ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΙΡΑΡΧΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΕΥΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ… ΑΝ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ , ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

  • «Επιλέξαμε να έχουμε ως πρώτο ζήτημα, τη διεκδίκηση της δημοτικής περιουσίας στα ορεινά της Ζακύνθου … Προφανώς έχει μια στόχευση η στάση του δημάρχου που είναι αντίθετη με το δημοτικό συμβούλιο. Το τι κρύβεται πίσω από αυτό, ουδόλως με ενδιαφέρει. Αν δεν την υλοποιήσει τότε θα έχει την αρετή και τόλμη να δώσει απαντήσεις στα δικαστήρια»
  • «Με την 85 απόφαση το δημοτικό συμβούλιο, έδωσε το αποτύπωμα του , για το πλάτωμα του ναυαγίου αλλά  και για τη προοπτική της δημιουργίας φορέα που θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς . Ήταν  ομόφωνη απόφαση , αλλά ο δήμαρχος θεώρησε καλό, να την βάλει στο συρτάρι και άρχισε και αλληλογραφία με υπουργεία και αποκεντρωμένη σε μία άλλη κατεύθυνση…»
  • «Ο δεύτερος λόγος είναι η προάσπιση της αξιοπρέπειας και τη δημοκρατίας στο δήμο μας. Έχουμε 9 συνδυασμούς, που συμμετέχουν, καταθέτουν προτάσεις και από την άλλη , έχουμε μη υλοποίηση αποφάσεων. Χωρίς να υλοποιούνται οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν έχουμε δήμο»

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»)

«Είναι 2 σημαντικά θέματα ο σκοπός της προσφυγής αυτής προς την αποκεντρωμένε έχει ένα πολιτικό στόχο. Η στόχευση είναι να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να λυθούν θέματα που ταλανίζουν τη ζακυνθινή κοινωνία.
Με την 85 απόφαση το δημοτικό συμβούλιο, έδωσε το αποτύπωμα του , για το πλάτωμα του ναυαγίου αλλά  και για τη προοπτική της δημιουργίας φορέα που θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς . Ήταν  ομόφωνη απόφαση , αλλά ο δήμαρχος θεώρησε καλό, να την βάλει στο συρτάρι και άρχισε και αλληλογραφία με υπουργεία και αποκεντρωμένη σε μία άλλη κατεύθυνση..
Επιλέξαμε να έχουμε ως πρώτο ζήτημα, τη διεκδίκηση της δημοτικής περιουσίας συνολικά,… η διευκρίνιση της δημοτικής περιουσίας στην περιοχή είναι σημαντική γιατί απαντά και στην αγορά. Νομίζω ότι δίνει μία απάντηση και κάνει πρωταγωνιστή το δήμο μας, σε αυτή τη διαδικασία που χρονίζει και ταλανίζει με τη μεταπώληση της περιοχής  σε άλλη εταιρεία.
Προφανώς έχει μια στόχευση η στάση του δημάρχου που είναι αντίθετη με το δημοτικό συμβούλιο. Το τι κρύβεται πίσω από αυτό, ουδόλως με ενδιαφέρει. Αν δεν την υλοποιήσει τότε θα έχει την αρετή και τόλμη να δώσει απαντήσεις στα δικαστήρια.
Ο δεύτερος λόγος είναι η προάσπιση της αξιοπρέπειας και τη δημοκρατίας στο δήμο μας. Έχουμε  9 συνδυασμούς, που συμμετέχουν, καταθέτουν προτάσεις και από την άλλη , έχουμε μη υλοποίηση αποφάσεων. Χωρίς να υλοποιούνται οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν έχουμε δήμο.
Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος και απαιτώ την υλοποίηση των αποφάσεων  του δημοτικού συμβουλίου. Το έχει κάνει και με άλλες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις, όπως για την οδό Ταβουλάρη, των ελαφρύνσεων κλπ… εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε να υλοποιηθούν γιατί  αλλιώς γινόμαστε συνυπεύθυνοι.
Εμείς είχαμε αίτημα να γίνει δια ζώσης η συνεδρίαση … ο κ.Κακολυρης επέλεγε με τηλεδιάσκεψη ή τηλέφωνο
Σήμερα υπάρχουν νέα πρωτόκολλα, οπότε θα συμμετέχουμε με τηλεδιάσκεψη λόγω των ειδικών συνθηκών
Ήταν 2 τμ ανά άνθρωπο. Είμαστε 33, είναι πάνω από 350τμ η αίθουσα, θα μπορούσε να λειτουργήσει
Σήμερα δεν γίνεται γιατί είναι 15 ανά άτομο. Συνεπώς θα συνεδριάσουμε με τηλεδιάσκεψη».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent