρξε ισοψηφία και δεσμεύτηκε ο κ.Σπίνος,  να το συζητήσει με το δήμαρχο και να μας έχει μία απάντηση. Με τη ψήφο του προέδρου δεν πέρασε η πρόταση αλλά να είστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά θα περάσει.
Δεν μπορεί να παίρνουν χρήματα από το δήμο, σωματεία και να μην παίρνουν οι σχολικές επιτροπές.
Το θέμα είναι να ξεμπλοκάρουμε, να πάνε οι διαδικασίες πιο γρήγορα. Έχουμε ανάγκη να φτιαχτεί ένας καυστήρας τώρα που δεν κάνει κρύο. Δεν μπορεί να κάνουν μάθημα τα παιδιά και να μην έχουν θέρμανση ή να τρέχουν οι οροφές…
Υπάρχουν γύρω στις 600.000 ευρώ.  Αποφασίσαμε να γίνει μία επιτροπή που θα καταγράψει τα προβλήματα των σχολείων και θα τα δρομολογήσουμε. Η Ζάκυνθος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  , δεν χρειάζονται μελέτες αλλά συντονισμός. Δεν θέλουμε εργολάβους τώρα. Μέχρι το Μάρτιο πρέπει να τα έχουμε υλοποιήσει αυτά τα πράγματα.
Μιλάμε όχι για έργο μεγάλο αλλά για τα απαραίτητα και τα αυτονόητα, ώστε να λειτουργήσει σωστά ένα σχολείο.
Έχουμε βάλει τη βάση , θα είμαι ικανοποιημένος όμως , όταν μου δοθούν τα αποτελέσματα.
Δυο είναι οι πληγές. Πρώτο ο συνωστισμός στο σχόλασμα και το δεύτερο και σημαντικότερο η κωλυσιεργία και η μη εκτέλεση συνεδρίασης  του δημοτικού συμβουλίου, ώστε  να γίνουν φουλ ταιμ  κάποιες καθαρίστριες… έχει πάει πολύ πίσω το πρωτόκολλο του ΕΟΥΔΥ.
Εμείς θέλουμε να συμμετέχουν οι σύμβουλοι στην συνεδρίαση, να ψηφιστούν η κατανομή των χρημάτων από το υπουργείο, για να έχουν τα σχολεία να καλύψουν λειτουργικά έξοδα και να περάσει το θέμα για 28 καθαρίστριες η μετατροπή από 3ωρη απασχόληση σε φουλ ταιμ. Το τελευταίο δεν πέρασε γιατί έπρεπε να είναι 17 σύμβουλοι ενώ ήταν μόνο 15
Θέλω να πιστεύω, ότι θα αφήσουν τις σκοπιμότητες κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και την Τετάρτη θα έρθουν και θα περάσει και αυτό στο δημοτικό συμβούλιο.
Πρέπει να προσαρμοζόμαστε με τις συνάσθηκες επικρατούν , δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε.
Στην  Ένωση με κομματικά γυαλιά, δεν βλέπουμε τίποτα… εμείς από το 2010 διεκδικούμε και ότι έχουμε επιδιώξει , φαίνεται ότι το αποδέχονται…. Θέλω να δω πράξεις πλέον για τα παιδιά μας. Φτάνει τα λόγια, οι υποσχέσεις να σταματήσουν, να δούμε έργα και πράξεις».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent